Ricoh GR mkI, mkII, mk III και mkIIIx με αισθητήρα APS-C , μια compact για Φωτογράφους

Θα μπορούσαν να αναφέρουν κάτοχοι των GR III σχετικά με το θέμα της σκόνης στον αισθητήρα; Ισχύει σε όλες τις κάμερες; Το έχουν διορθώσει σε πρόσφατες μηχανές ή επιμένει το πρόβλημα.
Με ενδιαφέρει η μηχανή αλλά παντού διαβάζω για αυτό το θέμα.

Θα μπορούσαν να αναφέρουν κάτοχοι των GR III σχετικά με το θέμα της σκόνης στον αισθητήρα; Ισχύει σε όλες τις κάμερες; Το έχουν διορθώσει σε πρόσφατες μηχανές ή επιμένει το πρόβλημα.
Με ενδιαφέρει η μηχανή αλλά παντού διαβάζω για αυτό το θέμα.
Ναι, το θέμα είναι υπαρκτό και γνωστό.
Έχουμε αρκετούς στο φωτογραφικό κλαμπ με τέτοιες. Π.χ. ένας αμερικάνος στο κλαμπ που είμαι και κάνει στριτ, έχει δύο (III & IIIx).
Αναφέρει ότι το πρόβλημα δυστυχώς συνεχίζεται και εάν δεν απατώμαι ανάφερε ότι ήδη έχει στείλει την μια για καθαρισμό στη Ricoh.
Από όσο ξέρω ποτέ δεν διόρθωσαν το πρόβλημα αυτό.
Από την άλλη, συνεχίζει να είναι ξετρελαμένος με τις GR, τις κουβαλάει παντού μαζί του και δεν σκοπεύει να τις αλλάξει.

Γενικά, δεν ξέρω κανέναν που να τις είχε και να μην τις αγάπησε, ιδίως αυτοί που έκαναν/κάνουν πολύ στριτ.

Έχοντας την από το καλοκαίρι του 20 δεν έχω ακόμη θέμα με σκόνη.
Αλλά την χρησιμοποιώ κύρια ως δεύτερη μηχανή έχοντας την όμως σχεδόν πάντα μαζί μου μέσα σε τσάντα και με καπάκι για τον φακό .
Επίσης, φορεμένο έχω συχνά και το πρόσθετο για το wide converert στο οποίο συνήθως έχω ένα πολωτικό φίλτρο.
Υποθέτω ότι όσο περισσότερο την χρησιμοποιεί κάποιος τόσο αυξάνεται η πιθανότητα σκόνης καθώς αν θυμάμαι καλά η είσοδος σκόνης είναι πρόβλημα σχεδίασης του πως ανοίγει ο φακός.
Αυτό που όμως εμένα με δυσκολεύει/ αποτρέπει για συχνότερη χρήση είναι η διάρκεια της μπαταρίας.
Τελειώνει γρήγορα αν πεις ότι την παίρνεις ως αποκλειστικό σώμα. Για φωτογραφική βόλτα ωρών ίείναι οκ με αυτόματο κλείσιμο όταν είναι ανανεργή αλλά αν την έχεις μόνιμα on και έτοιμη για χρήση αδειάζει γρήγορα.
Επίσης, ενώ με jupio είχα θετική εμπειρία για την την ricoh ήταν απογοητευτική. Άδειαζαν αφενός γρήγορα αφετέρου άδειαζαν και εκτός μηχανής. Πρακτικά ήθελαν φόρτιση την προηγούμενη ημέρα.
Έτσι κατέληξα να έχω άλλες δυο αυθεντικές.
Η λύση με powerbank δεν δούλεψε για εμένα.
Σε ταξίδι θα την δοκιμάσω φέτος Ιταλία έχοντας και σαν δεύτερο σώμα την panasonic gx8 με τον 20mm. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι τέσσερις μπαταρίες δεν θα μου φτάσουν αν πω ότι θα τραβά αρκετά.

2 χρόνια κάτοχος της GR IIIx, κανένα απολύτως θέμα με σκόνη. Την έχω στην θήκη της την αυθεντική, τη βγάζω, κάνω τη δουλειά μου, την ξαναβάζω στη θήκη. Αν ξέρω ότι θα τραβήξω για ώρα, προφανώς και δεν βάζω/βγάζω, την έχω στο χέρι απ' το grip της πιασμένη και απλά ενδιάμεσα την απενεργοποιώ, παρότι έχει και αυτόματο κλείσιμο (άλλωστε είναι πολύ γρήγορη εκκίνηση/απενεργοποίηση), για να εκμηδενίσω τη πιθανότητα σκόνης με το να μένει ανοιχτός ο φακός χωρίς λόγο. Επίσης, δεν έχω κανένα πρόσθετο πάνω, ούτε καπάκι. Με το τρόπο που τη λειτουργώ εγώ, και με τις ρυθμίσεις που της έχω, η μπαταρία κρατάει μέρες (προφανώς δεν μιλάμε για βίντεο, και προφανώς έχω απενεργοποιημένο wifi/bluetooth). Θεωρώ επίσης, ότι με τις ευκολίες που έχει και την ταχύτητα που έχει στο άνοιγμα/κλείσιμο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να την έχεις μόνιμα on.

Έχω παραγκωνίσει την A6400 και τραβάω είτε με αυτή, είτε με την Pentax 17 πλέον. Για απλά πράγματα καθημερινότητας έχω το Pixel και είμαι υπερκαλυμμένος με το "πακέτο" μου. Η GR είναι απλά σε άλλο level όταν θέλεις να συνδυάσεις απόδοση/ποιότητα και μικρό μέγεθος. Έχω ξαναγράψει την άποψη μου σχετικά. Σε τέτοιο μέγεθος με παρόμοια απόδοση υπάρχουν άλλα 2-3 μοντέλα άλλων εταιριών που όμως δεν βρίσκεις Ελλάδα (κι έξω δύσκολα πλέον) - και όχι η Fuji X100 δεν είναι ένα από αυτά τα μοντέλα, το μέγεθος της δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη GR.

ps. Κάτι σχετικά με την απόδοση της μπαταρίας. Είναι πολύ σημαντικό να τη φορτίζουμε σε καλό φορτιστή. Έχω παρατηρήσει ότι αν έχει τύχει να τη φορτίσω σε κάτι παλιούς φορτιστές κινητών με πολύ λίγα W, όντως τελειώνει πολύ γρήγορα.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

The Ricoh GR IV is a Worthy Successor!​

PetaPixel

Real Monochrome in Your Pocket | Ricoh GR IV Monochrome​

Bobby Tonelli
2200 ντάλαρς λέει τιμή λιανικής στο αμέρικα.
Εδώ ακόμη άγνωστο επειδή δεν έχω δει καμία αναφορά για Ευρώπη.
Τρελή τιμή για κάμερα που με το ζόρι έπρεπε να κάνει ένα χιλιάρικο...

• Love
Reactions: Kosh

Είναι niche ^ 2 οπότε παίζει μπάλα μόνη της εξού και η τιμή. Σίγουρα δεν απευθύνεται στον μέσο χρήστη, Silver Efex μέχρι να σβήσει ο ήλιος :P

• Like
  • Love
Reactions: cacau and toupia