"Retro Hokusai" tube amplifier

Μπρούτζινες θα βρεις συνήθως εκεί που πωλούν υλικά για σκάφη.
Από ένα μικρό ψάξιμο πάντως βρήκα κάποιες εδώ αλλά όχι το οξειδωμένο χρώμα που φαντάζομαι πως θέλεις.

Η κατασκευή όσο πάει κι ομορφαίνει πάντως!

Ευχαριστω για τη βοηθεια. Η αληθεια ειναι πως ψαχνω βιδες με πιο ομορφο κεφαλακι. Θα παρω παντως μερικες να τις δοκιμασω. Ο Δαμιγος ειναι εξω απο το γραφειο μου αλλα δεν ειχε μπρουτζινες, αλεν τουλαχιστον. Ισως ομως να εχει σε αλλο τυπο, θα δω.

Τωρα οσον αφορα την εξελιξη, το προβλημα ειναι οτι μετα απο 5-6 κατασκευες δεν ξερεις τι να κανεις. Εχω τρεις ενισχυτες, τρεις προενισχυτες, ενα ενισχυτη κιθαρας και ενα για ακουστικα. Με τι αλλο να ασχοληθω; Καμια ιδιαιτερη ποιοτικη κατασκευη χωρις τασεις πανω απο500-600 βολτ; Καθε ιδεα ευπροσδεκτη

Τι θα ελεγες για μια βαθμιδα ρυθμισης tone control με λυχνιες , ειναι βεβαια λιγο περιπλοκη και να την προσαμοζεις στον υπαρχωντα προενισχυτη αν θελεις η οχι.

Re: Απάντηση: "Retro Hokusai" tube amplifier

Schematic BEST (CF Input - 4S output) small.jpgΑκούγεται ενδιαφέρον. Είχα δοκιμάσει στο παρελθόν να παρεμβάλλω μια βαθμίδα ελέγχου τόνου μεταξύ του προενισχυτή 4S (universal 12A..7 ) και της Cathode follower λυχνίας, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό. Ίσως το σχέδιο που είχα να μην ήταν καλό. Επισυνάπτω το σχέδιο που είχα χρησιμοποιήσει. Μάλιστα είχα πειραματιστεί με διαφορετικά ποτενσιόμετρα. Ίσως να είχα κάνει κι εγώ κάτι λάθος. Αν έχεις κανένα καλό σχέδιο να πειραματιστώ θα βοηθούσε πραγματικά.
Σε χαιρετώ

Θα ελεγα για καλυτερο αποτελεσμα οτι το ποτ της εντασης να παει στο τελος μετα τη ρυθμιση της τονικοτητας ωστε το σημα που υποκειτα σε ρυθμιση να εινα σταθερο,τα κυκλωματα λιγο πολυ τα ιδια ειναι. Αυτο το προγραμματακι βοηθαει. Tone Stack Calculator.Κατεβασε το αν δεν το εχεις.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να προσθεσω οτι τα ποτ καλο να ειναι γραμμικα.