Roth Oli 3 με τι ενισχυτη?

dianovas

New member
22 October 2011
51
Μου έδωσαν τα roth oli 3 σχεδον καινουρια και λεω να τα αξιοποιήσω. Λοιπόν ο χώρος μου ειναι 21 τμ 6χ3,5 και έχω μια samsung tv 40 inch και ενα ps3, θα συνδεσω ένα pc για ταινιες και μουσική και σκέφτομαι την αγορα δικάναλου ενισχυτή.
Το μπάτζετ μου ειναι στα 300 ευρώ. Τι ενισχυτή να επιλέξω?

Εγώ θα επέλεγα κάποιον που να διαθέτει και ψηφιακές εισόδους.

πουντος με 300 ευρω να παρουμε ολοι απο εναν? :rolleyes: Δυστυχως ο φθηνοτερος που υπαρχει ειναι ο Onkyo A-5VL με λιγοτερη ισχυ και τιμη πανω απο 400.. Να δουμε ποτε θα γινει βασικο feature ακομα και στους εισαγωγικους ενισχυτες ενα dac, το πραγμα παει προς αναπαραγωγη ψηφιακων αρχειων ηχου και το χουν λαβει το μυνημα οι κατασκευαστες.

πουντος με 300 ευρω να παρουμε ολοι απο εναν? :rolleyes: Δυστυχως ο φθηνοτερος που υπαρχει ειναι ο Onkyo A-5VL με λιγοτερη ισχυ και τιμη πανω απο 400..

Δεν έχεις άδικο αλλά μην ξεχνας ότι μετά θα χρειαστεί και ένα dac το οποίο θα του πάει (ένα οικονομικό) λίγο παραπάνω από 200 . Άρα καλό είναι να έχει στο μυαλό του και αυτό το ενδεχόμενο (ίσως κρίνει ότι αξίζει μια υπερβαση στο ποσό).

Re: Απάντηση: Roth Oli 3 με τι ενισχυτη?

Επειδή σας έχασα λίγο λόγω οτι ειμαι ανιδεος απο αυτά, τι ακριβως παραπανω θα έχω με εναν ενισχυτη με ψηφιακή είσοδο. Εγω το μονο που θα κανω είναι ταινίες και κανα mp3 απο το pc. Το ps3 συνδεεται στον ενισχυτη? όπως βλέπετε ούτε τα βασικά δεν ξέρω γι αυτο ξαναρωταω τι ενισχυτη να παρω?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Roth Oli 3 με τι ενισχυτη?

Επειδή σας έχασα λίγο λόγω οτι ειμαι ανιδεος απο αυτά, τι ακριβως παραπανω θα έχω με εναν ενισχυτη με ψηφιακή είσοδο. Εγω το μονο που θα κανω είναι ταινίες και κανα mp3 απο το pc. Το ps3 συνδεεται στον ενισχυτη? όπως βλέπετε ούτε τα βασικά δεν ξέρω γι αυτο ξαναρωταω τι ενισχυτη να παρω?

Την ψηφιακή είσοδο θα την χρειαστείς για να συνδέσεις το pc αλλά και το ps3 με τον ενισχυτή. Αν είχες κάποιο cd για πηγή με αξιόλογο dac πάνω του δεν θα την χρειαζόσουν αλλά με τις πηγές που έχεις σου είναι απαραίτητη. Προσωπικά επιμένω ότι η επιλογή ενός ενισχυτή χωρίς ψηφιακή είσοδο είναι λανθασμένη επιλογή. Και μιας και τον ενισχυτή τον θες και για ταινίες θα σου έλεγα να κοιτάξεις πολυκάναλο ενισχυτή που θα σε καλύψει καλύτερα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Roth Oli 3 με τι ενισχυτη?

Την ψηφιακή είσοδο θα την χρειαστείς για να συνδέσεις το pc αλλά και το ps3 με τον ενισχυτή. Αν είχες κάποιο cd για πηγή με αξιόλογο dac πάνω του δεν θα την χρειαζόσουν αλλά με τις πηγές που έχεις σου είναι απαραίτητη. Προσωπικά επιμένω ότι η επιλογή ενός ενισχυτή χωρίς ψηφιακή είσοδο είναι λανθασμένη επιλογή. Και μιας και τον ενισχυτή τον θες και για ταινίες θα σου έλεγα να κοιτάξεις πολυκάναλο ενισχυτή που θα σε καλύψει καλύτερα.

+1

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Roth Oli 3 με τι ενισχυτη?

Οκ το καταλαβαινω αυτο δηλαδη αν δεν εχει ψηφιακη εισοδο συνδεεται αναλογικα μονο και χανει σε ποιοτητα. Αλλα πολυκαναλο γιατι?Δεν σκεφτομαι για παραπανω ηχεια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Roth Oli 3 με τι ενισχυτη?

Δεν το θες και για ταινίες (έστω και 2.0)? Αν θα χρησιμοποιήσεις έναν δικάναλο απλά θα αντικαταστήσεις τα ηχεία της τηλεόρασης με ποιο δυνατά ηχεία. Αν θα πάρεις av θα έχεις πληθώρα συνδέσεων, ισοστάθμιση, Surround Sound Formats κτλ. Με λίγα λόγια θα είσαι πλήρης.

απο τη στιγμη που ο φιλος ειναι αρχαριος και μολις μπαινει στο χωρο και απο τη στιγμη που θελει 2 ηχεια για να ακουει μουσικη κ να βλεπει ταινιες, παιρνει εναν δικαναλο, συνδεει αναλογικα τις πηγες και αργοτερα οταν μαθει λιγο το συστημα του και ζησει με αυτο, παιρνει ενα εισαγωγικο dac κ αναβαθμισει. Ο δικαναλος θα παιζει ασυζητητι καλυτερα μουσικη, και στις ταινιες εχει τα κλασσικα δυναμικα του 2.0 και αναμφιβολα σε βαζει στο κλιμα της ταινιας. Τα 5.1 ειναι πιο ατμοσφαιρικα βεβαια, αλλα πιστευω οτι ο φιλος μιας κ ειναι αρχαριος θα ικανοποιηθει με αυτο που περιγραφω.

Το καλυτερο θα ηταν αν μπορουσε να δανειστει εναν δικαναλο απο ενα φιλο του για μια μερα, να τον στησει στο χωρο του και να δει αν τον ικανοποιει για να προχωρησει παρακατω.

Πολυκάναλος αβλεπεί ΙΜΗΟ. Ο δικάναλος δεν θα αποδώσει (έστω και ότι βρίσκει τρόπο να τον συνδέσει με το PS3 και το PC). Μπορεί να είναι πιο αναιμικός σε ισχύ αλλά θα ξενοιάσει από πολλά πράγματα λόγω πληθώρας και ευελιξίας συνδέσεων.

Πολυκαναλος για 2 ηχεια? Μονο σε ισχυ υστερει ή και σε ηχο γενικοτερα? Λυση dac φτηνου υπαρχει http://www.thomann.de/gr/lindy_audiokonverter_spdif_analog.htm . Εγω αν ηθελα να παιξω με 2 μονο ηχεια, δεν θα επαιρνα εναν πολυκαναλο του οποιο χωρις τα υπολοιπα ηχεια δεν θα εβλεπα τις αρετες του, και την ιδια στιγμη σε στερεοφωνικη λειτουργια να υποοδηγει αναιμικα τα ηχεια με το γνωστο φτωχο ηχο των AV ποσο μαλλον σε αυτη την κατηγορια τιμης. Με λιγα λογια, οπως το βλεπω, καμια απο τις 2 δουλειες δεν θα διεκπεραιωσει σωστα.

Προτεινετε στο φιλο καποιο αξιολογο ενισχυτη 5.1 στα 300 ευρω να εχει κατι χειροπιαστο υποψη του κ σε αυτη την κατευθυνση. Εγω στο πεντακαναλο ειμαι αδαης οσον αφορα την αγορα.

Παντελή το PS3 δίνει μόνο οπτική. Το PC να δίνει spdif/οπτική οπότε νατες οι δυο ψηφιακές είσοδοι. Το πράγμα μπλέκει πολύ. Μπορεί ο πολυκάναλος να μην έχει την απόδοση του δικάναλου αλλά για εισαγωγικά είναι ΟΚ. Εξάλλου όλοι από εισαγωγικούς πολυκάναλους ξεκινήσαμε :Banane0:

http://www.skroutz.gr/s/342504/Pioneer-VSX-521.html

http://www.skroutz.gr/s/318232/Yamaha-RX-V565.html

Φίλε Durden, ακριβώς για τους λόγους που λες η λύση του πολυκάναλου είναι η ενδεδειγμένη. Ξεκινάς με έναν ενισχυτή που θα σε καλύψει σε όλες σου τις ανάγκες (ακόμα και μελλοντικές) δηλαδή av και όχι με έναν ενισχυτή που θα σε περιορίζει.

ΥΓ. Και επέτρεψε μου να πω ότι κανένας δικάναλος δεν σε βάζει στο κλιμα μιας ταινίας.

Last edited:
Φίλε Durden, ακριβώς για τους λόγους που λες η λύση του πολυκάναλου είναι η ενδεδειγμένη. Ξεκινάς με έναν ενισχυτή που θα σε καλύψει σε όλες σου τις ανάγκες (ακόμα και μελλοντικές) δηλαδή av και όχι με έναν ενισχυτή που θα σε περιορίζει.

ΥΓ. Και επέτρεψε μου να πω ότι κανένας δικάναλος δεν σε βάζει στο κλιμα μιας ταινίας.

Δεν διαφωνουμε πουθενα, απλα εγω βλεπω το ζητημα σαν φαν του δικαναλου κι εσυ σαν φαν του AV. Ειμαι εκτος της γνωριμης κατηγοριας μου, εξω απ τα νερα μου :smile: Συμφωνω απολυτα για τον πολυκαναλο, με την προυποθεση να υπαρχει μελλοντικο σχεδιο για τα υπολοιπα ηχεια που λειπουν. Αλλιως με 2 ηχεια δε βλεπω πως ενας 5καναλος μπορει να σε βαλει στο κλιμα μιας ταινιας περισσοτερο απο ενα δικαναλο.

Απο Klipsch που ειχα παλια μεχρι Chario τωρα η στερεοφωνικη εικονα του δικαναλου σε πλατος κ σε βαθος και η αναλυση του συστηματος, φτιαχνει μια ικανοποιητικη εικονα μπροστα μου κ σε συνδυασμο με τα δυναμικα παντα με βαζει στο κλιμα της ταινιας. Βεβαια για λογους Φυσικης κ απουσιας των εξτρα ηχειων, δεν θα ακουσω ποτε καλυτερα απο ενα πεντακαναλο συστημα αλλα σιγουρα ακουω ετη φωτος καλυτερα απο ηχεια τηλεορασης.

οσον αφορα το φιλο μας, ειναι τυχερος γιατι το ηχειο που του χαρισαν εχει ολοκληρη σειρα που θα τον βοηθησει να επιλεξει με λιγα χρηματα τα υπολοιπα ηχεια αν τελικα παει σε homecinema. Mε το roth oli 1 back, και το κεντρικο κ το σαμπακι της σειρας, θα ναι κυριος.

Αυτα απο μενα, επιστρεφω στα λημερια μου με τον captain και τον Guybrush -bye- :ernaehrung004:

Last edited:

με 2 ηχεια δε βλεπω πως ενας 5καναλος μπορει να σε βαλει στο κλιμα μιας ταινιας περισσοτερο απο ενα δικαναλο.

Μέσω DSP για δύο ηχεία. Αλλά η υστέρηση στη μουσική θα παραμένει.

Το PS3 και το PC δεν έχουν αναλογική έξοδο; Νομίζω το PS3 έχει και αναλογική.

Μέσω DSP για δύο ηχεία. Αλλά η υστέρηση στη μουσική θα παραμένει.

Το PS3 και το PC δεν έχουν αναλογική έξοδο; Νομίζω το PS3 έχει και αναλογική.

το PS3 μόνο HDMI και οπτική. Το PC ίσως, εξαρτάται από την κάρτα ήχου. Αλλά αν είναι της σειράς τότε κλάφτα....