Roister, Klipsch ή Yamaha ηχεία για 5.1;

Αν οι πλαϊνοί στου τοίχοι πχ είναι σχετικά κοντά θα έχεις πρόβλημα με τις αντανακλάσεις, λόγω της διασποράς που έχει η κόρνα.
Και μετά θα μπεις σε διαδικασία "μαζέματος" του χώρου.
Θα σου πρότεινα να μπεις σε διαδικασία να ζητήσεις απ το μαγαζί που σκοπεύεις να αγοράσεις, να σου κάνει την επίδειξη στο σπίτι σου (για τα 2 κύρια ηχεία μιλάω)
Και μην ακούσω ότι είναι δύσκολο κλπ κλπ, μιας και ο σωστός επαγγελματίας πρέπει να το κάνει (και ζούμε και σε χαλεπούς καιρούς)

Εγω θα διαφωνησω λιγο με τα παιδια παραπανω και θα πω οτι καλυτερο ηχειο για χομ σινεμα ειναι αυτο που παιζει καλα και μουσικη. Για μενα δεν υπαρχουν ηχεια χομ σινεμα, απλα ηχεια που εχουν τονισμενες καποιες περιοχες τους και χαρακτηριζονται σαν χομ σινεμα.
Επισης , δεν βλεπω κανενα λογο να παω σε ηχειο δαπεδου στα L/R εαν και εφοσον δεν εχω καποιο "κολλημα" με αυτο. Αυτο που θα χαρακτηρισει βασικα την επιλογη ειναι ο χωρος .
Θεωρω οτι ενα καλο ηχειο βασης μπορει να δωσει τα ιδια και ισως καλυτερα αποτελεσματα υπο καποιες προυποθεσεις.

Εγω θα σου προτεινα 4 μικρα ιδια ηχεια βασης για τα L/R/sR/sL και αντιστοιχο κεντρικο της σειρας που θα επιλεξεις. Αλλοι , ισως κι εγω, θα εβαζα ανετα κι ενα ,ισως δυο ιδια ακομα ηχεια σαν κεντρικο.
Το σαμπ, μαλλον θα το αφηνα για το τελος. Μπορει και να μην χρειαζεται. Αλλα εχει να κανει και με γουστα. Εχω ακουσει συστηματα χωρις σαμπ που σηκωναν τετοια πιεση στο χωρο και ειχαν τετοιο δεσιμο μεταξυ τους που μουτζωναν πολλα καλοκουρδισμενα και ονομαστα υπογουφερ. Ενιγουει....

Θα προτεινα να εψαχνες να ακουσεις και καποια ηχεια της Elac. Εχει και μικρες σειρες και μεσαιες και μεγαλες που παιζουν αξιοπρεπεστατα και σε πολυ λογικες τιμες κατεμε για την κατασκευη και το ακουσμα τους.

Στα ακουσματα σου , προσπαθησε να ακους περισσοτερο στερεο και μουσικη . Εαν σου αρεσει εκει , θα σε εκπληξει στο χομ σινεμα.
Στο λεω αυτο γιατι μπορει σε 5.1 να ακουσεις το καλυτερο ηχειο κακορυθμισμενο απο εντασεις και χρονους, που θα ακουσεις τετοιο αλλαλουμ που θα το σιχαθεις. Επισης και το αντιθετο . Θα ακουσεις μετριο η και κακο ηχειο καλορυθμισμενο σε 5.1 που να σε εντυπωσιασει .....

αυτααααα...

Θένκς για τις σκέψεις μέιτ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν μου αρέσουν "μουσικά" θα με ξετρελάνουν στο home cinema χαρακτήρα τους όπως είπες κι εσύ. Προτιμώ δαπέδου κι όχι βάσης και για λόγους αισθητικής. Δεν μου αρέσουν πολύ οι βάσεις. Πράγματι το sub θα μείνει τελευταίο αφού από το σύνολο όπως είπες ίσως να μην είναι κι απαραίτητα σημαντική επιλογή.

Δυστηχώς ο χώρος προς το παρόν δεν μπορεί να καθορίσει την επιλογή αφού δεν μένω ακόμη στο δικό μου σπίτι. Αρα η επιλογή δεν είναι δυνατόν να γίνει αποκλειστικά με βάση τον χώρο. Βέβαια τα πράγματα δεν θα αλλάξουν και πολύ στο μέλλον αφού το living room τώρα είναι παραλληλόγραμμο και κάπως έτσι θα είναι και στο δικό μου. Ολα αυτά όμως θα παραμένουν ρευστά για κάποιο χρονικό διάστημα.

Παιδία κοιταζα λίγο για σετ ηχεία και βρήκα αυτά. Δεν τα έχω ακούσει ακόμα αλλα για τα λεφτά τους τι λένε?

http://www.homecinema.gr/details.php?prid=936

Έχω σαλόνι 70τμ. Με ένα σοβαρό Ραδιοενισχυτη κοντά στα 1000 θα είναι αξιοπρεπές σύστημα? Το σύστημα θα χρησιμοποιείται για Home Theater και μουσική. Περίπου 50/50 .

Η νομίζεται είναι καλύτερα να πάρω ξεχωριστά κομμάτια?

Παιδία σχετικά με τις γνώσεις μου σε ήχο είναι πάρα πολλή περιορισμένες . Προσπαθήσετε να μου δίνεται όσο το δυνατών περισσότερες πληροφορίες για να καταλάβω καλύτερα. :a0210:

Βασικά δεν είναι σετ, μπορείς και να τα πάρεις και ξεχωριστά. Απλά οι κωδικοί τους και τα μοντέλα είναι όμοια για να μπορεί και να πουληθεί και σαν σετ και να έχει ομοιόμορφο ηχητικό χαρακτήρα και να μην μπαίνεις σε διλλήματα για το αν θα ταιριάζει το ένα με το άλλο κλπ.
70τ.μ. δεν είναι λίγα και αν σου αρέσουν και μπορείς να σηκώσεις ψηλά την ένταση του ενισχυτή, φοβάμαι ότι δεν θ' αντέξει.......ο ενισχυτής. ;)

Καλημέρα σε όλους. Το πιο σωστό είναι να ακούσεις όσα πιο πολλά ηχεία μπορείς. Απλά προσπάθησε να τα ακούσεις με τον ίδιο ενισχυτή και με εναλλαγές από το ένα ηχείο στο άλλο σε σταθερή ένταση για να κατανοήσεις τα πλεονεκτήματα της υψηλής ευαισθησίας (υψηλές εντάσεις με λιγότερα watt). Θα ήθελα να γράψω για τις ανακλάσεις των ηχείων με tweeter με φόρτιση χοάνης σε σχέση με τα συμβατικά. Η χοάνη της Klipsch προσφέρει διασπορά 90 μοιρών στον οριζόντιο άξονα και 60 μοιρών στον κάθετο. Αυτό έχει ως πλεονέκτημα να γλιτώνουμε τις ανακλάσεις με την μεγαλύτερη καθυστέρηση, οπότε τα καθιστούν ιδανικά για ιδιαίτερους χώρους. Το όλο θέμα για το οποίο η Klipsch περηφανεύεται για τις Tractrix χοάνες δεν είναι η διασπορά 90 επί 60, αλλά οι ομοιογενείς ευαισθησία, απόδοση σε αυτές τις μοίρες, καθιστώντας ικανό τον ακροατή να έχει καλή στερεοφωνική εικόνα σε μία αρκετά μεγάλη ακτίνα.
Τα ηχεία χωρίς χοάνη έχουν διασπορά περίπου 120 μοίρες και στους δύο άξονες, δημιουργώντας πολύ περισσότερες ανακλάσεις. Επιπλέον σε πολλά προσπέκτους βλέπουμε ότι η ευαισθησία διατηρείται σταθερή στις +/- 3 μοίρες, οπότε συνολικά σταθερή ευαισθησία στις 6 μοίρες. Εκτός του πεδίου αυτού η ευαισθησία αρχίζει να μειώνεται, καθιστώντας πιο δύσκολη την τοποθέτηση ηχείων σε σχέση με τη θέση ακρόασης.
Αυτά από εμένα ελπίζω να μην κούρασα.

Απάντηση: Re: Roister, Klipsch ή Yamaha ηχεία για 5.1;

Καλημέρα σε όλους. Το πιο σωστό είναι να ακούσεις όσα πιο πολλά ηχεία μπορείς. Απλά προσπάθησε να τα ακούσεις με τον ίδιο ενισχυτή και με εναλλαγές από το ένα ηχείο στο άλλο σε σταθερή ένταση για να κατανοήσεις τα πλεονεκτήματα της υψηλής ευαισθησίας (υψηλές εντάσεις με λιγότερα watt). Θα ήθελα να γράψω για τις ανακλάσεις των ηχείων με tweeter με φόρτιση χοάνης σε σχέση με τα συμβατικά. Η χοάνη της Klipsch προσφέρει διασπορά 90 μοιρών στον οριζόντιο άξονα και 60 μοιρών στον κάθετο. Αυτό έχει ως πλεονέκτημα να γλιτώνουμε τις ανακλάσεις με την μεγαλύτερη καθυστέρηση, οπότε τα καθιστούν ιδανικά για ιδιαίτερους χώρους. Το όλο θέμα για το οποίο η Klipsch περηφανεύεται για τις Tractrix χοάνες δεν είναι η διασπορά 90 επί 60, αλλά οι ομοιογενείς ευαισθησία, απόδοση σε αυτές τις μοίρες, καθιστώντας ικανό τον ακροατή να έχει καλή στερεοφωνική εικόνα σε μία αρκετά μεγάλη ακτίνα.
Τα ηχεία χωρίς χοάνη έχουν διασπορά περίπου 120 μοίρες και στους δύο άξονες, δημιουργώντας πολύ περισσότερες ανακλάσεις. Επιπλέον σε πολλά προσπέκτους βλέπουμε ότι η ευαισθησία διατηρείται σταθερή στις +/- 3 μοίρες, οπότε συνολικά σταθερή ευαισθησία στις 6 μοίρες. Εκτός του πεδίου αυτού η ευαισθησία αρχίζει να μειώνεται, καθιστώντας πιο δύσκολη την τοποθέτηση ηχείων σε σχέση με τη θέση ακρόασης.
Αυτά από εμένα ελπίζω να μην κούρασα.

...ναι, τι να σου πω πόσο πολύ μας κούρασες με τις πληροφορίες που μας έδωσες!!!:ernaehrung004:

Βεβαια , εκτος απο τις χοανες και τα κλασικα tweeter, υπαρχουν και αυτα....

jet_falt.jpg
jet3_g.jpg

....που μαλλον δεν ειναι τοσο γνωστα , αλλα εκπλητουν στο ακουσμα και στα χαρακτηριστικα.
Τα βρισκουμε και σε μεσαιες κατηγοριες τιμης με πολυ καλα αποτελεσματα!!

M2C

Και να μην ξεχνάμε και τα omni της Mirage. Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου ...

Για να πω και την αμαρτία μου, αν και η Sunfire έχει βγάλει ηχεία με Ribbon, δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με την τεχνολογία τους. Σε μουσική πάντως πολύ καλά κατά την γνώμη μου, σε cinema θα τα χρησιμοποιούσα μόνο με πολύ καλό ενισχυτή, πεινάνε τα άτιμα.

Μπορεί κάποιος να γράψει πως συμπεριφέρονται από τεχνικής άποψης πάντα.

Για μένα ο ενισχυτής στην συγκεκριμένη επιλογή του συστήματος ηχείων δεν μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο, κι αυτό γιατί επί του παρόντος (μέχρι να "δέσει" η αγορά των ενισχυτών με τα νέα φορμά), δεν είμαι διατεθειμένος να αλλάξω και ενισχυτή. Η επιλογή όμως δεν μπορεί να μην συμπεριλάβει μελλοντική αναβάθμιση που θα έρθει ούτως ή άλλως προϊόντος του χρόνου. Οσον αφορά τον ενισχυτή που θα συνοδεύσει αρχικά τα ηχεία θα είναι ένας ταπεινός Yamaha RXV 630.

Να ευχαριστήσω τον Ιωάννη για την αναλυτική περιγραφή της κόρνας των klipsch.:ernaehrung004:

καλα στα λει ο browser, αν παιζουν μουσική τα παιζουν όλα.

οι τονισμοί σε κάποια μέρη του φάσματος εντυπωσιάζουν αρχικά... κουράζουν στη πορεια

και τα υπολοιπα παιδια καλά τα λενε, άκου τα όλα με αντιστοιχο ενισχυτή

ακου και τα acoustic energy τα οικονομικα

Ευχαριστώ φίλε. Οσον αφορά τα Status τα έχω υπ' όψιν μου αλλά ο ήχος τους μου φαίνεται λιγάκι "μαλακός" για κινηματογραφικές εμπειρίες.

Εάν ο ήχος των Status σού φαίνεται μαλακός, τότε πάς για Klipsch ασυζητητί.

Παιδία κοιταζα λίγο για σετ ηχεία και βρήκα αυτά. Δεν τα έχω ακούσει ακόμα αλλα για τα λεφτά τους τι λένε?

http://www.homecinema.gr/details.php?prid=936

Έχω σαλόνι 70τμ. Με ένα σοβαρό Ραδιοενισχυτη κοντά στα 1000 θα είναι αξιοπρεπές σύστημα? Το σύστημα θα χρησιμοποιείται για Home Theater και μουσική. Περίπου 50/50 .

Η νομίζεται είναι καλύτερα να πάρω ξεχωριστά κομμάτια?

Παιδία σχετικά με τις γνώσεις μου σε ήχο είναι πάρα πολλή περιορισμένες . Προσπαθήσετε να μου δίνεται όσο το δυνατών περισσότερες πληροφορίες για να καταλάβω καλύτερα. :a0210:

To setάκι είναι πάρα πολύ καλό. Απλώς εγώ θα πρότεινα να μην πάρεις subwoofer και με τα λεφτά που θα γλυτώσεις από εκεί να πάρεις τα RF-82 για κύρια αντί για τα RF-52 που προτείνει εκεί. Τα RF-82 είναι πολύ καλύτερα από τα RF-52 και κατεβαίνουν πολύ χαμηλά 33Hz οπότε δεν θα χρειαστείς sub. Αν τελικά νομίζεις ότι θέλεις οπωσδήποτε sub μπορείς να το πάρεις μόνο του κάποια στιγμή αργότερα.
Και με 98dB ευαισθησία μην ανησυχείς καθόλου για τον ενισχυτή. Θα γίνεται πανικός μέσα στο σαλόνι παρόλα τα πολλά τετραγωνικά που έχεις.

Και τα Klipsch έχουν και μία από τις καλύτερες αντιπροσωπείες που υπάρχουν εδώ στην Ελλάδα!

Βεβαια , εκτος απο τις χοανες και τα κλασικα tweeter, υπαρχουν και αυτα....

jet_falt.jpg
jet3_g.jpg

....που μαλλον δεν ειναι τοσο γνωστα , αλλα εκπλητουν στο ακουσμα και στα χαρακτηριστικα.
Τα βρισκουμε και σε μεσαιες κατηγοριες τιμης με πολυ καλα αποτελεσματα!!

M2C

Γιατί όποτε έχω ακούσει τέτοια tweeters ποτέ δεν μού άρεσαν;

Mihalis S. επειδη εχω ακουσει τα ηχεια και απο τις 2 εταιριες που λες και μαλιστα για το σκοπο που 8ες,ενα εχω να σου πω :
Klipsch 4ever :grinning-smiley-043..

Εχω ακούσει μόνο την σειρά Status της Roister αλλά όπως είπα ήδη μου φάνηκαν αρκετά "μαλακά". Μου αρέσουν για κλασσικά, alternative και παρόμοια ακούσματα αλλά δεν νομίζω πως θα με ικανοποιήσουν στο home cinema.

Από δευτέρα πάω να ακούσω Roister empasis και τα ακριβότερα Spectrum. Ελπίζω μέχρι το τέλος της εβδομάδας να καταφέρω να κανονίσω να ακούσω και τα klipsch.

Αν τελικά πας για Klipsch και μπορείς θα σου πρότεινα και εγώ όπως ο φίλος komhst τα RF-82 (αυτά έχω και εγώ).
Απλά θα διαφωνήσω με το φίλο komhst ότι δεν χρειάζεται sub.. Ναι τα 82 κατεβαίνουν χαμηλά και έχουν καλό μπάσο αλλά δεν συγκρίνονται με ένα 12" sub.. Μάλιστα οι περισσότεροι τα 82 τα δηλώνουν small και αφήνουν το sub να δουλέψει απο 80 ή ακόμα και 90 Hz και κάτω...Αν λέγαμε για τα 83 το συζητάγαμε..

Άρα θα σου πρότεινα (για την περίπτωση Klipsch).. Πήγαινε για τα 82, αν δεν σε παίρνει το sub το αγοράζεις αργότερα..

Τέλος επειδή γίνεται πολύ λόγος για τη μουσικότητα των Klipsch εντελώς προσωπική γνώμη είναι η εξής.. Αν σου αρέσει η "ζωντανή" μουσική θα τα αγαπήσεις.. Και αυτή η ζωντάνια θα απογειώσει τις ταινίες σου...

Σίγουρα όμως άκουσέ τα και μάλιστα δυνατά για κανά 15λεπτο...

Αν τελικά πας για Klipsch και μπορείς θα σου πρότεινα και εγώ όπως ο φίλος komhst τα RF-82 (αυτά έχω και εγώ).
Απλά θα διαφωνήσω με το φίλο komhst ότι δεν χρειάζεται sub.. Ναι τα 82 κατεβαίνουν χαμηλά και έχουν καλό μπάσο αλλά δεν συγκρίνονται με ένα 12" sub.. Μάλιστα οι περισσότεροι τα 82 τα δηλώνουν small και αφήνουν το sub να δουλέψει απο 80 ή ακόμα και 90 Hz και κάτω...Αν λέγαμε για τα 83 το συζητάγαμε..

Άρα θα σου πρότεινα (για την περίπτωση Klipsch).. Πήγαινε για τα 82, αν δεν σε παίρνει το sub το αγοράζεις αργότερα..

Τέλος επειδή γίνεται πολύ λόγος για τη μουσικότητα των Klipsch εντελώς προσωπική γνώμη είναι η εξής.. Αν σου αρέσει η "ζωντανή" μουσική θα τα αγαπήσεις.. Και αυτή η ζωντάνια θα απογειώσει τις ταινίες σου...

Σίγουρα όμως άκουσέ τα και μάλιστα δυνατά για κανά 15λεπτο...
Συμφωνώ...εδω εγω που έχω τα RF83 και πάλι χρησιμοπoιώ sub!!

Δεν είμαι ιδιαίτερα φίλος των live. Με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο να έχω πιστότητα στον ήχο των ηχογραφήσεων όσον αφορά την μουσική και την καθαρότητα των ήχων όσον αφορά τις ταινίες.

Ενα υπογούφερ θα αγορασθεί ούτως ή άλλως. Εχω συνηθίσει με δαύτο τόσα χρόνια και το θέλω άσχετα από τα μπάσα που θα βγάλουν τα κυρίως.