Ricoh GR mkI, mkII, mk III και mkIIIx με αισθητήρα APS-C , μια compact για Φωτογράφους

Re: Απάντηση: Ricoh GR mkI, mkII και mk III με αισθητήρα APS-C , μια compact για Φωτο

Κώστα (partisan) για κάνε μαθήματα στο Νέο για φώτο δρόμου χωρίς καν οθόνη....:smash:

απλα πραγματα, καλη συνεργασια θεσεις σωματος και γωνια ληψεις (φυσικα θα πρεπει να γνωριζεις καλα την μηχανη σου)

Aν τραβάς καιρό συνεχόμενα σε μια εστιακή μαθαίνεις να "βλέπεις" στα αντίστοιχα mm και να τοποθετείσαι πριν σηκώσεις καν τη φωτογραφική.

Απάντηση: Re: Ricoh GR mkI, mkII και mk III με αισθητήρα APS-C , μια compact για Φωτο

Στην πράξη η φωτό δρόμου είναι λίγο κουτουροϋ ιστορία, ούτε κάν ορίζοντα δεν πρέπει να ευθυγραμίζεις ... ολα επιτρέπονται και είναι στο χερι και όχι τόσο στο μάτι πάντα του φωτογράφου.

αυτη η μηχανη παντα μου αρεσε πολυ και μολις βγει το νεο μοντελο θα το δοκιμασω σιγουρα. ποτε περιπου το αναμενουμε ;

Για λίγο που την είχα στα χέρια μου, ήταν σπουδαία αλλά η έλλειψη σταθεροποίησης και η κακή συμπεριφορά στα ψηλά iso ήταν συνδυασμός που δεν ταίριαζε σε αυτό που ήθελα. Επι πλέον δεν τράβαγε από κοντά ψευτομάκρο.

Η αίσθηση όμως να κουβαλάς τέτοιο "εργαλείο" κυριολεκτικά στην τσέπη και να είσαι "αόρατος" ήταν ανυπέρβλητη, οψόμεθα - το '19 δεν είναι μακριά...

Ναι οι παρουσιάσεις των νέων FF ήταν λίγο απογοητευτικές για τα γούστα μου, θηρία με τεράστιους φακούς. Η sony 7 είναι μικρότερη και έχει 2-3 "μαζεμένους" prime...

Γιατί 24-70 ζουμ; H Ricoh 24-70 ζουμ είναι;
Μια χαρά ο νέος FE24/1.4 πάνω στην α7ΙΙΙ θα με έκανε να ξεχάσω τον όγκο.
https://camerasize.com/compact/#454,777.792,ha,t

Την GR την είχα για συμπλήρωμα όταν είχα 70-200/2.8 ή 85/1.4 στη μεγάλη.
Αντί να κουβαλούσα δεύτερο φακό, κουβαλούσα την GR, κρεμασμένη έξω από την τσάντα ετοιμοπόλεμη.

Αλλά του χρόνου με βλέπω να βγαίνω βόλτα χωρίς τσάντα.

Στην κάθετη θήκη της αριστερά στη ζώνη του παντελονιού η RX100VI και στη δεξιά πλευρά στη δική της κάθετη θήκη η GRIII.

Ευελιξία και κάλυψη από τη μια, και ποιότητα και αίσθηση από την άλλη. Τα καλά και από τους δύο κόσμους, με το ελάχιστο βάρος και όγκο.

https://camerasize.com/compact/#454,786,ha,t

GR III

Ένας λόγος που ανυπομονώ να έρθει το 2019:

41_o.jpg

03_o.jpg

40_o.jpg

Ανακοινώθηκε η κυκλοφορία της τρίτης εκδοχής https://www.dpreview.com/news/0824184398/ricoh-gr-iii-with-updated-lens-24mp-aps-c-sensor-and-in-body-is-to-ship-in-march

Η τιμή στα 899$ τσουχτερή, αλλά κάτω από το σχεδόν ίδιο κέλυφος της προηγούμενης, κρύβεται μια τελείως νέα μηχανή:

- Αισθητήρας από τα 16 στα 24mp
- Επανασχεδιασμένος φακός που εστιάζει στα 6 εκατοστά (από 10).
- Νέο σύστημα εστίασης Phase detection
- IBIS 3 αξόνων με έως 4 στοπ όφελος
- Σύστημα καθαρισμού του αισθητήρα που δουλεύει και ως ΑΑ φίλτρο - άρα δεν έχει ενσωματωμένο και αναμένουμε αυξημένη ευκρίνεια (οπότε αντιμετωπίζονται και τα θέματα με τις σκόνες)
- Οθόνη αφής 3"

Τα κακά νέα είναι ότι έχασε το ενσωματωμένο φλας και η ζωή της μπαταρίας έπεσε από 320 λήψεις στις ... 200 παρά την αυξημένη χωρητικότητα. Παραμένει το ND filter 2 stops.

Πέραν αυτών, έχει όλα τα αναμενόμενα χαρακτηριστικά μιας σύγχρονης φωτογραφικής: θύρα USB-C 3 που φορτίζει την μπαταρία in camera, wi-fi + bluetooth και ως συνήθως θα μπορείς να προσθέσεις έναν add on υπερευρυγώνιο.

...Σύγχρονη φωτογραφική είπαμε, αφού το βίντεο παραμένει στα 1080p.

Πέρα από το βίντεο Δημήτρη προσωπικά εμένα μου φαίνεται πολύ υψηλή η τιμή της, δεν έχει σκόπευτρο, ο φακός παραμένει σχετικά σκοτεινός για prime στα 2,8, δεν έχει αδιαβροχοποίηση, απουσία σπαστής οθόνης και τέλος πολύ πλαστικούρα απέξω κατά την γνώμη μου.
Βάλε και στην εξίσωση και αυτά που έγραψες για την μικρή διάρκεια μπαταρίας και ότι δεν έχει ενσωματωμένο Flash. Κάνει την Fuji X100F να μοιάζει φτηνή!!

Θετικές οι βελτιώσεις μεν άλλα στο 2019 και με τιμή που στην Ευρώπη θα χτυπάει χιλιάρικο περίμενα περισσότερα....μηχανή καθαρά για fans του project Ricoh GR.

Re: Απάντηση: Ricoh GR mkI, mkII και mk III με αισθητήρα APS-C , μια compact για Φωτο

"Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους κ@@ους" λέει το γνωμικό:

View attachment 159182

...πιο πλαστικό? Ελαφρύ κράμα μαγνησίου!

(είναι η GRII, δεν βρήκα της ΙΙΙ)

Για αυτό έγραψα πλαστικούρα απέξω, το ξέρω ότι έχει εσωτερικά μαγνήσιο άλλα απέξω αν την πιάσεις την II δεν μοιάζει ποιοτική.

Η εξωτερική understated εμφάνιση για μένα είναι σοβαρότατο πλεονέκτημα. Βασικό ερώτημα - όπως θα συμφωνήσει κι ο φίλος μας ο Κώστας (partizan) - είναι αν δώσανε κανένα φράγκο να πάρουν καλό/φρέσκο αισθητήρα από την sony ή αν είναι "σειρά 6000 mkI"...