Roksan Kandy 2 + Spendor 3/5R, SA1, SP3/1R

Re: Απάντηση: Re: Roksan Kandy 2 + Spendor 3/5R, SA1, SP3/1R

Φιλε μου ειναι ποιημα σιγουρα.
Για μικρο χωρο πρεπει να ειναι το τελειο ηχειο.
Εγω εχω τα SP2/3E για το μεγαλο συστημα και τα S3/5 για το μικρο.
Με αυτα τα ηχεια ακους μουσικη που σε ταξιδευει.
Τωρα αν θελεις την προσωπικη μου γνωμη παρε τα 3/5R, για την δουλεια που θελεις.

+1 :award:

Τα 3/5 θα είναι υπεραρκετά για τον χώρο σου. Τα είχα σε τριπλάσιο και ένιωθα μια χαρά...

....
Γενικά κατέληξα τελικά μετά από πολλές ακροάσεις πολλών ηχείων στα Spendor, νομίζω δεν θα το μετανιώσω, απλά δεν ξέρω σε ποιο μοντέλο να πάω... σε σχέση με τον δεύτερο -μικρό- χώρο μου (10τ.μ.).
Τα ηχεία θα είναι σε βάσεις στον τοίχο κοντά και με τον πίσω τοίχο και οι θέσεις ακρόασης 2, η μία στο γραφείο ακριβώς στη μέση της απόστασης μεταξύ των 2 ηχείων και μισό μέτρο μπροστά τους και η δεύτερη περίπου 3,5 μέτρα μπροστά τους και πάλι στη μέση μεταξύ τους. Τί μου προτείνετε?...

Ξαναδιάβασα το αρχικό σου post...

Εγώ τα 2/3 τα έχω σε ελάχιστα πιο μεγάλο χώρο απο τον δικό σου στον οποίο (προς μεγάλη μου τελικά έκπληξη) παίζουν μια χαρά. Τον χώρο όμως τον έχω στήσει με βάση το συστημα... Στην δική σου περίπτωση που τα ηχεία θα ειναι κολημένα στον τοιχο μάλλον τα 3/1 δεν κάνουν γιατί πέραν του οτι ειναι πιο μεγάλα απο τα SA1 και 3/5R έχουν και την οπη του bass reflex πίσω αν δεν κάνω λάθος...
Αν τώρα μπορεις να κάνεις καμια μικρή αλλαγή στον χωρο ωστε να δωσεις στα 3/1 έναν κάποιο αέρα τότε μάλλον θα σε καλύψουν καλύτερα και στην πίσω θέση ακρόασης...

Το καλύτερο βεβαια θα ειναι να πάρεις και τα δυο ηχεια στον χωρο σου και να δεις πιο (σου) ταιριάζει καλύτερα....

είχα για χρόνια (και έχω ακόμα) τα BW cdm 1 τα οποία μου άρεσαν πολύ. Αγόρασα πριν από περίπου οκτώ μήνες για δεύτερο ηχείο τα s3/5. Μόλις τα άκουσα στο χώρο μου τα κράτησα στο βασικό μου σύστημα οδηγώντας τα με έναν plinius δεκαετίας. Θεωρώ ότι σε αυτά τα χρήματα δύσκολα μπορεί κάποιος να έχει αυτόν τον ήχο, με τους περιορισμούς στον όγκο του ήχου.
Δύσκολα θα έφευγα από τα spendor.