Rip ηχου απο dvd

madbass

Senior Member
21 July 2013
396
Καλησπερα σε ολους! Θα ηθελα την βοηθεια σας σε σχεση με μια δυσκολια που αντιμετωπιζω. Θελω να κανω rip την μουσικη απο 1-2 συναυλιες που εχω σε dvd. Παλια το εκανα μπακαλιστικα αφου η καρτα ηχου στο pc ειχε την επιλογη record what you hear. Η καρτα ηχου που εχω τωρα ομως δεν εχει τετοια επιλογη. Γνωριζει καποιος αλλο τροπο;

Ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις. Προς το παρον το παλεψα με το audition της adobe αλλα βρηκα το extract audio from disc μονο για cd. Θα δοκιμασω με τις προτασεις σας!! Ευχαριστω και παλι!

:ernaehrung004:

Παλιότερα το έκανα με ένα πρόγραμμα (DVD Shrink ή Decrypter) που έκανε rip σε κεφάλαια. Τα περισσότερα μουσικά DVD έχουν ένα κεφάλαιο ανα τραγούδι οπότε ήταν εύκολο να κάνω ένα απλό demux μετά και να πάρω τον ήχο.

Re: Απάντηση: Rip ηχου απο dvd

Άριστο το Pazera Free Audio Extractor
Ειδικά σε συνδυασμό με το Youtube Downloader έχουμε ένα εύχρηστο δίδυμο δωρεάν εργαλείων, με τα οποία μπορούμε άνετα να αξιοποιήσουμε τον ωκεανό του Youtube και τα χιλιάδες-χιλιάδων σπάνια μουσικά κομμάτια που περιέχει προσθέτοντας τα στη μουσική μας συλλογή.

Με το Youtube Downloader κατεβαίνει το κομμάτι που μας ενδιαφέρει. Συνήθως αυτά είναι Video σε flash format .flv, ή σε .mp4. Πάρα πολλές φορές όμως δεν πρόκειται για αληθινό Video, αλλά για κάποια φωτογραφία ή slides αδιάφορα που απλά συνοδεύουν τη μουσική. Ως Video Format όμως πιάνουν πολύ περισσότερο χώρο στο δίσκο του υπολογιστή μας, απ' ότι αντιστοιχεί στο μουσικό τους περιεχόμενο.

Εκεί τώρα χρησιμοποιούμε στη συνέχεια το Pazera Free Audio Extractor που αποσπά το καθαρό μουσικό περιεχόμενο και μας το δίνει με το Original Format με το οποίο είχε ενσωματωθεί στο Video. Και δίνει και τη δυνατότητα να το μετατρέψουμε και σε άλλα format, αν το θελήσουμε.

Εξαιρετική λύση η παραπάνω, την έχω χρησιμοποιήσει για ν' ακούω αγαπημένα μουσικά κομμάτια σε κινητά ή φορητά players, όπου ο αποθηκευτικός χώρος αποτελεί πάντα θέμα υπολογισμού.