Ριπαρισμα cd

nikoskaz

Senior Member
9 November 2008
351
Oταν ριπαρουμε εχει σημασια η ταχυτητα ? πρεπει να ειναι χαμηλη για καλητερη ποιοτητα μεταφορας των δεδομενων η δεν εχει σημασια?

Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει το drive να αναγνωρίζει τυχόν λάθη και να ξαναπροσπαθεί. Δεν έχει σημασία ούτε η ονομαστική ταχύτητα του drive. Το παλιό μου SCSI CD-ROM Plextor που είναι 32x ριπάρει πολύ ταχύτερα από το 52x DVD-R της LG. Αν πέσεις σε ζαβό drive (όπως ένα Pioneer που είχα) δεν πρόκειται να κάνει σωστό audio extraction όσο αργά και να δουλεύει.

Χρησιμοποίησε το EAC για πρόγραμμα ριπαρίσματος που κάνει πολύ καλό έλεγχο. Για να φανταστείς διάβασε (σε πολλές ώρες βέβαια) CD Που είχε γρατζουνιά και δεν έπαιζε σε κανένα player. Αν δεν μπορεί να το διαβάσει το EAC ή το drive ή o δίσκος είναι για πέταμα!

Εδώ θα το βρείς.
Δε μπέστ !!!

Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να το ρυθμίσεις στο Paranoid mode και θα έχεις άριστο ριπάρισμα.
Η ταχύτητα θα είναι μειωμένη, αλλά το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει -bye-

Ευχαριστω πολυ ολους σας το κατεβασα κ αρχισα το ριπαρισμα ( το ξαναριπαρισμα μαλλον γιατι τα ειχα ριπαρει με windows πριν)! Μηπως ειμαστε λιγο πυροβολημενοι?:rifle:

Re: Απάντηση: Ριπαρισμα cd

Εδώ θα το βρείς.
Δε μπέστ !!!

Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να το ρυθμίσεις στο Paranoid mode και θα έχεις άριστο ριπάρισμα.
Η ταχύτητα θα είναι μειωμένη, αλλά το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει -bye-

Το κατέβασα οκ! Ευχαριστώ...
Σε σχέση με το paranoid mode όμως το οποίο ειναι "not recommended" λέει οτι μπορεί να διμιουργήσει πρόβλημα στο drive... και μιας και εχω laptop το σκεφτομαι να το ρισκάρω...

Οποιαδηποτε άλλη συμβουλή για το σεταρισμα του προγράμματος θα ήταν πολύ χρησιμη γιατί το βλεπω ψιλoπολύπλοκο... καμια σχεση με το Ripstation Micro DS...

Τι λένε οι ειδικοι λοιπον;;

Α, και κάτι ακομα... ριπάρουμε σε flac ή ασυμπιεστα σε wav... εννοώ για την καλύτερη δυνατή ποιότητα... τι ρωτά ωκαι εγώ τώρα...-bye-

Πολυ καλα ρωτας,ριπαρισμα με ριπαρισμα εχει διαφορα και μαλιστα μεγαλη.Ο Βασιλης κατι εχει ακουσει και ξερει

Re: Απάντηση: Ριπαρισμα cd

Mια ερωτηση...με το eac οταν ριπαρουμε ενα cd πως περναμε τους τιτλους των κομματιων με το freedb?
Παταω την επιλογη,και με βαζει στην σελιδα του freedb.

Πατάς F12 βάζεις ένα mail και μετά όταν βάλεις το cd σου πατάς alt+g και είσαι οκ.

Απάντηση: Re: Ριπαρισμα cd

Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει το drive να αναγνωρίζει τυχόν λάθη και να ξαναπροσπαθεί. Δεν έχει σημασία ούτε η ονομαστική ταχύτητα του drive. Το παλιό μου SCSI CD-ROM Plextor που είναι 32x ριπάρει πολύ ταχύτερα από το 52x DVD-R της LG. Αν πέσεις σε ζαβό drive (όπως ένα Pioneer που είχα) δεν πρόκειται να κάνει σωστό audio extraction όσο αργά και να δουλεύει.

Χρησιμοποίησε το EAC για πρόγραμμα ριπαρίσματος που κάνει πολύ καλό έλεγχο. Για να φανταστείς διάβασε (σε πολλές ώρες βέβαια) CD Που είχε γρατζουνιά και δεν έπαιζε σε κανένα player. Αν δεν μπορεί να το διαβάσει το EAC ή το drive ή o δίσκος είναι για πέταμα!

Πίστευα πως τα plextor βρίσκονται σε ανώτερη κλάση :grinning-smiley-043
Έχω δοκιμάσει αρκετα DVD drives και δεν...

Η άποψή μου αυτή όμως ίσως να είναι μόνο απόρεια εντυπώσεων δική μου,
αφού πρόσφατα δοκίμασα αυτό και ρίπαρε με μεγάλη άνεση (στο paranoid mode) ένα δισκάκι καταγκρατζουνισμένο που δεν διαβαζόταν σε κανένα cd player και σε κανένα cd - dvd pc-drive. Το παραδέχτηκα!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ριπαρισμα cd

...
Σε σχέση με το paranoid mode όμως το οποίο ειναι "not recommended" λέει οτι μπορεί να διμιουργήσει πρόβλημα στο drive... και μιας και εχω laptop το σκεφτομαι να το ρισκάρω...
...

Εξωτερικό (usb) drive δεν παίζει?
Ή κάποιο άλλο desktop?