ΡΟΔΟΝ club

Stellios papa

AVClub Fanatic
17 June 2006
11,819
Ελλαδα
.

οταν εκλεισε το ΡΟΔΟΝ τελειωσε μια περιοδος του LIVE ROCK στην Αθηνα
οσοι ζησανε καταστασεις εκει στην οδο Μαρνη γνωριζουν !
τo POΔON ειναι σημερα supermarket

τα σημερινα Gagarin Gazarte κλπ ειναι αστεια σε συγκριση

αποψε στις 20´00 στην ΝΕΡΙΤ ειναι μια ευκαιρεια να θυμηθουμε !

.

οταν εκλεισε το ΡΟΔΟΝ τελειωσε μια περιοδος του LIVE ROCK στην Αθηνα
οσοι ζησανε καταστασεις εκει στην οδο Μαρνη γνωριζουν !
τo POΔON ειναι σημερα supermarket

τα σημερινα Gagarin Gazarte κλπ ειναι αστεια σε συγκριση

αποψε στις 20´00 στην ΝΕΡΙΤ ειναι μια ευκαιρεια να θυμηθουμε !
Σουπερμαρκετ ?!?!
Πωωω....
Το τελευταιο που ειχα δει στο Ροδον ηταν Peter Hammil με το πιανο του :bigcry:

ωραίες εποχές ... πήγα σε όσες μπορούσα ... και σε 2-3 του Χάμμιλ, σίγουρα και σε αυτή που είχε μόνον το ηλεκτρικό του (γιαμάχα νομίζω ; ) πιάνο...

Μπροστά στο ΡΟΔΟΝ όλα τα άλλα είναι αμελητέες ποσότητες.
Έχει κυκλοφορήσει και ένα ωραίο λεύκωμα 250 σελίδων με τίτλο "Ρόδον Live 1987-2005".

Porcupine Tree @ Ρόδον Live.
Ένα από τα ωραιότερα live ever...

Ήμανε θαμώνας μιας και έμενα κοντά... καταπληκτικός χώρος.
Είχε αυτή την underground αίσθηση που δεν νομίζω ότι κατάφερε να έχει άλλο μαγαζί...

Παρότι ήμουν πολύ μικρός, έχω προλάβει αρκετές συναυλίες εκεί: six by seven, deus, τρύπες, διάφανα κρίνα, anathema, puressence και αρκετά ακόμα που δεν μπορώ να θυμηθώ.

Επιβλητικος χώρος, εμπαινες μέσα και ένιωθες την ιστορία που κουβαλάει.

Δεν ξερω που τον ειδατε τον επιβλητικο χωρο .Για σουπερ μαρκετ μπορει ναναι καλος για live ηταν αχρειος και κακιστος.

Μην μπερδευουμε τα ονοματα που επαιξαν εκει και τον θρυλο τους με τον ιδιον τον χωρο. Οπου και να επαιζαν ολοι εκεινοι ετσι θα νιωθαμε.

Απάντηση: Re: ΡΟΔΟΝ club

Δεν ξερω που τον ειδατε τον επιβλητικο χωρο .Για σουπερ μαρκετ μπορει ναναι καλος για live ηταν αχρειος και κακιστος.

Μην μπερδευουμε τα ονοματα που επαιξαν εκει και τον θρυλο τους με τον ιδιον τον χωρο. Οπου και να επαιζαν ολοι εκεινοι ετσι θα νιωθαμε.

εχεις δικιο δεν ηταν επιβλητικος χωρος με καταπληκτικες ηχητικες εγκαταστασεις
ειχε πολυ μαυριλα και ιστορια
εγω μπερδευτηκα

αλλα και ο Ερic Burton
ειχει γραψει οτι ηταν απο τα κορυφαια συναυλιακό club στον κόσμο

απλα ηταν το πρωτο club για live ε και απο τη στιγμη που εκλεισε εμεινε να κουβαλαει ένα μυθο! γιατι ποσα live στο Αν club είναι αξεχαστα!

Για εμάς του μεταλλάδες, το Ρόδον ήταν ένα διαμάντι. Και εάν σκεφτείτε ότι ήταν μια κόπια του Marquee στο Λονδίνο, θα καταλάβετε ότι ήταν τέλειο. Δεν πήγαινες να δεις θέατρο, να ακούσεις Μπαχ και να απολαύσεις κρυστάλλινο ήχο. Πήγαινες να περάσεις μερικές ώρες με τα φιλαράκια σου και να δεις μια μπάντα που τις ήξερες μόνο μέσα από τις κασέτες και τα βινύλια.
Η εμπειρία του Ρόδον για την γενιά μας (και την προηγούμενη) που μεγάλωσε με πολύ λιγότερες ευκαιρίες θεάματος και χωρίς την υπερβολή του σήμερα, είναι ανεκτίμητη. Μακάρι να έχουν και τα παιδιά μου την ευκαιρία να ζήσουν στιγμές σε έναν τόσο αυθεντικό και πρωτόγονο χώρο. Αρκετά με την ψευτιά του σήμερα.

Απάντηση: Re: ΡΟΔΟΝ club

....γιατι ποσα live στο Αν club είναι αξεχαστα!

Πολλα...
Αν το ΡΟΔΟΝ ηταν το Μarquee,το Αν αντιστοιχα πρεπει να ηταν το CBGB της Αθηνας.
'H το ΡΟΔΟΝ ηταν το Hammersmith Apollo και το ΑΝ το Μarquee (αν περιορισουμε τον παραλληλισμο στο Λονδινο)...
Πιο καλτ απο το ΡΟΔΟΝ,το ΑΝ ειχε punk attitude μεχρι τα φρυδια...
Παντως σουπερ περασαμε στο ΡΟΔΟΝ.Ευλογια για τα μεταλλα αφου επιτελους φτιαχτηκε ενας χωρος που να ειναι καταλληλος για τη μουσικη αυτη με αποτελεσμα να δουμε ολον τον αφρο των γκρουπ (μεχρι τοτε υπηρχε μονο το Μαξιμ που ηταν...πικρα),και απο εκει και περα τι να λεμε για τα υπολοιπα ειδη.
Παρελαση κανονικη.
Ειναι λυπηρο (και απαραδεκτο) παντως η πολη να μην εχει πια ενα τετοιο φαρο πολιτισμου.Αλλα ετσι επιτασει η...αγορα.

Διαφωνω παντως με το φιλο μου το Στελλιο για το Gagarin.Μπορει να μην ειναι χωρος σαν το ΡΟΔΟΝ αλλα δεν ειναι και για πεταμα (το ΑΝ ειναι μικροτερο) και παλι καλα που υπαρχει κι αυτο.Να'ναι καλα ο Νικος ο Τριανταφυλλιδης που το παλευει (btw μια χαρα ηταν το ντοκυμανταιρ του για το ΡΟΔΟΝ).

Μαζι με το ΡΟΔΟΝ μας αφησε χρονους και το Αλφαβιλ.Δυο πυλωνες πολιτισμου.
Σουπερμαρκετ και κωλαδικα ειναι οι αντικαταστατες...

Ξεχνάτε και το Αγκάθι.
Αν και μόνο τους Manowar είχα πετύχει εκεί, με τις γούνινες πάνες και τα πλαστικά σπαθάκια τους... :p
Τις υπόλοιπες ημέρες ο DJ έβαζε ότι του έλεγες.

Τι τακτικά live...
Μόνο τους Manowar είχα δει εκεί. :p
Και την εποχή που ήταν ανοιχτό είχαμε πάνω από 10 συναυλίες το χρόνο από τρανταχτά ονόματα.