Rotel RA-10

the_wire

New member
13 December 2012
34
Καλησπέρα σκοπεύω να αγοράσω τον παραπάνω ενισχυτή,απλά θέλω να ξέρω αν θα ταιριάξει καλά με τα wharfedale 10.1 και πηγή project debut carbon. Έχω διαβάσει πολύ καλά λόγια για το phono του,ισχύει?
Τέλος ποιά ειναι η αντιπροσωπεία της Rotel? Δεν βρισκώ πουθενα τον RA-10 (στην Ελλάδα πάντα)

Δεν υπαρχει αντιπροσωπος της Rotel αυτη τη στιγμη. Θα πρεπει να δεις μηπως τον φερεις απεξω. Αν ο χωρος σου ειναι μεγαλος (>20τμ) κ θες να παιζεις σε υψηλες εντασεις, επειδη το 10.1 εχει χαμηλη ευαισθησια (86db δινει η εταιρια αλλα ειναι παρακατω), δεν ξερω αν θα σου φτασουν τα 40 βατ του ενισχυτη.

κατάλαβα αν ειναι να μπλέκω με εξωτερικάαστα να πάνε τεσπα προτείνετε κάποιον παρόμοιο με phono κτλ οι καινουργιοι μικροι τις pioneer ειναι καλοί?

Last edited:
Μέχρι 400 ευρώ αντέ και λίγο παραπάνω. βέβαια αν υπάρχει και κάτι ποιο οικονομικό που να αξίζει δεν θα πω όχι.
Λοιπον σκέφτομαι για τον Yamaha As 500 και τον Pioneer A 30/50
Θέλω κάτι που να δίνει γκάζια πάντως,να είναι καπως bright (οχι υπερβολικα) ώστε να ξυπνησει τα ηχεία,λόγω metal,punk,rock μουσικής.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις.
Λοιπον ο HK μετα απο ψάξιμο και συμφνα με τα review και τα λόγια αρκετού κόσμου ειναι laid back και neutral ενισχυτής οπότε δεν μου κάνει.
Για τον advance avoustic δεν το πολυέψαξα προς το παρον.
Για τους Cambridge Audio τι έχετε να πείτε? στο whathifi διάβασα ενα σχετικα καλό review για τον Audio Azur 351A,λέει "worth considering if you prefer an overtly energetic approach to music replay" το οποίο είναι οτι πρέπει απλά φοβάμαι μην είναι πολύ bright και με κουράζει εύκολα..

edit: Πείτε και για τον Azur 340A SE,φαίνεται για τον μικρότερο αδερφό του παραπάνω χωρίς το Dac..

Last edited:
Μέχρι 400 ευρώ αντέ και λίγο παραπάνω. βέβαια αν υπάρχει και κάτι ποιο οικονομικό που να αξίζει δεν θα πω όχι.
Λοιπον σκέφτομαι για τον Yamaha As 500 και τον Pioneer A 30/50
Θέλω κάτι που να δίνει γκάζια πάντως,να είναι καπως bright (οχι υπερβολικα) ώστε να ξυπνησει τα ηχεία,λόγω metal,punk,rock μουσικής.

Δεν καταλαβαινω γιατι να θες πιο bright ενισχυτη για αυτα τα ειδη μουσικης. Με τι ενισχυτη παιζεις τωρα; τα παραπονα σου ισχυουν και στους metallica;

Δεν θελω ποιο bright ενισχυτη αλλα εναν bright που να ταιριάζει καλά με τα wharfedale χωρίς να με κουράζει. Δεν ακούω mettalica :P

Anyway, ο yamaha φαινεται καλη περιπτωση και εχει και καποια ρυθμιστικα για να τον φερεις αν θελησεις. Δες και για μτχ τον 700. Εχουν βγει αρκετοι κατα καιρους.
Φυσικα η ακροαση ειναι οτι καλυτερο.

Για NAD το σκεφτόμουν παλαιότερα αλλα δεν έχουν phono. ψάχνοντας βρήκα και το Rega Brio -R,οπότε έκανα μια μικρή έρευνα και διάβασα τα καλύτερα τοσο οσον αφορά τον ηχητικό του χαρακτηρά αλλα και το phono stage του,στα μείον η έλλειψη ρυθμιστικών.Η τιμή απ'οσο βλέπω εξω ειναι γύρως στα 400 ευρω.
Βέβαια προς κακή μου τύχη δεν έχουμε ουτε αντιπροσωπεία της Rega.. :( ...