RGB ή Component στο Pioneer 696 (HDMI Color);

Johnakos

Established Member
18 July 2006
166
Αθήνα
Έχω συνδέσει το Pioneer 696 με τον Epson TW 700 με HDMI.

Ποιά η διαφορά της ρύθμισης στο HDMI Color (απο το Pioneer) του RGB απο το Component? Έχω την εντύπωση, ότι στο RGB είναι λίγο πιο ζωντανά τα χρώματα.

Εσείς τί έχετε επιλέξει;

Έχω συνδέσει το Pioneer 696 με τον Epson TW 700 με HDMI.

Ποιά η διαφορά της ρύθμισης στο HDMI Color (απο το Pioneer) του RGB απο το Component? Έχω την εντύπωση, ότι στο RGB είναι λίγο πιο ζωντανά τα χρώματα.

Εσείς τί έχετε επιλέξει;

Καλή σου μέρα!

Ναι, όντως στο RGB τα χρώματα είναι πιο ζωντανά και στο full RGB άκόμη πιο ζωντανά. Η προεπιλογή είναι το component και νομίζω πως είναι και η καλύτερη. Έχει τα πιο φυσικά χρώματα. Σημειωτέον ότι εγώ έχω συνδέσει με τον Epson TW-600.

Καλημέρα.
Όντως, στο Full RGB είναι πολύ πιο ζωντανά. Με τίποτα τέτοια ρύθμιση.
Μέχρι τώρα (120h), είχα ρυθμίσει το Pioneer στο Component.
Λίγο έπαιξα εχθές, και στο RGB σαν να μου φάνηκε καλύτερος στα χρώματα.
Μάλλον είναι θέμα υποκειμενικό.

Θα τεστάρω σήμερα με σκηνές που γνωρίζω καλά και θα επανέλθω.

Επίσης, όταν έχω επιλέξει Component, στο info του προβολέα, μου δείχνει 750p, ενώ όταν επιλέγω RGB, μου δείχνει 1280*720p.

Ξέρουμε γιατί συμβαίνει αυτό;

Απάντηση: Re: RGB ή Component στο Pioneer 696 (HDMI Color);

Επίσης, όταν έχω επιλέξει Component, στο info του προβολέα, μου δείχνει 750p, ενώ όταν επιλέγω RGB, μου δείχνει 1280*720p.

Ωπα!! Δεν είχα παρατηρήσει κάτι τέτοιο!! Αλήθεια, έχει κάποια ουσιαστική σημασία αυτό;

Για τσεκαρέ το όταν μπορέσεις...

Δεν ξέρω ακόμα γιατί "αντιλαμβάνεται" διαφορετικά ο προβολέας αυτη την αλλαγή απο το player, αλλά θα το βρώ.
Τώρα, κατά πόσο έχει σημασία ή τελικά είναι το ίδιο πράγμα, δεν το ξέρω.

Απο ξένο forum (ίσως αναφέρεται στο 490, αλλά το ίδιο είναι):

"It has two selections for HDMI Color:
"Full range RGB" outputs digital video in the PC signal standard
"RGB" outputs digital video in the Video signal standard (16-235)."

Ούτε λόγος για το Component.

Και εγώ με το ίδιο ακριβώς configuration, αλλά με πιο λίγες ώρες θέασης ( 20-25) το έχω στο component, μετά από συστάσεις των παιδιών στο φόρουμ....
Αυτό με το RGB και την αλλαγή του τρόπου αναγνώρισης της ανάλυσης από τον Epson στο μενού "Info", με προβληματίζει και εμένα...
Μήπως τελικά αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για σύνδεση με προβολέα , αφού και τα χρώματα είναι πιο ζωντανά ??? :antlers:

Στην τηλεόραση που έχω συνδέσει το 696 ΔΕΝ έχει καιμεγάλη διαφορά στην επιλογή, αλλά στον Epson 700 τεράστια ... :grandpa:

Εμένα με προβλημάτισε αυτό το 750 p , αλλά δεν βρήκα άκρη...

Παίζω πάντως στην ρύθμιση component της HDMI.

Πάντα προσθέτει κάτι ....
Αν βάλεις 1280*720p στην πηγή , σου δείχνει 750p
Αν βάλεις 720@576p στην πηγή, σου δείχνει 625p
Και αν βάλεις 1920*1080i στην πηγή, σου δείχνει 1125p (ή 1135p νομίζω) ...

Γιατί πάντως στη ρύθμιση component να το βγάζει έτσι, ενώ στην RGB την κανονική ανάλυση ??? Εντύπωση μου κάνει και εμένα τώρα που το άκουσα ... :chinscratch: