Ρόλος των καλωδίων σύνδεσης

Αυτη η αναλυση για την ωρα σηκωνεται απο οθονη Pc.Τετοια αναλυση σε τετοιο μεγεθος δεν ειναι και οτι πιο εξυπνο.Να ειχες μια οθονη 200 ιντσες ναι, αλλα σε 2 χουφτες οθονη παει τσαμπα η αναλυση.

Ευχαριστώ Argi!

Aν κατάλαβα καλά διαφημιστικό κόλπο είναι. Σου πασάρουν τα 'αχρείαστα' και εσύ νομίζεις ότι το καλώδιο είναι καλύτερο από τα άλλα... Εκτός βέβαια αν είναι για χρήση PC gaming κλπ.

Και εγώ που για μια στιγμή νόμιζα ότι πήρα τηλεόραση με κακή ανάλυση... μόνο 1080p :smash:

-bye-

Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα και ''χάνουμε την μπάλα'' θα κάνω ερώτηση εδω....

Καλώδια ,ήχου ,εικόνας ,ηχείων, όχι τίποτα πολύ ακριβά απλά να ''διώξω'' τα φτηνιάρικα και να κάνω μια οριστική αντικατάσταση σε όλα ,πήγα πχ μια βόλτα στα media markt και είδα κάτι καλώδια HAMA ,λένε τίποτα ή έχετε να μου προτείνετε κάποια άλλα μαγαζιά όπου θα μπορώ να βρω με μικρές διαφορές καλύτερα....πχ. πήρα μια οπτική της HAMA
2568.jpg
75cm στα 13 ευρω.

Θέλω να πάω και μια βόλτα στα Saturn (Καλλιθέα) που είναι δίπλα μου να δω και εκεί τίποτα....

Επίσης καλώδια για τα ηχεία θέλω..(διπλοκαλωδίωσεις ηχεία AUDIO CRUSTAL THX στα 4ohm) ,έχω επάνω τώρα τα απλά κόκκινο/μαύρο οχι διπλ/μένα.

Γενικά για να μην γίνω ''κουραστικός'' στο 'γραψε'' θέλω προσιτά σε τιμές και να αξίζουν τον κόπο και το χρήμα της αλλαγής ως προς το καλύτερο σε σχέση με τα φτηνιάρικα των 3 και 5 ευρώ.

Αν έχετε να μου προτείνετε κάτι....

Επίσης διάβασα σε λινκ καταστήματος ότι:
- ''Το ηχείο των 4Ω πρέπει να συνδεθεί με καλώδια διπλάσιου πάχους από αυτά ενός ηχείου των 8Ω.''

-''Η διπλοκαλωδίωση μας επιτρέπει επίσης να επιλέξουμε χοντρότερο καλώδιο με καλή αγωγιμότητα για τα χαμηλά, με ταυτόχρονη πλεονεκτική επιλογή λεπτότερου καλωδίου για υψηλές συχνότητες: η εμπειρία μας έδειξε ότι λεπτότερα καλώδια προσδίδουν μια πιο απαλή, πιο «απελευθερωμένη» αναπαραγωγή των ευαίσθητων ανώτερων συχνοτήτων της μουσικής.''

Ευχαριστώ πολύ παιδια...

Καλημέρα,
πρόσφατα αγόρασα μια Samsung UE46B7000 και σκέφτομαι να αγοράσω και το all in one home theater Samsung HT-BD2R Home Theater (7.1).
Επιπλέον σκοπεύω να πάρω και το RAIDSONIC IB-MP309HW-B ICY BOX FULL HD MULTIMEDIA PLAYER από το οποίο θα οδηγώ τον ήχο απο την οπτική έξοδο στην είσοδο του HT-BD2R.
Ερωτήσεις:
1. Αξίζει το συγκεκριμένο Home theater ? Στο Internet που έχω διαβάσει κάποια post λένε ότι είναι ότι καλύτερο για τα λεφτά του. Δυστυχώς απο ότι έψαξα εδώ δε το έχει τσεκάρει κανένας.
2. Παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο τα καλώδια σύνδεσης? Πάω στα μαγαζιά και βλέπω HDMI με 50 και 70 ευρώ το 1.5 μέτρα. Θα δω πραγματικά διαφορά στην εικόνα? Το ίδιο ισχύει και για τα καλώδια μεταφοράς ήχου (αναφέρομαι στη σύνδεση απο τον media player με το home theater).

Τέλος
3.Το home theater είναι 7.1 παρόλα αυτά αν εγώ θέλω να συνδέσω μόνο τα 5 ηχεία (κεντρικό, 2 μπροστινά, subwoofer, 2 πίσω) θα έχω πρόβλημα ? Έπαξα στο internet αλλά δε κατάφερα να βρώ κάτι.

Ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας.

1- το ποιο?

2 - καλωδια hdmi σε αυτα τα μετρα δεν εχουν διαφορες

3- αν θελεις 5 καναλια δωσε τα ιδια λεφτα ισως κ κατι παραπανω
και παρε κατι ποιο αξιο

Re: Απάντηση: Ρόλος των καλωδίων σύνδεσης

1- το ποιο?

2 - καλωδια hdmi σε αυτα τα μετρα δεν εχουν διαφορες

3- αν θελεις 5 καναλια δωσε τα ιδια λεφτα ισως κ κατι παραπανω
και παρε κατι ποιο αξιο

Φίλε ctsit το Raidsonic σου παίζει 5.1 κανονικά από το σύστημα της Samsung;

Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα και ''χάνουμε την μπάλα'' θα κάνω ερώτηση εδω....

Καλώδια ,ήχου ,εικόνας ,ηχείων, όχι τίποτα πολύ ακριβά απλά να ''διώξω'' τα φτηνιάρικα και να κάνω μια οριστική αντικατάσταση σε όλα ,πήγα πχ μια βόλτα στα media markt και είδα κάτι καλώδια HAMA ,λένε τίποτα ή έχετε να μου προτείνετε κάποια άλλα μαγαζιά όπου θα μπορώ να βρω με μικρές διαφορές καλύτερα....πχ. πήρα μια οπτική της HAMA
2568.jpg
75cm στα 13 ευρω.

Θέλω να πάω και μια βόλτα στα Saturn (Καλλιθέα) που είναι δίπλα μου να δω και εκεί τίποτα....

Επίσης καλώδια για τα ηχεία θέλω..(διπλοκαλωδίωσεις ηχεία AUDIO CRUSTAL THX στα 4ohm) ,έχω επάνω τώρα τα απλά κόκκινο/μαύρο οχι διπλ/μένα.

Γενικά για να μην γίνω ''κουραστικός'' στο 'γραψε'' θέλω προσιτά σε τιμές και να αξίζουν τον κόπο και το χρήμα της αλλαγής ως προς το καλύτερο σε σχέση με τα φτηνιάρικα των 3 και 5 ευρώ.

Αν έχετε να μου προτείνετε κάτι....

Επίσης διάβασα σε λινκ καταστήματος ότι:
- ''Το ηχείο των 4Ω πρέπει να συνδεθεί με καλώδια διπλάσιου πάχους από αυτά ενός ηχείου των 8Ω.''

-''Η διπλοκαλωδίωση μας επιτρέπει επίσης να επιλέξουμε χοντρότερο καλώδιο με καλή αγωγιμότητα για τα χαμηλά, με ταυτόχρονη πλεονεκτική επιλογή λεπτότερου καλωδίου για υψηλές συχνότητες: η εμπειρία μας έδειξε ότι λεπτότερα καλώδια προσδίδουν μια πιο απαλή, πιο «απελευθερωμένη» αναπαραγωγή των ευαίσθητων ανώτερων συχνοτήτων της μουσικής.''

Ευχαριστώ πολύ παιδια...

Πήγαινε σε κάποιο κατάστημα επαγγελματικών ή σε κάποιο ιντερνομάγαζο και πάρε Belden για κάθε χρήση κι ανάγκη στο σύστημά σου.Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο/καλοφτιαγμένο στα φθηνά και πολύ παραπάνω.π.χ.

http://audiolights.gr/eshop/index.php?manufacturers_id=26

Τα σχόλια των "ειδικών" του καταστήματος,στο τέλος του μηνύματός σου,πές ότι δεν τα διάβασες,για γέλια είναι μόνο....:flipout:

Last edited: