Roksan Radius 5 ερωτήσεις-απορίες-εντυπώσεις

Και κάτι άλλο. εχει μέσα σε ένα σακουλάκι ένα μικρό μπουκάλι με λάδι και μια μπατονέτα. Να λαδώσω τον άξονα του? Ακόμα έχει και τρις επίχρυσα σαν βάσεις. Αυτές μπαίνουν κάτω από τις μύτες βάσης του πικάπ?

'Ήθελα να γράψω τρία και έκανα typo λάθος και βγήκε τρις. Ειναι τρία ποδαράκια που είναι φλατ από την μια και από την άλλη τους μεριά έχουν μια μικρή γούβα. Μήπως εκεί είναι για να κάθονται οι τρείς ακίδες της βάσης του πικάπ? Το πυγάδι λογικά νομίζω θα έχει λάδι. Θα πρέπει να λαδώσω και τον άξονα μήπως με την μπατονέτα?

Απάντηση: Re: Roksan Radius 5 ερωτήσεις-απορίες-εντυπώσεις

'Ήθελα να γράψω τρία και έκανα typo λάθος και βγήκε τρις. Ειναι τρία ποδαράκια που είναι φλατ από την μια και από την άλλη τους μεριά έχουν μια μικρή γούβα. Μήπως εκεί είναι για να κάθονται οι τρείς ακίδες της βάσης του πικάπ? Το πυγάδι λογικά νομίζω θα έχει λάδι. Θα πρέπει να λαδώσω και τον άξονα μήπως με την μπατονέτα?

Ναί.τα 3 πιατάκια είναι για τις ακίδες.
Λάδι δεν χρειάζεται να βάλεις,είναι για μελλοντική χρήση,αφού κάθε 3-4 χρόνια χρήζει αντικατάστασης.

Τώρα έχω κολήσει με τις βίδες που δεν μπορώ να βρώ κάποιες που να ταιριάζουν στην κεφαλή. Πήρα αυτές εδώ

http://www.3345rpm.gr/gr/antallaktika-pikap-turntable-parts/vides-gia-thn-kefali-tou-pikap-set8.asp

αν και είναι μια χαρά στο πάχος τους είναι αρκετά κοντές και δεν μπορούν να περάσουν σε όλη την κεφαλή ώστε να μπορέσω να τους βάλω τα παξιμάδια. Το έχω το πικάπ πάνω στο γραφείο έτοιμο για να το φτιάξω και δεν έχω βιδες για την κεφαλή. Που μπορώ να βρω μερικές βιδούλες?

Τελικά αγόρασα αυτές εδώ τις βίδες από ebay και τώρα περιμένω να έρθουν

http://www.ebay.com/itm/290947523860?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

ας υπάρχουν και αυτές για μελλοντικές αναβαθμίσεις. Ξανά στην αναμονή... Θέλω πάντως να το φτιάξω μόνος αλλιώς θα το είχα δώσει ήδη να μου το στήσει κάποιος σε μαγαζί αλλά μου αρέσει όλη αυτή η διαδικασία. Να σημπληρώσω ότι οι 2.6 είναι αρκετά σφιχτές στο shell και οι 2.5 μπαίνουν μια χαρά. Δεν θέλω να το ζορίσω και το shell καθώς είναι πλαστικό και μη κάνει και σπάσει.

http://www.ebay.com/itm/290947523860?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

ας υπάρχουν και αυτές για μελλοντικές αναβαθμίσεις. Ξανά στην αναμονή... Θέλω πάντως να το φτιάξω μόνος αλλιώς θα το είχα δώσει ήδη να μου το στήσει κάποιος σε μαγαζί αλλά μου αρέσει όλη αυτή η διαδικασία. Να σημπληρώσω ότι οι 2.6 είναι αρκετά σφιχτές στο shell και οι 2.5 μπαίνουν μια χαρά. Δεν θέλω να το ζορίσω και το shell καθώς είναι πλαστικό και μη κάνει και σπάσει.

Γιατί το παιδεύεις τόσο πολύ φίλτατε chek2fire. Ακόμη και βίδες από το ebay; Θα είχες ξεμπερδέψει τώρα αν τις έπαιρνες από εδώ και θα άκουγες την μουσικούλα σου τώρα. Όχι πια τόση απαξίωση στην Ελληνική αγορά.
Καλή πρωτοχρονιά

Γιατί το παιδεύεις τόσο πολύ φίλτατε chek2fire. Ακόμη και βίδες από το ebay; Θα είχες ξεμπερδέψει τώρα αν τις έπαιρνες από εδώ και θα άκουγες την μουσικούλα σου τώρα. Όχι πια τόση απαξίωση στην Ελληνική αγορά.
Καλή πρωτοχρονιά

+1

Καλή πρωτοχρονιά

Αν έβλεπες λίγο ποιο πάνω τις πήρα ήδη από την Ελληνική αγορά και δεν μου βγήκαν. Αρά για ποιο απαξίωση μιλάς? Από αυτό το 3345 έχω πάρει τα πάντα ότι υπάρχει δλδ απο καλώδια μέχρι φισαλίδες, πατάκια, φελό για το πικάπ, ζυγαριές βαρυδια. Ας ανοίξει και κάποιος άλλο ένα ηλεκτρονικό κατάστημα για αγορές να έχει και αυτά που θέλω και να πάρω τα πάντα ρε παιδιά. Μην πυροβολείτε με τόσο ευκολία.

Last edited:

Εμμμ βίδες είναι μαμώτο,βρωμά ο τόπος!!!!!
Δεν έχει το ένα μαγαζί έχει τ'άλλο.

Μην με παρεξηγείτε αλλά είμαι τελείως τύπος της αγοράς μέσω internet. Σπάνια πάω σε μαγαζιά και όλα αυτά λόγο έλλειψης χρόνου. Από εκεί τις βρήκα αφού πρώτα έψαξα Ελλάδα από εκεί τις πήρα.

Τελικά μετά από email που έστειλα στο 3345 μου έστειλε κάτι βιδίτσες που ταιριάζουν στον βραχίωνα καθώς τις είχε διαθέσιμες. Μου έβαλε μέσα και κάτι νάιλον ροδελίτσες αυτές απλά είναι για να μην ακουμπάνε τα παξιμάδια πάνω στην κεφαλή? Τώρα την άλλη βδομάδα που δεν θα έχω δουλειά και θα έχω χρόνο να ασχοληθώ να το φτιάξω επιτέλους.

Σήμερα μετά από καιρό που βρήκα χρόνο από την δουλειά κάθισα να το φτιάξω. Τα βασικά τα έχω καταλάβει και έχω προχωρήσει αρκετά αλλά προτού το ολοκληρώσω είπα να ρωτήσω να πάρω την συμβουλή σας. Τον βραχίωνα τον ρύθμισα η τουλάχιστον κατάλαβα πως ρυθμίζετε. Από τι δείχνει και αυτή εδώ η φυσαλίδα αλλα θέλω να μου πείτε και εσείς την γνώμη σαν ο βραχίωνας πρέπει να είναι οριζοντιομένος.

o96u.jpg

είναι στη θέση rest του βραχίωνα γιαυτό νομίζω φεύγει η φισαλίδα προς τα μπροστά λίγο. Αυτό που κίνησε την περιέργια είναι ότι για να έρθει το βάρος ανάγνωσης στο 1.25 που λέει η βελόνα έπρεπε να βάλω το βαρύδι αρκετά πίσω με το μισό σχεδόν να εξέχει από τον βραχίωνα

ye91.jpg

κάτι άλλο που μπορείτε να δείτε σε αυτή την εικόνα είναι ότι ο βραχίωνας βρίσκεις πάνω στον άξονα για το βαρύδι και τον έκανα λίγο ποιο δεξία απλα με το χέρι. Σε αυτή την θέση ο βραχίωνας επιπλέει και έχει κανονικά τα γραμμάρια που λέει το manual της κεφαλής αλλά μου κάνει εντύπωση ότι το βαρύδι πρέπει να πάει τόσο πίσω.
Τώρα έχει μείνει να ευθυγραμίσω την βελόνα αν και δεν το έχω κάνει ποτέ με το μάτι και με τις οδηγίες στο manual της roksan την έχω βάλει όπως λέει. Εχει και αυτό εδώ τον οδηγό για την ευθυγράμμιση της

rs0s.jpg

αν σας είναι εύκολο να μου πείτε τι θα πρέπει να δω για να βιδώσω μετά καλά τις βιδούλες της κεφαλής και να τελειώσω. Αυτή την μορφή έχει πλέο το πικάπ

vju4.jpg

αν βλέπετε οτιδήποτε στραβό πείτε το μου

Τελικά διάβασα στο internet και βρήκα κάποιες οδηγίες και μετά από ώρα που κοίταγα και ξανακοίταγα τα πάντα να είναι σωστά και ευθυγραμμισμένα νομίζω ότι μπόρεσα και το έφτιαξα. Το έστησα το έβαλα στο phono και του έβαλα έναν δίσκο των deep purple και έπαιξε άψογά!! :) Είναι βράδι βέβαια και δεν μπόρεσα ούτε δυνατά ούτε να παίξω για ώρα αλλά μόνο ελάχιστα. Και μερικές φώτο από τον βραχίωνα με την κεφαλή που νομίζω είναι μια χαρά ευθυγραμμισμένα

https://imagizer.imageshack.us/v2/1375x774q90/163/w8dl.jpg

και ο βραχίωνας από πλάι και αυτός με το αλφαδάκι του στην κεφαλή ήταν μια χαρά ίσιος

https://imagizer.imageshack.us/v2/1375x774q90/542/b8sj.jpg

και αφού πήρε την θέση του στο σύστημα μου

https://imageshack.com/i/0ccecgj

ήταν όντος λίγο δύσκολο αλλά όχι και ακατώρθοτο και αυτοί οι unipivot βραχίωνες νομίζω έχω αρχίσει και τους συμπαθώ... Δεν ξέρω με τον καιρό τι αισθήματα θα μου βγάλουν πάντως δεν είναι αυτός ο φόβος και τρόμος που νόμιζα η που μου είχαν δώσει την εντύπωση

Τελικά αποτυχία η ρύθμιση και έχει πρόβλημα στο tracking. Πηδάει συχνά και τραβάει ο βραχίωνας προς τα έξω από το πλατό δλδ δεν μένει σταθερό. Πάλι από την αρχή δλδ. Οποια συμβουλή καλοδεχούμενη. Το ίδιο μου είχε συμβεί και όταν ρύθμιζα το project αλλά τις είχα ξανακάνει τις ρυθμίσεις και μου βγήκε μια χαρά μετά. Δεν μπορώ να καταλάβω πως λειτουργεί αυτό με την κεφαλή γμτ δλδ η ευθυγράμμιση της. Σύμφωνα με την roksan θα πρέπει η τελίτσες που είναι στον στον βραχίωνα να περνάνε ανάμεσα από την κεφαλή. Με το προτακτορα το βλέπω ότι είναι λίγο στραβό. Πάντως και με τις δύο ρυθμίσεις έχω τα ίδια αποτελέσματα.

Κανείς ρε παιδιά να δώσει μια συμβουλή? Δεν κάνω κανα έγκλημα ρε παιδιά για να με αγνοήσετε τόσο απλά είπα να το φτιάξω μόνος μου τόσο κακό είναι για τόσο μεγάλη απαξίωση? Α και ναι αγόρασα από ebay γιατί έψαχνα κάτι φτηνότερο..

οσό και να προσπαθώ και τώρα δλδ που επειχήρησα ξανά να το ρυθμισω δυστηχώς δεν μπορώ να ακούσω νορμάλ δίσκο και η βελόνα δεν ακολουθεί με τπτ τα αυλάκια και πηδάει συνέχεια :(. Ειδα και τις οδηγίες εδώ για πως να χειριστώ τον προτακτορα

http://www.roksan.co.uk/assets/tabriz---protractor.pdf

και λέει ότι πρέπει να φέρεις το σημέιο Α όταν είναι σε rest ο βραχίωνας αλλά εγώ που το επιχείρησα δεν μπορούσε να φτάσει καθόλου εκεί. Ο βραχίωνας ήρθε και ήταν πάνω στο πικάπ και τον βλέπω πολύ ποιο προς τα δεξιά. Μήπως είναι εκεί το πρόβλημα και πρέπει να το φέρω παράλληλα γενικα η δεν παίζει ρόλο? Δεν ξέρω τι να πω δεν μόνος μου γράφω και εδώ έτσι δεν υπάρχει περίπτωση να το φτιάξω τουλάχιστον χωρίς καμία συμβουλή από κάποιον ποιο έμπειρο.

Κανείς ρε παιδιά να δώσει μια συμβουλή? Δεν κάνω κανα έγκλημα ρε παιδιά για να με αγνοήσετε τόσο απλά είπα να το φτιάξω μόνος μου τόσο κακό είναι για τόσο μεγάλη απαξίωση? Α και ναι αγόρασα από ebay γιατί έψαχνα κάτι φτηνότερο..

Κάποιος θα βρεθεί,μην ανησυχείς,θέλει υπομονή το άθλημα.
Το έχεις ρυθμίσει σωστά το antiskatining; (το βαριδάκι).
Προς τα που πηδάει η βελόνα,μέσα η έξω;
Για δοκίμασε διαφορετική ρύθμιση.

Edit,οκ,τώρα το είδα,προς τα έξω.
Δώσε πιο πολύ βάρος στο antiskating,άστο να κεμάσει πιο κάτω το βαρίδι.

Τελικά δεν πρέπει να είναι το antiskating. Σε ένα άλλο forum κάποιος μου ανεφερε κάτι και νομίζω το βρήκα. Δείτε εδώ την φώτο

jprz.jpg

από τι βλέπετε ο βραχίωνας στην θέση που είναι στο πλατό βρίσκει πάνω στην βάση του lifting στο μαξιλαράκι γιαυτό έχει και αυτή την συμπεριφορά. Δεν ξέρω αν καταβαίνει αυτό το πράγμα προς τα κάτω, πρέπει να το ψάξω