Router Speedport Entry 2i της Cosmote

Re: Router Speedport Entry 2i της cosmote

το Plus σε γραμμές 50+
για 24/30 υπάρχει μηνιαίο κόστος.

Τιμή Δωρεάν Mε νέα σύνδεση στα Double Play 50 / 100 / 200 ή 1,40 / μήνα στα Double Play 24 / 30

Δίνεται δωρεάν σε όσους έχουν VDSL 50άρι και άνω.
Οι υπόλοιποι μπορούν να το αποκτήσουν πληρώνοντας 1,47 Ευρώ το μήνα με χρέωση στο λογαριασμό.

Re: Απάντηση: Re: Router Speedport Entry 2i της cosmote

Αμ ΑΥΤΟ ειναι το κακο :nounder: ....

Το ΚΑΦΑΟ ειναι της Μεσοζωικης περιοδου ! :icon15: Δεν ακουω κανεναν ανεμιστηρα.
Μια φορα που ειδα τεχνικο να το ανοιγει ... ΠΟΛΥ ΧΑΛΙ ΜΑΥΡΟ ΜΕΣΑ (καλωδιομανι).

Παντως, αν εχει καποια σημασια, το DSLAM center βρισκεται στα δυο οικοδομικα τετραγωνα απο μενα.
Για την ακριβεια, 1 οικοδομικο τετραγωνο δεξια και 1 οικοδομικο τετραγωνο κατω (απο το σταυροδρομι μου).
Το ξερω γιατι ρωτησα τον τεχνικο. Ηταν ενα παλιο υποκαταστημα του ΟΤΕ (πριν 3 χρονια) που εκλεισε.
Νομισα οτι δεν υπηρχε τιποτε αλλο εκει παρα μονο τα γραφεια. I WAS WRONG > υπηρχαν αλλα
τοσα τετραγωνικα μετρα (διπλασιος χωρος) για το DSLAM center το οποιο παρεμεινε εκει !

Λογικά δεν θα έχεις θέμα αλλά εφόσον θα πάρεις από ΑΚ και όχι από καμπίνα καλύτερα δες με τον ΟΤΕ να σου πούν.

Καλημέρα, εγώ πήρα τηλέφωνο για να το αλλάξω με το plus αλλά δεν μου το δίνουν δωρεάν... Εσείς πως το πήρατε;;;

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τι ειναι το plus? αλλο μοντελο ? Γιατι αλλαξα πριν λιγο καιρο μιας και ειχε χαλαει μια θυρα και δεν εχω τσεκαρει τι πηρα σε αντικατασταση.

Ναι άλλο μοντέλο με διπλό Wi-Fi στα 2,4 και στα 5 ghz... Ψάξε το στο cosmote. Gr

Οπτικά δεν ξεχωρίζει. Αλλά στην βάση από κάτω γράφει ποιο είναι. Εκεί που βρίσκονται οι κωδικοί...

Δεν γραφει Plus......εχει νοημα να ζητησω αλλαγη ?

Εννοω θα δω καμια μεγαλη διαφορα σε μια γραμμη που ετσι κι αλλιως 49/4,5 εχει ? Η σε αλλον τομεα ?

Αν στο δώσουν δωρεάν, κάνε την αλλαγή. Εγώ έκανα ανανέωση και μου το έδωσαν. Πριν δεν μου το έδιναν. Θα σου στείλω προσωπικό μήνυμα.

αν δεις στο αλλο νημα γραφω οτι το speedport plus μονο αρνητικα εχει να μας δωσει σε σχεση με το απλο speedport....
γνωμη μου ειναι να μεινεις στο παλιο!!!

Το Plus έχει gigabit πόρτες.

Αλλού διαβάζω ότι είναι πιο σταθερό.

Επίσης παίζει με το Internet Backup
https://www.cosmote.gr/cs/cosmote/gr/internet_backup.html

και έχει MIMO 2x2, mesh, και 35b profile (SuperVectoring).
Μπορεί ασύρματα κάνει Streaming full HD 1080p ας που Bitrate 15mbps

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν το έχω, για αυτό λέω ότι διαβάζω αλλού για σταθερότητα.

Θεωρητικά έχει καλύτερο wifi (300 vs 866 Mbps max)

Τώρα τι πιάνουν υπο συγκεκριμένες συνθήκες είναι άλλο θέμα και μόνο αν τα δοκιμάσεις και τα 2 στο ίδιο σημείο.

Το Plus έχει gigabit πόρτες.

Αλλού διαβάζω ότι είναι πιο σταθερό.

Επίσης παίζει με το Internet Backup
https://www.cosmote.gr/cs/cosmote/gr/internet_backup.html

και έχει MIMO 2x2, mesh, και 35b profile (SuperVectoring).

Λατρευω τις κουβεντες αυτες αλλα καντε το λιγο ταληρα και για εμας τους ασχετους με τα πολυ τεχνικα τι σημαινουν ολα αυτα τελικα στην πραξη (αν εχετε τον χρονο) :worshippy:

ps

Stivi1981 γιατι να μεινω στο παλιο , για πες τι προβληματα μπορει να εχω ? Εχω διαβασει πχ για αυξημενη καταναλωση wifi απο τις συσκευες. Ισχυει ?

ps 2

Παιζει να εχει ισχυροτερη ακτινοβολια λογω δυνατοτερης εκπομπης ?

Λατρευω τις κουβεντες αυτες αλλα καντε το λιγο ταληρα και για εμας τους ασχετους με τα πολυ τεχνικα τι σημαινουν ολα αυτα τελικα στην πραξη (αν εχετε τον χρονο) :worshippy:

ps

Stivi1981 γιατι να μεινω στο παλιο , για πες τι προβληματα μπορει να εχω ? Εχω διαβασει πχ για αυξημενη καταναλωση wifi απο τις συσκευες. Ισχυει ?

ps 2

Παιζει να εχει ισχυροτερη ακτινοβολια λογω δυνατοτερης εκπομπης ?

- gigabit πορτες εχουν νοημα μονο αν γινεται ΕΝΣΥΡΜΑΤΗ τοπικη μεταφορα αρχειων εντος του δικτυου (π.χ. αναπαραγωγη βιντεο απο καποιον δικτυακο σκληρο δισκο ή copy/paste μεγαλων αρχειων )
- το supervectoring ειναι η τεχνολογια που επιτρεπει εως ταχυτητες 300mbps πανω απο καλωδια χαλκου (το "απλο" vectoring νομιζω δινει εως 100. αυτη τη στιγμη σε συγκεκριμενες περιοχες με συμβατες καμπινες, ο οτε προσφερει πακετα 100/10 και 200/20)
- το mesh ειναι ορος που δειχνει οτι το ρουτερ αυτο μπορει να συνδυασει με συμβατους wifi repeaters ωστε με ευκολο τροπο να επεκτεινει την καλυψη του ασυρματου δικτυου. Πρακτικα, δεν ξερω τι ακριβως εννοουν στην περιπτωση του speedport.
- το mimo ειναι τεχνολογια wifi που με συμβατες ασυρματες συσκευες επιτρεπει μεγαλυτερη ταχυτητα ζευξης

Το vectoring πρακτικά είναι η ''καταστροφική συμβολή'' του crosstalk και αποτελεί ένα feature πάνω στο VDSL. Το 35b ως προφίλ είναι αυτό που δίνει το μεγαλύτερο φάσμα που απαιτείται για ταχύτητες πάνω από 200Mbit (up+downstream).

Όσον αφορά την αυξημένη κατανάλωση των συσκευών, πιστεύω πως έχει να κάνει με την εκπομπή στα 5Ghz η οποία όταν είναι στα ίδια dBm, πρακτικά είναι ασθενέστερη σε αστικό περιβάλλον -διαφορετική διαπερατότητα υλικών (τοίχοι κλπ)- με αποτέλεσμα η συσκευή του αποδέκτη να εκπέμπει σε μεγαλύτερη ισχύ.

Με λίγα λόγια, είναι σαν να έχεις ασθενέστερο σήμα στο κινητό, με τη συσκευή σου να αυξάνει το Tx Power συνεπώς και τη κατανάλωση μπαταρίας.

ps

διαβασε λιγο εδω στην σελιδα 8-9 να δεις που γραφω για τα μεινοεκτηματα του plus...
και ειναι πραγματα που τα ειδα σε αρκετα Plus οποτε δεν υφιστατε θεμα γραμμης κλπ

https://avclub.gr/forum/showthread.php/159868-VDSL-Modem-Router/page8

Eνταξει με πεισατε καθομαι με το παλιο. Αν στο μεταξυ βελτιωθει το πραγμα θα τους πω να μου το αλλαξουν.

Eνταξει με πεισατε καθομαι με το παλιο. Αν στο μεταξυ βελτιωθει το πραγμα θα τους πω να μου το αλλαξουν.

ακομη και με τεχνικο του οτε που μιλησα μ ειπε οτι πολλα speedport plus ηρθαν ηδη χαλασμενα στους πελατες...δεν επαιξαν καθολου απο καινουρια και γενικα μου ειπε οτι εχει αρκετα παραπονα απο πελατες που αλαξανε το ρουτερ τους για υποτιθετε καλυτερα...

Απάντηση: Router Speedport Entry 2i της cosmote

Ξαναεφερα τον τεχνικο της ΟΤΕ στο σπιτι (μην ρωτατε πως :rolleyes: ... παιχτηκε μαλαγανια :flute:)
και του εξηγησα οτι θελω το SpeedPort να λειτουργει μονο ως DSL modem και για WiFi θα στραφω
σε αλλη συσκευη (το TP-Link που αγορασα περσι). Μου ειπε οτι αυτο μπορει να γινει μονο αν βγαζω
το SpeedPort απο την πριζα και στην θεση του βαζω το TP-Link .... γνωριζοντας εκ των προτερων
οτι ΔΕΝ θα χω τηλεφωνια (οσο λειτουργει το TP-Link). Λογω VoIP .....

Φυσικα του ειπα οτι αυτο ειναι unacceptable .... και μου συστησε την λυση των home-plugs
με pass-through τεχνολογια, ειδικα για συνδεση σε NetFlix με bitrate χωρις βυθισεις στα Ταρταρα.
Επειδη ομως τον πηραν τηλεφωνο εκεινη την στιγμη, με αφησε στα κρυα του λουτρου.

Τι ειναι αυτα τα κουρκουμπινια ? :rolleyes: