Roister, Klipsch ή Yamaha ηχεία για 5.1;

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
Ηρθε ο καιρός προς αναζήτηση καινούργιων ηχείων. Αναρωτιέμαι λοιπόν ποιά κατεύθυνση να πάρω. Παίζω μεταξύ Roister σειρά Empasis, Klipsch και Yamaha 235F. Δύο δαπέδου, ένα κεντρικό, δύο surround και υπογούφερ.

Για πείτε γνώμες.

Θα συμφωνήσω και εγώ αν τα θέλεις για χρήση Home Cinema πήγαινε για Klipsch.. φυσικά καλό είναι να τα ακούσεις κιόλας ...

Τι χρήση ακριβώς κάνεις Μιχάλη;....αν πολύ περισσότερο γιά κινηματογράφο, φούλ γιά Klipch!!!

Γιάννη η χρήση είναι περίπου 60% κινηματογράφος και 40% μουσική. Αυτό που με απασχολεί για τα klipsch είναι οι μουσικές τους επιδόσεις... τι λές;

Καλά λόγια πάντως έχω ακούσει και για την σειρά empasis της roister. Για Yamaha έχω ακούσει πως παίζουν πολύ "σκληρά".

Φυσικά και θα τα ακούσω παίδες αλλά προσπαθώ να δώ προς τα πού να κινηθώ. Ξέχασα να σας πώ ότι δεν πρόκειται να διαθέσω budget μεγαλύτερο των 1600 ευρώ εκτός κι αν αξίζει πραγματικά τον κόπο.

Μιχάλη προσπάθησε να τ' ακούσεις πριν πάρεις. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Το άσχημο είναι ότι το όριο των 1600 ευρώ που θέτεις θα σου κόψει πολλά από τα κυρίως L,R ηχεία που είναι τα βασικά για μουσική ακρόαση. Και αυτό διότι θες να καλύψεις 5.1 setup. Από την άλλη πρέπει να είναι ισορροπήμένο το σύστημα. Δεν μπορεί τα κυρίως να κοστίζουν 1200 ευρώ και όλα τα υπόλοιπα 400 ευρώ.

Υ.Γ. Από προσωπική εμπειρία πάντως εγώ είμαι ευχαριστημένος και στην μουσική, αλλά μιλώ πάντα για το δικό μου setup και τα δικά μου μουσικά γούστα.

Μιχάλη προσπάθησε να τ' ακούσεις πριν πάρεις. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Το άσχημο είναι ότι το όριο των 1600 ευρώ που θέτεις θα σου κόψει πολλά από τα κυρίως L,R ηχεία που είναι τα βασικά για μουσική ακρόαση. Και αυτό διότι θες να καλύψεις 5.1 setup. Από την άλλη πρέπει να είναι ισορροπήμένο το σύστημα. Δεν μπορεί τα κυρίως να κοστίζουν 1200 ευρώ και όλα τα υπόλοιπα 400 ευρώ.

Υ.Γ. Από προσωπική εμπειρία πάντως εγώ είμαι ευχαριστημένος και στην μουσική, αλλά μιλώ πάντα για το δικό μου setup και τα δικά μου μουσικά γούστα.

Τάσο φυσικά θα τα ακούσω δεν τίθεται θέμα.

Δυστηχώς δεν μπορώ να ανέβω πολύ ψηλά και αντιλαμβάνομαι πως το χαμηλό budget δεν θα μου επιτρέψει να επιλέξω ότι καλύτερο στα 2 βασικά δαπέδου. Στόχος είναι ο καλύτερος δυνατόν συνδυασμός ώστε να είναι αρμονικό το σύστημα ως επί το πλείστον για κινηματογραφικές ιστορίες αλλά και αξιοπρεπή μουσικά ακούσματα. Νομίζω πως για να καλύψουμε τα 1600 ή 1800 θα πρέπει το ζευγάρι τα κεντρικά να μην ξεπερνούν τα 800 ευρώπια.

Ευχαριστημένος είσαι με τα klipsch εννοείς;

Δυστηχώς δεν μπορώ να ανέβω πολύ ψηλά και αντιλαμβάνομαι πως το χαμηλό budget δεν θα μου επιτρέψει να επιλέξω ότι καλύτερο στα 2 βασικά δαπέδου. Στόχος είναι ο καλύτερος δυνατόν συνδυασμός ώστε να είναι αρμονικό το σύστημα ως επί το πλείστον για κινηματογραφικές ιστορίες αλλά και αξιοπρεπή μουσικά ακούσματα. Νομίζω πως για να καλύψουμε τα 1600 ή 1800 θα πρέπει το ζευγάρι τα κεντρικά να μην ξεπερνούν τα 800 ευρώπια.

Αν δεν καίγεσαι, μήπως να έπαιρνες τώρα τα δύο βασικά ηχεία και να έβαζες προσωρινά τίποτα παλιά ηχεία και σιγα σιγά να το έκτιζες;

Οχι μόνο ευχαριστημένος, υπερευχαριστημένος. Πολύ λίγα ηχεία θα επιβίωναν σε έναν ακουστικά νεκρό χώρο. Και δεν υπερβάλω καθόλου. Μιλώ από προσωπική εμπειρία. Οσο για τον ηχητικό τους χαρακτήρα, αν είσαι λάτρης του Live ήχου αυτά είναι τα ηχεία σου.

Ναι αυτό ενοεί, και στην προηγούμενη ερώτησή σου ,εξακολουθώ βάσει αναλογιών 60-40% που έδωσες, και βάσει τα χρήματα που διαθέτεις να προχωρήσεις σε Klipch, αφού βεβαίως προηγουμένως προσπαθήσεις να τα ακούσεις.

Αν πας για Roister θα πας στα Status 8 για κύρια. Δεν θα το μετανιώσεις.
Και δεν κάνουν πάνω από 800 που έθεσες σαν όριο για τα 2 κύρια.

Ευχαριστώ φίλε. Οσον αφορά τα Status τα έχω υπ' όψιν μου αλλά ο ήχος τους μου φαίνεται λιγάκι "μαλακός" για κινηματογραφικές εμπειρίες.

90% παίζει ο χώρος σου. Τα Klipsch θέλουν σχετικά "νεκρό" χώρο για να μην τσιρίξουν. Φυσικά, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, απλά μην την πατήσεις ακούγοντας τα σε κάποιο μαγαζί να παίζουν καλά και με το που πας πας στο σπίτι σου να χρειάζεσαι ηρεμιστικά.

σε αυτά τα χρήματα μπορείς να κοιτάξεις και τα B&W 685 Theatre
και τα Klipsh πάντως είναι δοκιμασμένη συνταγή
καλό θα είναι να έχεις και προσωπική άποψη πριν κάνεις αγορά.

Καθώς παρακολουθώ το thread διότι ενδιαφέρομαι και εγώ, αλλά ταυτόχρονα έχω περιορισμένες γνώσεις στο θέμα: για πια ακριβώς σειρά της Klipsch μιλάτε ρε παιδιά;

Απάντηση: Re: Roister, Klipsch ή Yamaha ηχεία για 5.1;

Καθώς παρακολουθώ το thread διότι ενδιαφέρομαι και εγώ, αλλά ταυτόχρονα έχω περιορισμένες γνώσεις στο θέμα: για πια ακριβώς σειρά της Klipsch μιλάτε ρε παιδιά;

Προς το παρόν μιλάμε γενικώς.

90% παίζει ο χώρος σου. Τα Klipsch θέλουν σχετικά "νεκρό" χώρο για να μην τσιρίξουν. Φυσικά, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, απλά μην την πατήσεις ακούγοντας τα σε κάποιο μαγαζί να παίζουν καλά και με το που πας πας στο σπίτι σου να χρειάζεσαι ηρεμιστικά.

Δεν μιλάμε για νεκρό χώρο αλλά για living room. Για ανάλυσέ μου λίγο το περί τσιρίγματος γιατί το πιθανότερο είναι να τα ακούσω σε μαγαζί.