Εγώ είχα το 991 ΑΕ με μετατροπή.
Είχε το LC clock V1 στη θέση του ρολογιού.
Στο αναλογικό τμήμα ο μάστορας είχε ξεκολλήσει τα 6 τσιπάκια που είχε και έβαλε επίχρυσες βασούλες για πειραματισμούς, για να βάζω ότι op amps θέλω. Βέβαια, τοποθέτησε 6 AD825 για...αρχή.
Αλλά δυστυχώς τότε ήμουν ο βασιλιάς της τράμπας και δεν πρόλαβα καθόλου να πειραματιστώ. :smash:
Για τη μετατροπή τώρα:
Το 991 ήταν και είναι ένα πολύ καλό player. Ο ήχος του δεν εντυπωσιάζει και αυτό είναι καλό, γιατί δεν το βαριέσαι (εύκολα). Σχετικά μαλακό, βελούδινο θα το έλεγε κανείς. Από ανάλυση δεν είχε και πολλή, αλλά αυτό τώρα αν είναι πρόβλημα ή όχι είναι άλλο θέμα. Το μεγαλύτερο μειον του για μένα ήταν η ασάφεια στα μπάσα. Σε ότι σύστημα και να το έβαλα άκουγα αυτό, το "μπάσο της μιας νότας", χωρίς διαβαθμίσεις και ανάλυση.
Με την αναβάθμιση η οποία μου είχε κοστίσει πριν 5 χρόνια περίπου 120.000δρχ ο ήχος "ανέβηκε" αρκετά. Τα πρίμα του απέκτησαν χαϊεντάδικο "αέρα", η μεσαία περιοχή καθάρισε αλλά τα χαμηλά παρόλο που βελτιώθηκαν δεν ήταν αντάξια των προσδοκιών μου.
Αν με ρωτήσετε αν αξίζει θα σας πω ναι. Η αναβάθμιση δεν αλλάζει τον ήχο του player, απλά τον βελτιώνει. Από τα μεσοχαμηλά και προς τα πάνω αξίζει και με το παραπάνω το τίμημα (που αν πιάνει λίγο το χέρι σου μπορείς να το μειώσεις κολλώντας 5-6 πράματα μόνος σου).
Παρ όλη τη φαινομενική στιβαρότητα του σασσί, νομίζω ότι αυτό πολλές φορές συντονίζει σε κάποιες συχνότητες που κάνουν "μπαμ", όπως στη φωνή της cassandra wilson πχ.
Μου συνέβη στον ίδιο χώρο αλλά με πολλά διαφορετικά υλικά στήριξης (σαμπρέλες, mdf, γυαλιά, plexiglass κλπ).
Αυτό μπόρεσα και το διόρθωσα αρκετά μόνο προσθέτοντας βάρος επάνω στο player περίπου 2 εγκυκλοπαίδιες.
Έτσι κατεβαίνει το σημείο συντονισμού του σε σημείο που δεν ενοχλεί.
Αν το είχα τώρα θα το είχα ταράξει στο πισσόφυλλο και μάλλον το αποτέλεσμα θα ήτω εξαιρετικό.
Αν το είχα τώρα δεν θα το έδινα με τίποτα, αλλά όταν ήμουν νέος...