RX-V 663 ή Onkyo TX-SR606?

underdog

Supreme Member
26 November 2007
6,744
Θεσσαλονίκη
Εκεί που είμαι έτοιμος να πάρω τον Όνκυο όλο πέφτω σε κάτι ποστ πως μία ζεσταίνεται, μία κάνει "ποππινγκ", μία χαλάει... και μου κόβουν τα φτερά. Από την άλλη τους Yamaha να πω την μαύρη αλήθεια τους εμπιστεύομαι πιό πολύ, αλλά μόνο 2 HDMI και γενικά είναι (λίγο) πιό παλιό μοντέλο αν και αποκωδικοποιεί τα νέα φορμά.
Τί να κάνω; Από τη μία η "αιχμή" της τεχνολογίας, από την άλλη μια κάπως μεγαλύτερη σιγουριά. Βοήθεια παιδιά μην την πατήσω! :2thumb22sup: :ernaehrung004:

Είμαι κάτοχος του TX-SR705 εδώ και 7-8 μήνες και από όλα όσα διάβαζα πριν τον αποκτήσω δεν μου συνέβη τίποτα. Είμαι τις άποψης πως ότι μάρκα και αν αγοράσεις αν είναι να στην κάνει θα στην κάνει.
Δική μου πρόταση λοιπόν είναι να πας για την "αιχμή" της τεχνολογίας και δεν θα χάσεις.

ναι sorry, ήμουν λίγο βιαστικός...αλλά επειδή είμαι και εγώ στο ψάξιμο να σου πω...

1. σαφώς πιο μουσικός
2. κάνει upscale από component
4. pre-outs
5. 7band EQ ανά κανάλι vs τα 5 του onkyo ,με περισσότερη ακρίβεια στο EQ των χαμηλών (που είναι και τα δύσκολα)

Σε σχέση με την αξιοπιστία και την..θέρμανση των δύο ενισχυτών; Ας μην ξεχνάμε πως είμαστε στην Ελλάδα και θα χτυπήσει και 40άρια.

Ξέχασα και το πιο σημαντικό... αγοράζοντας ONKYO από Ελλάδα, αυτομάτως πιάνεσαι κορόιδο. Από εξωτερικό, δεν έχεις εγγύηση...

Κι εγω YAMAHA εχω (παλιοτερο μοντελο) και ειμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ευχαριστημενος! :grandpa:

Αν ηταν να αγορασω τωρα ενισχυτή, θα τον αλλαζα ΜΟΝΟ με Pioneer LX70 (ή τα νεα μοντελα που θα βγουν), ή και παλι YAMAHA τον rxv1800, ή με Denon 2308CI ...

ΑΝ ομως τον αλλαξω οπως ειπα και πριν,γιατι προς το παρον εχω συνδεσει αναλογικα τον yamaha που εχω τωρα με το HTPC μου για να ακουω τα νεα φορμα ηχου απο τα Blu-Ray, και με οπτικη ινα με το PS3 και ειμαι ΟΚ! :a0210:

(ΚΑΙ σαν επαγγελματιας μουσικος που ειμαι, συμφωνω παραπανω με τον sfortis, ότι ο Yamaha ειναι και πιο "μουσικος" απο αλλους home-cinema ενισχυτες που εχω ακουσει... )

Last edited:
Σε σχέση με την αξιοπιστία και την..θέρμανση των δύο ενισχυτών; Ας μην ξεχνάμε πως είμαστε στην Ελλάδα και θα χτυπήσει και 40άρια.
Οι Yamaha ειναι πολυ πιο δροσεροι απο τους ONKYO!

Οπως και να χει ομως, το καλοκαιρι χρειαζεται ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ κλιματιστικό... Πρωτα απο ολα, εσυ ο ιδιος, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να κατσεις μεσα να δεις ταινια, με 40 βαθμους θερμοκρασια στο δωματιο....-bye-

Last edited:
Ωραία λοιπόν, Yamaha!
Με τα ίδια λεφτά έχει τον νεότερο 663 και τον λίγο πιό παλιό 861 ο οποίος προφανώς είναι μεγαλύτερης σειράς. Αν έχει LPCM through HDMI, μήπως αξίζει καλύτερα σαν ενισχυτής ο 861;

Εν τω μεταξύ έρχονται και νέα μοντέλα ES από Σονυ και ο Pioneer 1018....Τα έχω μπλέξει εντελώς και με βλέπω να ακούω από την τηλεόραση για κάνα δίμηνο ακόμα.

Μόλις παρήγγειλα τον Onkyo 606 από το technikdirekt. Αν και πιστεύω ότι έχει περισσότερα από ότι χρειάζομαι... Όταν έρθει θα σας ενημερώσω...