Ρώσικοι Φωτογραφικοί Φακοί

Απάντηση: Re: Ρώσικοι Φωτογραφικοί Φακοί

Ωραίες Παναγιώτη, εχθές τραβηξα 2-3 αναμνηστικές και αποχαιρέτησα :bigcry: τον τελευταίο Ρώσο μου (Jupiter 11), πηγε σε φίλο που εκτιμά πολύ περισσότερο την αξία του και βλεπει πολϋ καλύτερα απο εμένα πιά ...

Re: Απάντηση: Re: Ρώσικοι Φωτογραφικοί Φακοί

Υπεροχες Πανο!

Ευχαριστώ πολύ Teo.

Παρα πολυ ωραιες. Με εντονο αρωμα φιλμ.

Ευχαριστώ. Όντως τα χρώματα είναι ωραία και θυμίζουν φιλμ. Εχθές ο ουρανός ήταν καθαρός και πολύ μπλε!

Ωραίες Παναγιώτη, εχθές τραβηξα 2-3 αναμνηστικές και αποχαιρέτησα :bigcry: τον τελευταίο Ρώσο μου (Jupiter 11), πηγε σε φίλο που εκτιμά πολύ περισσότερο την αξία του και βλεπει πολϋ καλύτερα απο εμένα πιά ...

Εσύ τους αποχωρίζεται κι εγώ τους μαζεύω. :-)

Δεν σκοπεύω να πω την αλήθεια να μαζέψω πολλούς. Επόμενοι θα είναι δύο ευρυγώνιοι που με ενδιαφέρουν περισσότερο. Ο16άρης Zenitar και ο Mir-20.

Έχει και κάποια θέματα με το διάφραγμα... Κλείνει ως ένα σημείο. Θα τον παω για σέρβις. Κατά τα άλλα είναι καθαρός.

Λύθηκε το θέμα με το διάφραγμα. Ένα λαμάκι ήταν που ήθελε λίγο ίσιωμα, στο εσωτερικό. Κλασικό κουσούρι του Jupiter 21m που λύνεται εύκολα.

Είναι πολύ βαρύς και πολύ επιβλητικός με μεγάλα κρύσταλλα. Τον αγαπώ αυτόν τον φακό.

Επόμενη κίνηση είναι αντάπτοραςε γυαλάκι καθώς ο φακός δεν εστιάζει στο άπειρο πάνω σε Nikon για τους γνωστούς λόγους που αναφέρθηκαν πιο πριν. Επίσης τον δοκίμασα πάνω σε μια παλιά FM10 Nikon που έχω και το pin είναι επικίνδυνο. Βρίσκει, αν περιστραφεί ο φακός πάνω στο μηχανισμό διαφράγματος της μηχανής. Ο αντάπτορας με γυαλάκι είναι μονόδρομος για να μπει ο φακός στην D7200. Μέχρι να τον πάρω θα κάνω υπομονή.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και λίγες νέες φωτογραφίες από το θηριάκι.

Παιδιά καλησπέρα. Διαβάζοντας το παρών θέμα μπήκα και 'γω στο "τρυπάκι" και αγόρασα έναν Helios 44M-7. Τον παρέλαβα σήμερα και διαπίστωσα ότι το δαχτυλίδι της εστίασης είναι πολύ σφιχτό. Είδα κάποια video για γρασάρισμα φακών helios αλλά δεν βρήκα κανένα για το συγκεκριμένο μοντέλο. Και επειδή φοβάμαι να το κάνω μόνος μου θα ήθελα να μου πείτε κάποιον μάστορα που μπορεί να το αναλάβει. Αν είναι και στην Θεσσαλία ακόμα καλύτερα. Ευχαριστώ !

Re: Απάντηση: Re: Ρώσικοι Φωτογραφικοί Φακοί

Παιδιά καλησπέρα. Διαβάζοντας το παρών θέμα μπήκα και 'γω στο "τρυπάκι" και αγόρασα έναν Helios 44M-7. Τον παρέλαβα σήμερα και διαπίστωσα ότι το δαχτυλίδι της εστίασης είναι πολύ σφιχτό. Είδα κάποια video για γρασάρισμα φακών helios αλλά δεν βρήκα κανένα για το συγκεκριμένο μοντέλο. Και επειδή φοβάμαι να το κάνω μόνος μου θα ήθελα να μου πείτε κάποιον μάστορα που μπορεί να το αναλάβει. Αν είναι και στην Θεσσαλία ακόμα καλύτερα. Ευχαριστώ !

Δούλεψε τον λίγο όπως λέει και ο Send και θα στρώσει. Αν είναι πολύ σφικτός το ξανασυζητάμε. Γενικά οι ρώσικοι φακοί έχουν λίγο σφικτή περιστροφή. Λίγο όμως. Ωραίος φακός ο Helios 44. Καλορίζικος!

Για μάστορες μπορείς να στείλεις και ταχυδρομικός.

Ξέρω πως σας έχω ζαλίσει με τους φακούς αλλά τους γουστάρω τους άτιμους...!

Σήμερα δοκίμασα λίγο τον Jupiter στην D7200 στο σπίτι. Κομπλάρισα το pin εσωτερικά στον φακό και τον κότσαρα στην μηχανή.

Είναι χωρίς καμία επεξεργασία από Raw σε jpeg και οι δύο.

DSC_0622.jpg

DSC_0621.jpg

Έχει κάποιες χρωματικές εκτροπές αλλά μου αρέσει πολύ το τελικό αποτέλεσμα. Ειδικά στην πάνω φωτογραφία που έχει απομονώσει το θέμα και είναι soft το background. Θέλει πολύ σταθερό χέρι πάντως και δεν είναι για πολλά πολλά. Η φωτό από την κούκλα τραβήχτηκε καμιά 12-14 φορές για να την πετύχω σταθερή. Κατέληξα με υψηλά iso και την μηχανή ακουμπισμένη σε καναπέ.

Πολύ ωραίες.. δώσε φωτό. Με το νήμα που άνοιξες ψήθηκα να βρω αντάπτορα για τον Helios Μ44-7 στην Canon που έχω.

send "Μαλακώνουν με τον χρόνο πάντως. Εκτός εάν μιλάμε για κατάσταση κάνω μπράτσα."

panos_adgr "Δούλεψε τον λίγο όπως λέει και ο Send και θα στρώσει. Αν είναι πολύ σφικτός το ξανασυζητάμε. Γενικά οι ρώσικοι φακοί έχουν λίγο σφικτή περιστροφή. Λίγο όμως. Ωραίος φακός ο Helios 44. Καλορίζικος!

Για μάστορες μπορείς να στείλεις και ταχυδρομικός."

Καλημέρα ! Είναι πολύ σφιχτός παιδιά, δεν δουλεύεται. Προτείνετε μου κάποια ονόματα εσείς που ξέρετε, να μην ψάχνω κουτουρού.

panos_adgr "Ξέρω πως σας έχω ζαλίσει με τους φακούς αλλά τους γουστάρω τους άτιμους...!"

Καλά μας κάνεις, μη μας λυπάσαι...... Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες !

Πολύ ωραίες.. δώσε φωτό. Με το νήμα που άνοιξες ψήθηκα να βρω αντάπτορα για τον Helios Μ44-7 στην Canon που έχω.

Να πάρεις! :-)

Να μπουν και άλλοι στο Club των σοβιετικών φακών.
Υπάρχουν πάρα πολύ canonάκηδες στο Flickr που παίζουν μέτριους φακούς.

send "Μαλακώνουν με τον χρόνο πάντως. Εκτός εάν μιλάμε για κατάσταση κάνω μπράτσα."

panos_adgr "Δούλεψε τον λίγο όπως λέει και ο Send και θα στρώσει. Αν είναι πολύ σφικτός το ξανασυζητάμε. Γενικά οι ρώσικοι φακοί έχουν λίγο σφικτή περιστροφή. Λίγο όμως. Ωραίος φακός ο Helios 44. Καλορίζικος!

Για μάστορες μπορείς να στείλεις και ταχυδρομικός."

Καλημέρα ! Είναι πολύ σφιχτός παιδιά, δεν δουλεύεται. Προτείνετε μου κάποια ονόματα εσείς που ξέρετε, να μην ψάχνω κουτουρού.

panos_adgr "Ξέρω πως σας έχω ζαλίσει με τους φακούς αλλά τους γουστάρω τους άτιμους...!"

Καλά μας κάνεις, μη μας λυπάσαι...... Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες !

Σου έχω στείλει π.μ. με έναν μάστορα που ξέρω. Λέγεται Άρης Καραμπάς. Αν ξέρουν και οι υπόλοιποι φίλοι κάποιον ας πούνε μπας κα και μάθω κι εγώ κανέναν άλλο.

εγω θα σου ελεγα να τον ανοιξεις μονος σου να δεις τι παιζει, και αν δεν το φτιαχνεις παιρνεις αλλο , τα ιδια λεφτα με τον μαστορα θα σου βγουν μαλλον