rip dvd σε αρχειο;

patrickdrd

AVClub Enthusiast
1 September 2009
1,257
Wherever I may roam
καλημερα παιδες κ χρονια σας πολλα!

λοιπον, το θεμα ειναι απλο, λυση δεν βρισκω, οσο κι αν ψαχνω :S

εχω 4-5 παλια δισκακια dvd και
θελω να τα κανω αρχεια avi/mkv, οτιδηποτε,
ωστε να τα βαλω στον σκληρο μου δισκο κ να τα παιξω
ειτε στην le32b650 ή στο egreat e1-r1

ενας απλος, γρηγορος κ ευκολος τροπος;

ααα, κι επισης, χωρις να "σκιζει" τα codecs του πισιου,
γιατι δοκιμασα ηδη μια λυση που μα τα κανε .... σαν τα μουτρα του,

ευχαριστω προκαταβολικα

το ειδα κι αυτο, αλλα αυτο απ'οτι διαβαζω κανει dvd copy,
δλδ αντιγραφη δισκακι σε δισκακι, οπως το dvd shrink κλπ,
εγω θα ηθελα να μου φτιαξει ενα αρχειο (avi/mkv) οτι θελει ωστε να μπορει να παιξει μετα μεσα απο δισκο...

Απάντηση: Re: rip dvd σε αρχειο;

το ειδα κι αυτο, αλλα αυτο απ'οτι διαβαζω κανει dvd copy,
δλδ αντιγραφη δισκακι σε δισκακι, οπως το dvd shrink κλπ,
εγω θα ηθελα να μου φτιαξει ενα αρχειο (avi/mkv) οτι θελει ωστε να μπορει να παιξει μετα μεσα απο δισκο...

Το DvdFab κάνει ότι θέλεις, αλλά στη πλήρη έκδοση, που όμως δεν είναι δωρεάν.

δοκιμασα μια εκδοση που βρηκα,
αλλα δεν ανοιγε καν να την δω (μεχρι κ restart εκανα που ζητησε, αλλα τπτ) :S
- εχω παντως windows 2000 εδω

βρηκα μια "φορητη" (portable), αλλα δεν κατεβαινει που να χτυπιεμαι κατω :S

οποτε θα το δω σπιτι αυτο,

επεσα παντως πανω κ στο ImTOO DVD Ripper,
το οποιο κ φαινεται καλο, θα δειξει αν ειναι κιολας

Φίλε μου,

Εφ' όσον μιλάς για DVD Ripping, εγώ θα σου πρότεινα να το αντιγράψεις πρώτα στο σκληρό δίσκο με το DVDDecrypter:
http://www.dvddecrypter.org.uk/

Έπειτα πρέπει να το μετατρέψεις σε DivX ή σε xVid. Το mkv είναι η βέλτιστη λύση για HD πηγές. Προτείνα ανεπιφύλακτα το AutoGK:
http://www.autogk.me.uk/index.php?name=Downloads&d_op=getit&lid=2

Κάνε install με τις default επιλογές. Είναι δοκιμασμένο εκατοντάδες φορές, είναι πανεύκολο στη χρήση και βγάζει φοβερά αποτελέσματα.
Αν θέλεις καλή σχετικά ποιότητα επέλεξε 2 CD και θα εξάγει αρχείο avi μεγέθους 1.4GB.
Αν θέλεις εξίσου καλή ποιότητα αλλά θέλεις να αποφύγεις 2-pass (διπλός χρόνος) και δε σ' ενδιαφέρει το ακριβές μέγεθος της ταινίας που θα δημιουργηθεί επέλεξε target quality: περίπου 75%.
Ελπίζω να βοήθησα. -bye-

σιγουρα βοηθησες φιλε,
αλλα απ'οτι διαβαζω ειναι σχετικα δυσχρηστο το autogk,
ενω κανει κ αρκετη ωρα

επισης το link που εδωσες δεν φαινεται να δουλευει:
Code:
Forbidden

You don't have permission to access /AutoGordianKnot.2.55.Setup.exe on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

αλλα παιζει να το χω, θα κοιταξω σπιτι να δοκιμασω,
thanx παντως

Ωραία! Χαίρομαι αν σε βοήθησα.

Συγγνώμη για το λινκ. Όντως δεν δουλεύει. Το νέο είναι αυτό:
http://www.autogk.me.uk/index.php?name=Downloads&d_op=viewdownload&cid=1

Κάνει κάποια ώρα. Αλλά όχι κάτι τραγικό. Σε Core2 Duo νομίζω πως κάνει περίπου το μισό χρόνο από όσο είναι η ταινία. Δηλαδή κάτω από ώρα συνήθως. Αν δε σε ενδιαφέρει ακριβώς το μέγεθος του αρχείου επέλεξε target quality: 75%. Θα κάνει το μισό χρόνο και θα έχεις ένα αρχείο περίπου 2GB ή λιγότερο (δε θυμάμαι καθόλου καλά) με πάρα πολύ καλή ποιότητα.

Υ.Γ. Δεν είναι τόσο δύσχρηστο όσο δέιχνει. Εντάξει, έχει πολλές κρυφές λειτουργίες, αλλά δε χρειάζεται να επέμβεις σε αυτές. Τα "απαραίτητα" είναι πολύ απλά και λίγα. Αν και δεν το έχω εγκατεστημένο τώρα, μπορώ να σε βοηθήσω.

Last edited:
εννοειται πως δεν με ενδιαφερει το μεγεθος, μιας κ οπως προειπα θα τα πεταξω σε δισκο μετα τα αρχεια

κ φυσικα ουτε καμια "κρυφη λειτουργια", ενα απλο ριπαρισμα να τα ριξω στο δισκο κ τελος,

σ'ευχαριστω και παλι,

θα το δοκιμασω απο το σπιτι κ θα γραψω εντυπωσεις

τελικα εκανα δουλεια με το imtoo, βαζεις το δισκακι κ σου φτιαχνει το avi σε ελαχιστα απλα βηματα, μετα απο κανα 2ωρο περιπου