Rugged Waterproof Phone

makfil

Supreme Member
12 September 2010
4,125
Φιλοθέη/Γλυφάδα
Συγγενής μου ψάχνει για ένα κινητό με αυτά τα χαρακτηριστικά, αν και δεν έχω καταλάβει το λόγο αυτής της εμμονής (έχει ένα THL 4000 που του αγόρασα το Γενάρη και καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις του).

Από την έρευνα που έχει (και έχω) κάνει διαπιστώνω ότι τα κινητά αυτής της κατηγορίας έχουν 1GB max με επεξεργαστή, συνήθως, MTK6582 και υπόλοιπα χαρακτηριστικά που θεωρώ φτωχά για τις τιμές που τα πουλάνε, κυρίως, μέσω ebay και όχι από τα γνωστά και αξιόπιστα κινεζομάγαζα. Οι τιμές τους κυμαίνονται γύρω στα 130-160 χωρίς να δικαιολογούνται από τα χαρακτηριστικά που προσφέρουν, πολύ περισσότερο όταν οι κατασκευαστές τους δεν είναι γνωστοί, όπως των υπόλοιπων κινέζικων κινητών.

Θα ήθελα τη βοήθεια όσων γνωρίζουν αυτή την κατηγορία κινητών.

Απάντηση: Rugged waterproof phone

Όπως έγραψα παραπάνω, δεν καταλαβαίνω το λόγο που θέλει να αγοράσει ένα τέτοιο, πολύ περισσότερο αφού οι (λιγοστές) ανάγκες του καλύπτονται πλήρως από το κινητό που έχει.

Το ζητούμενο είναι αν γνωρίζει κάποιος τι πρέπει να ψάξω και να εξασφαλίσω, στην αγορά ενός κινητού αυτής της κατηγορίας.

Τα κινητά αυτά έχουν ένα χαρακτηρισμό που τα κάνει αδιάβροχα ή να αντέχουν στην σκόνη, IP67 ή IP68. Το τι ακριβώς σημαίνουν αυτά τα νούμερα μπορείς να δεις εδώ. Υπόψιν το 68 είναι καλύτερο από το 67

Δεν ξέρω για τι δουλειά ακριβώς μπορεί να το θέλει ο γνωστός σου, αλλά υπάρχουν φθηνά και υπάρχουν και ακριβά μοντέλα. Πχ, πολύ καλή επιλογή και φθηνή είναι το DOOGEE DG700 στα 125$
1_02.jpg

ενώ ακριβές επιλογές με ΜΤΚ (αλλά οι καλύτερες), είναι τα IMAN I6 στα 377$
MHAIMI6_d3e62a69fb0f164457411d4a553b8abe.jpg

και το AGM 5S με Snapdragon 400 στα 300$
1_03.jpg

Ευχαριστώ για τις προτάσεις και, αποκλείοντας τις ακριβές, παρατηρώ ότι, το DOOGEE έχει μεν MTK6582, όπως φοράνε και τα περισσότερα που έχει (και έχω) δει, και μπαταρία 4000, αλλά στα αρνητικά έχει το IP67 (δεν νομίζω ότι θα τον στεναχωρήσει πολύ), έχει κάμερες 5+8, και δεν αναφέρει την Ελληνική γλώσσα (αν και σε άλλο κατάστημα την αναφέρει).

Ευχαριστώ για τις προτάσεις και, αποκλείοντας τις ακριβές, παρατηρώ ότι, το DOOGEE έχει μεν MTK6582, όπως φοράνε και τα περισσότερα που έχει (και έχω) δει, και μπαταρία 4000, αλλά στα αρνητικά έχει το IP67 (δεν νομίζω ότι θα τον στεναχωρήσει πολύ), έχει κάμερες 5+8, και δεν αναφέρει την Ελληνική γλώσσα (αν και σε άλλο κατάστημα την αναφέρει).

Αν θέλεις να δεις όλη την λίστα, δες την εδώ

Re: Rugged waterproof phone

Το θέμα με τον υποψήφιο κάτοχο ενός τέτοιου κινητού είναι να αποφασίσει ο ίδιος τί ακριβώς θέλει να κάνει και σε τί περιβάλλον θα το δουλεύει. Το λέω αυτό γιατί στις περισσότερες των περιπτώσεων οι δυνατότητες των σμάρτφονς δεν χρειάζονται σε ένα περιβάλλον που δικαιολογεί τη χρήση rugged κινητού.. Θα δουλεύει σε εργοτάξιο, ή θα είναι διακοπές στο βουνό ή μεσοπέλαγα σε κάποιο αμομακρυσμένο μέρος που πιθανόν να μην υπάρχει ούτε καλή κάλυψη σήματος ούτε δυνατότητα φόρτισης, αλλά ούτε και χρόνος και διάθεση να ασχοληθεί με τα features του κινητού (εφαρμογές, παιχνίδια)..
Για μένα, καλύτερη επιλογή είναι μια παλιότερης τεχνολογίας συσκευή που θα είναι πρωτίστως τηλέφωνο και με μεγάλη διάρκεια αναμονής για περίπτωση ανάγκης, είχαν βγει και κάποια στιβαρά και αδιάβροχα μοντέλα όπως το νόκια 5500 ή κάποια σαμσουνγκ, και σε ανάγκη -το κάνω πολύ συχνά ο ίδιος- μιας χρήσης αδιαβραχοποίηση του κινητού με πλαστικό σακουλάκι που το σφραγίζω με μικρό σακουλοποιό χειρός όταν πάω στη θάλασσα..

Ευχαριστώ για τη διατύπωση της (πολύ) σωστής, κατά τη γνώμη μου, άποψής σου για τη συγκεκριμένη κατηγορία κινητών αλλά, ο συγκεκριμένος προβάλει σαν δικαιολογία αγοράς αυτού του κινητού το "να το πιάνει καλλίτερα στο χέρι" ...

Του έδωσα, πάντως, όλα τα παραπάνω στοιχεία και περιμένω την απόφασή του, μιας και πέφτει σ' εμένα ο κλήρος της διαδικασίας αγοράς ....

Συμφωνώ και εγώ με την άποψη του japetus, γι' αυτό και επειδή φαινόταν ότι δεν ήξερες τι ακριβώς ήθελε ο γνωστός σου, σου έδωσα την λίστα με όλα τα πιθανά κινητά. Βέβαια και ένα παλιό Nokia 3310 θα του έκανε δουλειά, με κάποια αδιάβροχη θήκη και η μπαταρία του θα κράταγε για πάντα!

Μάλλον δεν ξέρει τι θέλει και γιατί το θέλει.
Αυτό το συμπέρασμα έχω βγάλει αφού κάθε φορά που τον ρωτάω γιατί θέλει άλλο κινητό, ενώ αυτό που έχει καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του, η απάντηση είναι αυτή που έγραψα παραπάνω ...

@maddoctor
Ελπίζω το ευρετήριο του coolicool να τον βοηθήσει να καταλάβει ότι οι ουτοπίες πρέπει να έχουν ένα τέλος.

Re: Απάντηση: Rugged waterproof phone

Makfil,
Καλημερα και απο εμενα. Για τετοιες χρησεις, το πολυ στο πλαισιο, με 100 ευρω το τουρμπο χ φτανει μια χαρα με ιπ67.
ετσι οταν χαλασει εχεις καινουργιο τζαμπα αυθημερων.
ειναι οπως ολοι αγοραζουν ομεγκα ρολοι, εκδοση νασα, γιατι ολοι πανε φεγγαρι, η καταδυτικο ρολοι που δεν πανε απατητα.
ολοι νομιζω παρασυρομαστε, αλλα ειναι οπως ειπες ουτοπιες και χαμενα λεφτα, ανευ χρησης.