Rogers Ls4a/2 αλλαγή woofer

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2025

Την Κυριακή, 16/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2025.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

vasilio06

New member
18 December 2012
6
Καλησπέρα σε όλους
Θα ήθελα τη βοήθειά σας σχετικά με τα ηχεία Rogers LS4a/2. Συγκεκριμένα έχουν καεί τα woofer, τα έχω πάει σε τεχνικό στη Θεσσαλονίκη και μου είπε ότι δεν επισκευάζονται και χρειάζεται να αλλαχτούν τα μεγάφωνα. Μου πρότεινε κάτι Vifa, αν και έχουν διαφορετικό σχήμα και δεν ταιριάζουν ακριβώς. Το θέμα είναι πώς θα ακούγονται. Δεν ξέρω αν είναι εύκολο να βρεθεούν τα γνήσια μεγάφωνα, είναι της Rogers, ή τουλάχιστον έτσι γράφουν στο πίσω μέρος. Ξέρουμε αν υπάρχει αντιπρόσωπος στην Αθήνα;
Η αλήθεια είναι ότι τα αγάπησα πολύ αν και είναι παλιό μοντέλο και δε θα ήθελα να τα αλλάξω, από την άλλη τα μεγάφωνα της Vifa κοστίζουν γύρω στα 150 , κάπως πολλά μου φαίνονται χωρίς να είμαι βέβαιος για το ακουστικό αποτέλεσμα. Καμμιά ιδέα; Τι να κάνω ρε παιδιά;
το μοντέλο του γνήσιου μεγάφωνου:
Rogers
Type DU-205-LS4A/2

dinos

Moderator
Staff member
17 June 2006
895
Πάτρα
Ίσως θα σας ενδιέφερε ένα ζευγάρι για ανταλλακτικά (ή για το καλύτερο συνδυασμό).

http://www.ebay.co.uk/itm/Rogers-LS...omeAudioHiFi_HiFiSpeakers&hash=item20cf6279d4

Ο πωλητής δεν αναφέρει αν στέλνει Ελλάδα, αλλά μπορείτε να ρωτήσετε.
Το μεγάφωνο δεν φαίνεται να είναι KEF.
Αν δεν γίνει σωστά η επισκευή θα προκύψει κάτι που παίζει μουσική, αλλά δεν θα ξέρουμε τι είναι αυτό που παίζει.

vasilio06

New member
18 December 2012
6
Re: Απάντηση: Rogers Ls4a/2 αλλαγή woofer

Καταρχην ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον,
οσο για το kef αν και εχει το σωστο σχημα, - δε φαινεται να ειναι, το μεγαφωνο της rogers ειναι πολυπροπυλενιο-
απο ebay... This seller doesn't offer international postage:bigcry:
απο http://www.mhennessy3.f9.co.uk/rogers/service.htm θα κανω μια ερωτηση , αν και παραπεμπουν σε αλλα site και δε ξερω αν θα βγαλω ακρη
και παλι ευχαριστω, η προσπαθεια και η αναζητηση συνεχιζεται

AUDIOLYTIC

AVClub Fanatic
13 August 2010
10,247
Δεν κανεις μια προσπαθεια να τα ελεγξεις μπας και φταιει κατι στο κροσοβερ;
Δεν χανεις τιποτα.

vasilio06

New member
18 December 2012
6
Οχι φίλε μου, εχουν παει σε τεχνικό, καμμενα πηνια και ανάρτηση διαλυμενη, θελουν αλλαγη δυστυχως

AUDIOLYTIC

AVClub Fanatic
13 August 2010
10,247
OK, αν βρεις αλλα woofer, να προσεξεις σε τι κατασταση ειναι,διοτι κατα καιρους οι διαφορες γομες που χρησιμοποιουντο για τους κωνους πολυπροπυλενιου δεν ηταν και πολυ αποτελεσματικες λογω της φυσης του υλικου που δεν κολλουσε ευκολα και μονιμα, με αποτελεσμα οι κωνοι να ξεκολλανε απο το λαστιχενιο surround.