Ρευμα πλεγματος

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ρευμα πλεγματος

Καλημερα και καλη χρονια...-bye-, Η 811 ειναι zero bias. H πολωση ειναι [στο δευτερο σχεδιο] περιπου +4 βολτ[εχω περιπου 30 ma ρευμα ηρεμιας] και η οδηγηση ειναι direct,χωρις πυκνωτη, μεσω των αντιστασεων 47Ω απο τις καθοδους των ATS-25 . Οι 47 Ω αντιστασεις ειναι μετρητικες και μετρωντας σε πληρη ισχυ εχω 1,4 βολτ στα ακρα τους δηλ. 30 ma περιπου ρευμα πλεγματος ανα λυχνια

:smash:

Συγγνώμη βρε Γιάννη, τώρα που τόγραψες το είδα, δεν είναι και ότι ευκρινέστερο το σχέδιο :smile: (Τα δικά μου είναι χειρότερα).

Η κλιση στο επανω μερος του παλμου πως εξηγειται?

Ολα θελεις να τα μαθαινεις εσυ

Ειναι ενδειξη Low Freq phase shift

Προπορεια φασης στις χαμηλες

(πως λεμε "μικρε πιασε μισο κιλο αβανς")

Μπορει να ερθει στα ισα του με αλλαγη τιμης των πυκνωτων που υπαρχουν στους δυο κλαδους του Local Feedback. Ειναι και θεμα μετ/στων Εξοδου

Εννοειται οτι αυτα ισχυουν εαν το τετραγωνο που μπαινει ειναι τελειο.

ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
Και καλες ακροασεις.

Attachments

• Square wave amp test 2 .jpg
    Square wave amp test 2 .jpg
    53.4 KB · Views: 42
Last edited:
-bye-Καλημερα σας παιδια..προσπαθω να διορθωσω λιγο το τετραγωνο πανω απο τους 10 khz , εχει κατι ταλαντωσουλες μικρου πλατους και διαρκειας που οφειλονται προφανως στον μετσχ/στη εξοδου αλλα ηχητικα δεν βλεπω κατι προβληματικο ,ελπιζω να το φτιαξω χωρις να γινει ασταθες....,η κλιση του τετραγωνου δεν με ανησυχει εν προκειμενω ,οφειλεται στην γεννητρια υψηλης εξοδου που εχω. Παντως ειναι η πιο κρισιμη δουλεια οι αναδρασεις σε ενα συμμετρικο ΡΡ , και πολλες φορες με συμβιβασμους επι μερους..:HTEHETH63:

Απάντηση: Re: Ρευμα πλεγματος

-bye-Καλημερα σας παιδια..προσπαθω να διορθωσω λιγο το τετραγωνο πανω απο τους 10 khz , εχει κατι ταλαντωσουλες μικρου πλατους και διαρκειας που οφειλονται προφανως στον μετσχ/στη εξοδου αλλα ηχητικα δεν βλεπω κατι προβληματικο ,ελπιζω να το φτιαξω χωρις να γινει ασταθες....,η κλιση του τετραγωνου δεν με ανησυχει εν προκειμενω ,οφειλεται στην γεννητρια υψηλης εξοδου που εχω. Παντως ειναι η πιο κρισιμη δουλεια οι αναδρασεις σε ενα συμμετρικο ΡΡ , και πολλες φορες με συμβιβασμους επι μερους..:HTEHETH63:

Για φορτίο έχεις βάλει καθαρή αντίσταση;

Re: Απάντηση: Re: Ρευμα πλεγματος

Για φορτίο έχεις βάλει καθαρή αντίσταση;

Και καθαρα ωμικη , και με παραλληλα χωρητικοτητα , και επαγωγικο φορτιο , και με μεγαφωνο ισχυρο αλλα με βουλομενα αυτια ,.. για προστασια:flipout:και βρισκω την οπτιμουν κατασταση των δικτυωματων fb κατα περιπτωση ..:guitarist:
Παντως πανω απο 15.6 ΚΗΖ δεν ακουω τιποτα..:furious3::bawling:

Οι παλμοί που παίρνεις είναι εξαιρετικοί . Θα ελεγα να μην το πειράξεις με βάση τους παλμούς. Πείραξε το μόνο με βαση το αυτί σου και τι ακούς απο τα ηχεία σου. Ετσι κι αλλιώς οπως είπες πάνω απο τους 13 δεν θα ακούσεις τίποτε. Για να πάς σε λιγότερο feedback αν μπορείς δοκίμασε την 811-10 η οποία εχει ψηλότερο transconductance . Βεβαια θα χρειστούν καποιες μικρο αλλαγες . Αν είσαι διτεθειμένος να πειραματιστείς....

Και πάλι μπράβο για την κατασκευή !:grinning-smiley-043 Η 811Α είναι εξαιρετική λυχνία !

costas