Rois Acoustics Status 8.3

tsip

AVClub Addicted Member
19 January 2008
1,912
Cambridge
παρουσιαση στο avmentor
οχι οτι περιμενα και τιποτε λιγοτερο απο την ροιστερ. Μου φαινεται οτι οταν κατεβω ελλαδα θα το ανεβασω

Eχουμε ιδεα αν οι τιμες εχουν κρατηθει στα ιδια επιπεδα?

Είναι ακριβότερα,αλλά τά'χουν σε προσφορά μέχρι τέλη του μήνα ,γύρω στα 800 μερκελοπούλια.
Είναι όμως κια οι μονάδες καλύτερες και η κατασκευή των καμπινών.
Αν δεν με είχε χτυπήσει η κρίση θα τ'αγόραζα.

Last edited:
Στα πλαίσια ακροάσεων με φίλο που ενδιαφέρεται για 5.1 σύστημα του πρότεινα ανάμεσα σε άλλα, να πάμε να ακούσουμε και το Status 8.3. Καταπληκτικό ηχείο. Φοβερή στερεοφωνική εικόνα, αναλυτικό αλλά οχι κουραστικό, πολύ καλή μεσαία περιοχή και ελεγχόμενο μπάσο, "μεγάλος" ήχος. Παρόλο που ακούγαμε για ώρα σε υψηλές στάθμες, δε με κούρασε καθόλου. Στα χρήματα αυτά προσωπικά το θεωρώ ευκαιρία. Επίσης ο κ.Σωκράτης που μας υποδέχτηκε στην εταιρία, ήταν πάρα πολύ φιλικός και εξυπηρετικός, μας έδωσε τη δυνατότητα να έχουμε μια πολύ χορταστική ακρόαση. Το ηχείο, καθώς επίσης η όλη εμπειρία γενικότερα με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο.

Θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη όσων έτυχε να το ακούσουν.

Last edited:
Κάποια στιγμή πριν 3-4 χρόνια που είχα ακούσει το βάσης 8.2 με ενισχυτή Tag McLaren, μου είχα φανεί αρκετά τραχύ, ειδικά ψηλά. Από δίαβασα και στον Ήχο το νέο 8.3 μάλλον δεν αντιμετωπίζει τέτοιο θέμα, οπότε και από εμένα μπράβο αφού πρόκειται για ελληνική κατασκευή. Άλλωστε θεωρώ ότι οι έλληνες κατασκευαστές μάλλον χρειάζονται περισσότερη στήριξη ιδίως σε τέτοιους καιρούς. Και εγώ ανήκω σε αυτή την κατηγορία μιας και έχω επιλέξει ελληνκό ηχεία (Mythos audio).

Όντως, το ήχείο δεν ήταν τραχύ, χωρίς να χάνει σε λεπτομέρεια.

Οπότε δε βλέπω το λόγο κάποιος να μην το επιλέξει στην κατηγορία κάτω του χιλιάρικου, ιδίως αν λάβουμε υπόψη και τη μασιφ καμπίνα και τις νέες μονάδες και φυσικά ότι είναι ελληνικό. Θυμάμαι το 1998 φοιτητής στην Πάτρα (Μηχανολόγος Μηχ.) στο εργαστήριο που έκανα τη διπλωματική μου, ο καθηγητής έτρεχε project τότε με την Roister και θυμάμαι ένα ζευγάρι καμπίνες δαπέδου που είχε για τη μελέτη. Μου είχανε κάνει τρελή εντύπωση λόγω βάρους. Και να σκεφτείτε ότι δεν ήταν ούτε βαμμένες ούτε φυσικά λόγος για μονάδες και καλωδίωση επάνω του.

Οπότε δε βλέπω το λόγο κάποιος να μην το επιλέξει στην κατηγορία κάτω του χιλιάρικου, ιδίως αν λάβουμε υπόψη και τη μασιφ καμπίνα και τις νέες μονάδες και φυσικά ότι είναι ελληνικό. Θυμάμαι το 1998 φοιτητής στην Πάτρα (Μηχανολόγος Μηχ.) στο εργαστήριο που έκανα τη διπλωματική μου, ο καθηγητής έτρεχε project τότε με την Roister και θυμάμαι ένα ζευγάρι καμπίνες δαπέδου που είχε για τη μελέτη. Μου είχανε κάνει τρελή εντύπωση λόγω βάρους. Και να σκεφτείτε ότι δεν ήταν ούτε βαμμένες ούτε φυσικά λόγος για μονάδες και καλωδίωση επάνω του.

Ναι, και μάλιστα παίζει αρκετά πάνω απο τα λεφτά του. Επειδή μετά την ακρόαση βρεθήκαμε σε άλλο δωμάτιο για να δούμε τα surround, υπήρχαν καμπίνες χωρίς μεγάφωνα απο διάφορα ηχεία μεταξύ των οποίων και απο Status 8.3 οπότε είχα την δυνατότητα να δω την καμπίνα τους απο μέσα και να το σηκώσω. Συμπαγής και βαριά κατασκευή.

Επίσης να πω οτι παίζανε με ενισχυτή Roister 2x120 @8Ω. Είμαι πολύ περίεργος πως θα παίζανε με κάποιο "γνωστό" σε μένα ενισχυτή.

Αααα είναι φοβερός ενισχυτής ο roister,με πολύ καλό χαμηλό!
Ματσάρεται πολύ καλά με τα ηχεία,κάτι ξέρει ο Σωκράτης.
Τον είχα κάποτε και μετάνοιωσα που τον είχα δώσει.

Λεωνίδα, δεν είχε volume! Και ο δικός σου έτσι ήταν; Πάντως το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό τηρουμένων των αναλογιών.

Απάντηση: Re: Rois Acoustics Status 8.3

Κάποια στιγμή πριν 3-4 χρόνια που είχα ακούσει το βάσης 8.2 με ενισχυτή Tag McLaren, μου είχα φανεί αρκετά τραχύ, ειδικά ψηλά. Από δίαβασα και στον Ήχο το νέο 8.3 μάλλον δεν αντιμετωπίζει τέτοιο θέμα, οπότε και από εμένα μπράβο αφού πρόκειται για ελληνική κατασκευή. Άλλωστε θεωρώ ότι οι έλληνες κατασκευαστές μάλλον χρειάζονται περισσότερη στήριξη ιδίως σε τέτοιους καιρούς. Και εγώ ανήκω σε αυτή την κατηγορία μιας και έχω επιλέξει ελληνκό ηχεία (Mythos audio).

Ήταν λίγο λαμπρά(όχι τσιριχτά) τα 8.2,έπαιζαν καλά με λυχνία όμως.