Router στο υπόγειο = ανέβα-κατέβα σκάλες?

vageliskokos

Established Member
14 August 2009
188
Αν βάλω panduit στο υπόγειο και συνδέσω εκεί το router για adsl, θα πρέπει κάθε φορά να κατεβαίνω στο υπόγειο για να το ανοίγω/κλείνω.

Υπάρχει καμιά πιο πρακτική ιδέα για το on/off του router;

Αν βάλω panduit στο υπόγειο και συνδέσω εκεί το router για adsl, θα πρέπει κάθε φορά να κατεβαίνω στο υπόγειο για να το ανοίγω/κλείνω.

Υπάρχει καμιά πιο πρακτική ιδέα για το on/off του router;

Γιατι να χρειάζεται κλείσιμο το ρούτερ; Το δικό μου κλείνει...μόνο όταν κόβεται το ρεύμα! Αν θες απαραίτητα να το κλεινει για να μην καιει ρεύμα προφανώς πρεπει να κατεβαίνεις στο υπόγειο, αν θες απλή αποσύνδεση απο το ιντερνετ γίνεται και απο τον υπολογιστή σου μέσω του web interface του ρούτερ

Βεβαίως και μπορείς να τον κλέινεις, υπάρχουν απο απλοϊκές λύσεις (πρίζα με διακόπτη σε χώρο που επιθυμείς) μέχρι εξεζητημένες (ρελέ μέσω κινητού τηλεφώνου). Ισχύει ότι ισχύει για όλες ηλεκτρικές συσκευές.

Αν απλώς θέλεις να κάνεις on/off τον ρούτερ και όχι reboot απο το Web interface τότε η ενδεδειγμένη λύση είναι το κατέβασμα του γενικού!

Ναι αλλα συνήθως καθε όροφος έχει διαφορετικό πίνακα, λογικά το υπόγειο θα έχει ξεχωριστό

Δε θέλω να καίει ρεύμα...

Το κάθε πάτωμα θα έχει το δικό του πίνακα... αλλά έτσι κι αλλιώς δε θέλω να ανεβοκατεβάζω το γενικό γιατί με τον τρόπο αυτό θα γίνονται reset και άλλες συσκευές

Πρίζα με διακόπτη εκεί που το θέλω, είναι η απάντηση που ψάχνω!

Σας Ευχαριστώ!

δεν νομίζω το πρόβλημα να είναι στο άνοιξε κλείσε, αλλά στο αν θα πιάνει...
που μάλλον ...δεν

εγώ κατάλαβα γιά ασύρματο router adsl...
Αν δεν ισχύει γράψε λάθος...

Το πρώτο ερώτημα είναι τι σχέση έχει όλο αυτό στην περιοχή "Δορυφορικά γενικά" ...

Το δεύτερο ερώτημα είναι γιατί να χρειάζεται off/on ο router. Οι router δουλεύουν για μήνες χωρίς να χρειάζονται off/on. Αν χρειάζεται off/on γιατί πχ κολλάει, τότε πάρε άλλο router ...

On/Off χρειάζομαι --> οικολογική συνείδηση, οικονομία στην κατανάλωση ρεύματος, hard reboot γιατί "κόλλησε" (ε, δε θα πάρω άλλο router αν κολλάει μία στο τόσο) κ.α που δεν έχουν να κάνουν με το ότι ο router δεν παθαίνει τίποτα αν μένει συνέχεια ανοιχτός.

Το έβαλα στα"Δορυφορικά γενικά" --> το router θα είναι στο ίδιο σημείο με τη δορυφορική υποδομή στην οποία θα έχω παρόμοια ανάγκη για on/off. Αν πάντως ενοχλεί το thread εδώ, παρακαλώ τους διαχειριστές να το μεταφέρουν στο πλέον κατάλληλο

Χρονοδιακόπτης --> όχι δεν είναι αυτό που χρειάζομαι.

ΕΝΣΥΡΜΑΤΟΣ ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ στον 1ο όροφο που θα ελέγχει ΤΗΝ ΠΡΙΖΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΔΕΣΩ ΤΟ ROUTER στο υπόγειο. That's it!

Σας Ευχαριστώ Ολους!

Last edited:
Άς τους δεν σε καταλαβαίνουν, είδες πως σε κατανόησα εγώ με την πρώτη;
Να και ένα προϊόν που θα σου λύσει τα χέρια
http://allvoip.gr/product_info.php?cPath=35_63&products_id=159
είναι ακριβούτσικο αλλά με αυτό μπορείς να ελέγχεις κι άλλες συσκευές, όπως φώτα, πλυντήριο κτλ

Ουχ! 700 EUR!!!
Μένω στο διακόπτη που πρότεινες στην αρχή!

Πάντως θα το έχω υπόψη αν προκύψουν κι άλλες ανάγκες....

Re: Απάντηση: Router στο υπόγειο = ανέβα-κατέβα σκάλες?

Άς τους δεν σε καταλαβαίνουν, είδες πως σε κατανόησα εγώ με την πρώτη;
Να και ένα προϊόν που θα σου λύσει τα χέρια
http://allvoip.gr/product_info.php?cPath=35_63&products_id=159
είναι ακριβούτσικο αλλά με αυτό μπορείς να ελέγχεις κι άλλες συσκευές, όπως φώτα, πλυντήριο κτλ

Απορία για το προιόν: Καλά θα κλείσει τον ρούτερ απο το web interface, πως όμως θα τον ανοίξει μετά...αφού όντας κλειστός δεν έχει ρεύμα, συνεπώς δεν έχει δίκτυο, αρα...no web interface?
Βεβαια για να στοιχίζει τόσο όλο και κατι θα έχουν σκεφτεί γι αυτό, απλά λύσε μου την απορια αν ξέρεις...

On/Off χρειάζομαι --> οικολογική συνείδηση, οικονομία στην κατανάλωση ρεύματος, hard reboot γιατί "κόλλησε" (ε, δε θα πάρω άλλο router αν κολλάει μία στο τόσο) κ.α που δεν έχουν να κάνουν με το ότι ο router δεν παθαίνει τίποτα αν μένει συνέχεια ανοιχτός.

Το έβαλα στα"Δορυφορικά γενικά" --> το router θα είναι στο ίδιο σημείο με τη δορυφορική υποδομή στην οποία θα έχω παρόμοια ανάγκη για on/off. Αν πάντως ενοχλεί το thread εδώ, παρακαλώ τους διαχειριστές να το μεταφέρουν στο πλέον κατάλληλο

Χρονοδιακόπτης --> όχι δεν είναι αυτό που χρειάζομαι.

ΕΝΣΥΡΜΑΤΟΣ ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ στον 1ο όροφο που θα ελέγχει ΤΗΝ ΠΡΙΖΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΔΕΣΩ ΤΟ ROUTER στο υπόγειο. That's it!

Σας Ευχαριστώ Ολους!

No offense, αλλά το router δε καταναλώνει πάνω από 3-4 Watt. Οπότε τα περί οικολογίας/οικονομίας δε κολλάνε.

Για το hard reboot γιατί κόλλησε, εξαρτάται πόσο είναι το "μία στο τόσο". Εμένα πρέπει να έχει να μου κολλήσει ο router (που είναι ένα linux wrap με δύο adsl modems σε bridge mode) περίπου ... εεεε .... μάλλον ποτέ!!! router που κολλάνε ώστε να θέλουν hard reset έστω και μία φορά το μήνα είναι για πέταμα.

Η δορυφορική υποδομή γιατί να χρειάζεται off/on; Τι μπορεί να κολλήσει και να θέλει power cycle; Κάποια multiswitch θέλουν ρεύμα αλλά δε νομίζω να κολλάνε.

Πω πω κόλλημα βρε αδερφέ! Θέλω να το κλείνω, τι να κάνουμε τώρα!!!

Άμα ήταν θα άνοιγα άλλο thread: "Να αφήνω ανοιχτό το router ή όχι;".

Ουφ! Με έσκασες! :rifle:

Δε φτάνει που ασχολείσαι με το ερώτημα μου... σου τα ψέλνω κιόλας... Άντε καληνύχτα τώρα -bye-

Υ.Γ. που δεν έχει σημασία, αλλά έτσι για να σε τσιγκλίσω... 12-15W είναι τα σύνηθη router και αν ακολουθώ την ίδια λογική (αστο ανοιχτό, stby ή ότι άλλο) για τις 850 συσκευές (ενισχυτές, tv κ.α.) που τελικά μαζεύονται σε ένα σύγχρονο σπίτι... τότε κλαυτα! Όμως δεν είναι αυτό το θέμα μας εδώ, αλλά "ΘΕΛΩ να το κλείνω... πώς γίνεται;" Α Στα κομμάτια!

Last edited:
Πω πω κόλλημα βρε αδερφέ! Θέλω να το κλείνω, τι να κάνουμε τώρα!!!

Άμα ήταν θα άνοιγα άλλο thread: "Να αφήνω ανοιχτό το router ή όχι;".

Ουφ! Με έσκασες! :rifle:

Δε φτάνει που ασχολείσαι με το ερώτημα μου... σου τα ψέλνω κιόλας... Άντε καληνύχτα τώρα -bye-

Όταν μία ερώτηση στερείται λογικής βάσης (κατά τη γνώμη μου) και καταλήγει στο "θέλω να το κλείνω, τι να κάνουμε τώρα!!!" είναι σαφές (και πάλι κατά τη γνώμη μου) πως από πίσω κρύβει άλλη ερώτηση, η οποία έχει λογική βάση.

Και όχι, τα router δεν είναι 12-15W.

Και όχι, τα router δεν είναι 12-15W.

Για το ιστορικό, 1-2 router που έχω κοιτάξει (και το δικό μου), εκεί βρίσκονται (12V, 1A). Αν το δικό σου δουλεύει με λιγώτερα, δεκτό κι αυτό.

Δε χαλάμε τις καρδιές μας. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Καλημέρα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Router στο υπόγειο = ανέβα-κατέβα σκάλες?

Απορία για το προιόν: Καλά θα κλείσει τον ρούτερ απο το web interface, πως όμως θα τον ανοίξει μετά...αφού όντας κλειστός δεν έχει ρεύμα, συνεπώς δεν έχει δίκτυο, αρα...no web interface?
Βεβαια για να στοιχίζει τόσο όλο και κατι θα έχουν σκεφτεί γι αυτό, απλά λύσε μου την απορια αν ξέρεις...

Σου παραθέτω απόσπασμα από τις προδιαγραφές:

Το PORTech Smart Power Switch Switch διαθέτει 4 πρίζες 220V και επιτρέπει τη σύνδεση και διαχείριση (on/off/reset) 4 συσκευών με τη χρήση ενός απλού web browser ή μιας απλής τηλεφωνική σύνδεσης.

Για το ιστορικό, 1-2 router που έχω κοιτάξει (και το δικό μου), εκεί βρίσκονται (12V, 1A). Αν το δικό σου δουλεύει με λιγώτερα, δεκτό κι αυτό.

Δε χαλάμε τις καρδιές μας. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Καλημέρα

Για το ιστορικό, τα τροφοδοτικά αναγράφουν τη μέγιστη δυνατή ισχύ που μπορεί να δώσουν. Δε δουλεύουν σε αυτά τα νούμερα. Ένα τροφοδοτικό 12V, 1A έχει λοιπόν μέγιστη παρεχόμενη ισχύ 12W, αλλά η κατανάλωση συνήθως είναι 3-4W. Μπορείς να την μετρήσεις με ειδικούς μετρητές που μπαίνουν ανάμεσα στη πρίζα και το τροφοδοτικό.