Ρεύμα από την Αυστρία

Απάντηση: Re: Ρεύμα από την Αυστρία

Εγω πριν 3 μερες υπέγραψα με την Aegean (όχι για την κατοικία που δεν ισχύει ακόμη, αλλά για την δουλειά και το κοινόχρηστο ρεύμα της οικοδομής). Ειπαν για 15% κατω στην τιμή του ρεύματος που αν λενε αλήθεια θα είναι 7-8% κάτω στην συνολική τιμή, αφού τα μισά περιπου στο λογαριασμό είναι δημοτικά τέλη, ΕΡΤ κλπ. Ενδεχομένως να μην άξιζε τον κόπο, αλλά δεν νομίζω να υπάρξουν προβλήματα, αφού το δίκτυο παραμένει το ίδιο και δεν γίνεται να έχεις εσύ πρόβλημα και να μην έχει ο γείτονας που παραμένει στην ΔΕΗ
Οι λόγοι που το προχώρησα ήταν δύο: Πρώτον η ντήλερ ήταν γνωστή και ήθελα να βοηθήσω και δεύτερον για λόγους αρχής (απο κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε για να σπάσει το μονοπώλιο και να έχουμε μελλοντικά καλύτερες τιμές)

Για να σπάσει το μονοπώλιο, θα έχουμε μια ωραιότατη αύξηση 10-20% στις μεσαίες καταναλώσεις.
Έτσι θα "συμφέρει" να υπάρχει ανταγωνισμός. Μέχρι τώρα η ΔΕΗ έκανε κοινωνική πολιτική: Φθηνό ρεύμα για τον κατ/τή, ακριβότερο γι αυτόν που το εκμεταλλεύεται εμπορικά. Το μόνο εύκολο είναι να έχεις φθηνότερο εμπορικό τιμολόγιο, της ΔΕΗ είναι υπερτιμημένο.
Αλήθεια, η εταιρία αυτή παράγει ρεύμα δικό της και νοικιάζει το δίκτυο, ή τίποτα από όλα αυτά και απλώς είναι ο "νταβατζής" που έχει τον πελάτη?
Ωραίος ανταγωνισμός...

Και μιας και μιλάμε για ανταγωνισμό: Τέτοιον έχουμε όταν ο καθένας έχει δικές του παραγωγικές μονάδες και δικό του δίκτυο, όχι όταν τεχνητά το δίκτυο που φτιάχτηκε με τα δικά μας λεφτά, αναγκαζόμαστε να το δώσουμε σε τιμές προκαθορισμένες από την "αρχή".

Τα ίδια έγιναν και με το ίντερνετ και τη σταθερή τηλεφωνία. Κράταγε τεχνητά ο ΟΤΕ τις τιμές ψηλά για δημιουργηθούν Lannet και ΟΝ μεταξύ άλλων.

Επίσης τα ίδια και με τα 118... Εκεί που είχαμε πληροφορίες καταλόγου με 1 μονάδα, αποκτήσαμε "ανταγωνισμό" με εκατομμύρια σε διαφήμιση, κέρδη και φυσικά η τιμή πήγε στο 1 ευρώ+φπα.
Μόνο που δεν παράχθηκε τίποτα καινούριο: Το προϊόν υπήρχε. Ο τηλεφωνικός κατάλογος του ΟΤΕ.

Άι σιχτίρ πια με τις παρλαπίπες περί "ανταγωνισμού", συγχύστηκα πρωί-πρωί (δεν εννοώ τίποτα για σένα προς θεού αγαπητέ Voreios, απλά πήρα αφορμή μιας και το έθιξες στο ποστ σου).

Χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος

Last edited:
Aκόμη είναι νωρίς, μέχρι στιγμής και μετά από σχεδόν 2 - 2,5 χρόνια, οι μεγαλύτεροι πελάτες τους εξακολουθούν και παραμένουν μεγάλες βιομηχανικές μονάδες και αλυσίδες σουπερ μάρκετ!

παιδία σκέφτομαι για το σπίτι..
http://www.elpedison.gr/

την διαφημίζουν πολύ στο ράδιο.
Το θέμα ειναι έχω νυχτερινό πριν το 88 ( 23.00 με 7.00), αν πάω σε αυτούς μένει αυτό?

Μενει, αν επιλεξεις το αναλογο πρόγραμμα.
Παντως τα κοστη τα πολλα είναι στο παγιο και όχι στην kwh
Εγω επειδή ταλαιπωρηθηκα με τους πρωην εναλλακτικούς παροχους ΔΕΗ, δεν εχω ασχοληθεί.
Τοτε θυμαμαι με υπολογισμούς ειχα δει ότι γλυτωνω 50 ευρω το χρονο.
Και αυτο ηταν σχετικο γιατι αν εκαιγα πολλες kwh το κερδος μειωνοταν, οποτε μπορει να ηταν και κατω από 50 ευρω γιατι δεν καθομουν να υπολογιζω τι kwh καιω.

Αν μεινει χρονια και δειξει ότι είναι αξιοπιστη εταιρεια και μειωσει σημαντικα τις τιμες, μπορει να βαλω.
Τωρα αυτό το 12% μειωση κλπ που λεει η διαφήμιση είναι πολύ σχετικο

Απάντηση: Re: Ρεύμα από την Αυστρία

παιδία σκέφτομαι για το σπίτι..
http://www.elpedison.gr/

την διαφημίζουν πολύ στο ράδιο.
Το θέμα ειναι έχω νυχτερινό πριν το 88 ( 23.00 με 7.00), αν πάω σε αυτούς μένει αυτό?

Καλημέρα κι από μένα.

Επανεργοποιώ το νήμα, γιατί μόλις με πήραν τηλέφωνο από αυτούς, λέγοντάς μου πάνω-κάτω τα ίδια που λένε και στους υπόλοιπους. Μπήκα στο site τους και διάβασα κάποια πράγματα, που εκ πρώτης όψεως φαίνονται ελκυστικά, αλλά επειδή πολλοί έχουν κυριολεκτικά "καεί" στο παρελθόν από διάφορους αντίστοιχους καπάτσους και επειδή ουσιαστικά το μόνο που κάνουν οι "εναλλακτικοί" πάροχοι είναι απλά να παίζουν λίγο με την τιμολογιακή πολιτική στην αρχή με τους νέους πελάτες τους και μετά τις οίδε τι θα ακολουθήσει, γι αυτό και προσπαθώ να συλλέξω πληροφορίες για τους εν λόγω. Σε καμιά περίπτωση δεν είμαι διατεθειμένος να μπω σε διαδικασίες θολές και χωρίς καθαρά δεδομένα, προκειμένου να πλουτίσουν οι Λάτσηδες, με αμφίβολα ή ακόμα και αρνητικά αποτελέσματα για μένα.

Ωστόσο και επειδή υπάρχουν δύο σπίτια, στα οποία πληρώνω εγώ το ρεύμα (το δικό μου και της μάνας μου) και έχουν και τα δύο τριφασικό με θερμοσυσσωρευτές για θέρμανση, οι λογαριασμοί - ειδικά τη χειμερινή περίοδο - ανεβαίνουν πολύ και ασφαλώς θα σκεφτόμουνα κάποιο τρόπο μείωσης των εξόδων τους, χωρίς να μπω σε περιπέτειες, σαν αυτές που έζησε πριν λίγα χρόνια ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, με τις εταιρείες-φαντάσματα (δεν θυμάμαι ποια ή ποιες ήταν, αλλά νομίζω ότι όλοι το μάθαμε).

Γνώμες;

Οι προσφορές των ιδιωτικών εταιριών που παρέχουν ρεύμα

Εκτός από τη ΔΕΗ, υπάρχουνεπτά ακόμα εταιρείες που ποθλούν ρεύμα. Τρείς από αυτές (ΗΡΩΝ, ELPEDISON και PROTERGIA) είναι καθετοποιημένες, διαθέτουν δηλαδή και δικές τους μονάδες παραγωγής ρεύματος και τέσσερις (WATT+VOLT, GREEN, NRG και VOLTERRA) είναι κατά βάση εμπορικές.
Οι επίσημοι τιμοκατάλογοι των εταιρειών που δραστηριοποιούνται ως εναλλακτικοί πάροχοι στη λιανική του ρεύματος αποτελούν πάντα τη βάση σύγκρισης, αλλά οι ανά περιόδους προσφορές δίνουν τον τόνο του εμπορικού «πολέμου» για την απόκτηση μεριδίων.
Οι επίσημες λοιπόν προσφορές που «τρέχουν» αυτή την περίοδο, και τις οποίες πρέπει βεβαίως ο καταναλωτής να συνυπολογίζει με τα τιμολόγια που προσφέρει η κάθε εταιρεία, έχουν ως εξής:

ΗΡΩΝ
Για όλους τους πελάτες (Oικιακούς και Επαγγελματικούς)
Επιστροφή του 25% της συνολικής προκαταβολής με τη συμπλήρωση κάθε έτους συνεργασίας, εφόσον δεν υπάρχουν ανεξόφλητες οφειλές.
Εγγύηση κατανάλωσης, το ίδιο χρηματικό ποσό το οποίο είχε καταβληθεί στον προηγούμενο προμηθευτή.
Επιβράβευση της συνέπειας εξόφλησης λογαριασμού, με επιπλέον έκπτωση 1% επί του επίσημου τιμοκαταλόγου των εμπορικών προγραμμάτων, για όσους πελάτες επιλέξουν την εξόφληση του λογαριασμού τους μέσω Πάγιας Εντολής Τραπέζης.
Γ21 και Γ23
Επιπλέον έκπτωση 1% επί του επίσημου τιμοκαταλόγου, για κατανάλωση μεγαλύτερη από 5.000kWh το τετράμηνο.

ELPEDISON
20% έκπτωση στους πρώτους 6 λογαριασμούς στα οικιακά προγράμματα plus, για νέους πελάτες (μέχρι 31/3/2016).
Μηδενική εγγύηση στην περίπτωση πληρωμής μέσω πάγιας εντολής.

PROTERGIA
Γ22
Επιβράβευση των πελατών που παρουσιάζουν συνέπεια στην εξόφληση των λογαριασμών τους, με έκπτωση 25% επί της Χρέωσης Ισχύος.
Γ21 και Γ23
20% έκπτωση για τους 6 πρώτους μήνες μέχρι 31/3.
Οικιακά
Επιβράβευση των πελατών που παρουσιάζουν συνέπεια στην εξόφληση των λογαριασμών τους, με έκπτωση 50% στο πάγιο.
Νυχτερινή χρέωση (0,661 /kWh) για όλο το 24ωρο, για τους 4 πρώτους μήνες. Ισχύει για νέους πελάτες έως 31/3/2016 και για ελάχιστη διάρκεια σύμβασης 18 μηνών. Σε περίπτωση πρόωρης αποχώρησης επιστρέφεται ολόκληρο το ποσό της έκπτωσης.
Εγγύηση (ανεξαρτήτως τιμολογίου)
Με την εμπρόθεσμη καταβολή του πρώτου λογαριασμού παρέχεται έκπτωση 30% στο ποσό της εγγύησης.

NRG
Γ21
Μείωση τιμής για μηνιαία κατανάλωση μεγαλύτερη των 2.500 kWh.
Γ22
Κλιμακωτή μειούμενη χρέωση για μεγαλύτερες καταναλώσεις.
(5 κλίμακες απο 0.0795 μέχρι 5000 Kwh/μήνα εώς 0.0755 /kWh για καταναλώσεις μεγαλύτερες απο 20.000KWh/μήνα)
Επαγγελματικά γενικά
Ειδική τιμή εκτός τιμοκαταλόγου για πολλαπλές παροχές.

WATT+VOLT
Μείωση της εγγύησης κατά 30% στην περίπτωση πληρωμής με Πάγια Εντολή.
Εγγύηση χαμηλότερης τιμής. Μειωμένη τιμή για νέους οικιακούς πελάτες (έως 30/4/2016) που είναι διατεθειμένοι να πληρώνουν με πάγια εντολή (μέσω πιστωτικής κάρτας ή τραπεζικού λογαριασμού). Η τιμή είναι σταθερή για ένα ή δύο έτη.

πηγή: news247.gr