RF Linear Amplifier 2KW

Ως παλιος ραδιο-ερασιτέχνης πρέπει να ομολογήσω ότι η κατασκευή σου μου έχει προκαλέσει δέος.
Είναι όντως Αντρική κατασκευή...

Τα σέβη μου:grinning-smiley-043

:grinning-smiley-043 και για τη κατασκευή αλλά και για το πλουσιότατο φωτογραφικό υλικό.

Re: Απάντηση: RF Linear Amplifier 2KW

:award::award::award:

Kαι είναι και εν μέρει audio: Διαμορφωμένο σήμα δεν εκπέμπει?

Για δώσε λεπτομέρειες για το κύκλωμα εισόδου...

Κώστα συνήθως για την οδήγηση της απαιτείται συντονιζόμενο κύκλωμα ξεχωριστό για τη κάθε μπάντα. Για να το αποφύγουν αυτό βάζουν στην εισοδο ενα σταθερό φορτίο συνήθως 50Ω (non inductive resistor) ώστε ο πομποδέκτης να βλέπει πάντα σταθερή αντίσταση 50Ω στη έξοδό του. Το μείων σε αυτή τη λύση έιναι ότι καταναλώνεται αρκετή ισχύσ στην αντίσταση αυτή κλάσμα της οποίας ουσιαστικά οδεύει στο Grid. Ολοι όμως οι πομποδέκτες σήμερα είναι ικανοί να δώσουν περίπου έως και 100W ισχύ στην έξοδό τους. Το υπόλοιπο κύκλωμα μπροστά απο την αντίσταση ειναι ενα Low Pass Filter για τους 30MHz που αποτελεί και το έυρος συχνοτήτων του ενισχυτή. Στη συγκεκριμένη εφαρμογή χρησιμοποιήθηκε μια έτοιμη πλακετα που αφαιρέθηκε απο ενα μηχανημα της FURUNO Japan (βαπορίσιο!)

Χρήστο όταν συναντηθήκαμε μου είχες δείξει την αγάπη σου για τις ΡΣ, εδώ βλέπω ότι έδωσες "σάρκα και οστά" σε ένα από τα όνειρά σου.

Μπράβο! Γιατί τέτοιες κατασκευές, με φαντασία, μεράκι και πολύ ιδιοκατασκευή, δείχνουν έναν διαφορετικό δρόμο από αυτό που έχει χαράξει επισήμως η ελληνική ζωή...

Τα χαιρετίσματά μου
Μανόλης

to filtraki me tin antistasi kai tin misi spira kalo tha einai na min pigenei parakila me to rfchok

orea bale tote paralila me tin antistasi toulaxiston 3 spires gia na kobi pano apo toys 150 mhz
me misi opos eisai kobi pano apo toys 400 500 mhz

Αντώνη, έχουμε θέμα με τα greeklish..Αν δεν έχεις κάποιο
προσωρινό πρόβλημα που δεν σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς Ελληνικούς
χαρακτήρες, σε παρακαλώ μην γράφεις με greeklish..

Εδώ είναι και οι πρώτες μετρήσεις με τάση Ανόδου 3000V, Screen 375V και Grid: -51V. To ρεύμα ηρεμίας χωρίς είσοδο είναι 170mA.

Pinput Pout Ianode
1w 43w 184mA
2w 95w 210mA
3w 160w 240mA
4w 275w 282mA
5w 400w 325mA
6w 550w 382mA
7w 680w 415mA
8w 750w 430mA
9w 830w 438mA
10w 950w 460mA

Aπο τις πρώτες αυτές μετρήσεις φαίνεται οτι η συνολική απόδοση του ενισχυτή είναι στο εύρος 50~70% (τάξη ΑΒ1) με μεγαλύτερες τιμές όσο αυξάνεται η ισχύς εξόδου. Η συνολική επισης ενίσχυση ειναι περίπου 20dB.

Last edited: