rx v1800 calibration πως????

johny1989

AVClub Addicted Member
17 December 2007
2,573
το συστημα ειναι 5.1 χωρις subwoofer.(εχω επιλεξει απο το ενισχυτη να βγαζει τα μπασα απο τα μπροστα ηχεια τα οποια ειναι υπεραρκετα)
ο rxv1800 εχει ενα μικροφωνο τι πρεπει να κανω για να ρυθμισει μονος του τα ηχεια?
σε ποια θεση να τοποθετησω το μικροφωνο?
εκεινη τη στιγμη πρεπει να κανουν καποιο ηχο τα ηχεια?
να παιζουν κατι δηλαδη απο το ps3?
επισης δεν ειναι σετ .
τα 2 μπροστινα ειναι πολυ πιο ακριβα απο τα αλλα και οπως μου ειχε πει ο hiendas που μου τα πουλησε ειναι κατασκευασμενα να παιζουν στις μεσαιοχαμηλες,μετα αγορασα 2 πισω και κεντρικο bw.
τι να κανω για να εχω οσο το δυνατον πιο ομοιο ηχο????
ευχαριστω -bye-

πηρες ολα τα προιοντα για κοκορετσι και τωρα ζητας να εχουν γευση κοτοπουλου?
ποσα θες να μας τρελλανεις?

παμε
το συστημα ειναι 5.1 χωρις subwoofer.(εχω επιλεξει απο το ενισχυτη να βγαζει τα μπασα απο τα μπροστα ηχεια τα οποια ειναι υπεραρκετα)
κανενα ηχειο δεν μπορει να κατεβει χαμηλα και αιδρωτα οπως ενα σαμπ

ο rxv1800 εχει ενα μικροφωνο τι πρεπει να κανω για να ρυθμισει μονος του τα ηχεια?

απλα μετρα αποστασεις για χρονοκαθυστερηση και db ανα ηχειο
κατι που μπορεις να κανεις και μονος σου
τωρα σε θεσεις γυρω απο το υψος του αυτιου
οσο περισοτερες τοσο καλυτερα-δες την ελικα του ζ 11 και θα καταλαβεις

βεβαια ροζ ηχο

οχι
επισης δεν ειναι σετ .
κακως τα εχεις κανει κοκορετσι απο θεμα ομοιγενιας

τα 2 μπροστινα ειναι πολυ πιο ακριβα απο τα αλλα και οπως μου ειχε πει ο hiendas που μου τα πουλησε ειναι κατασκευασμενα να παιζουν στις μεσαιοχαμηλες,μετα αγορασα 2 πισω και κεντρικο bw.

πας σε ενα μαστορα και στα κοβει να παιζουν απο μεσαιες μεχρι οσο ψηλα φτανουν
αλλιως θα χανεις ολα τα πιο πανω
τα πισω δεν εχουν σημασια ιδιαταιρη
το κεντρικο ιν δι αδερ χεντ θα παιζει τα δικα του
η τριαδα πρεπει να ειναι ιδια
αλλιως ακους κοκορετσι
το ποτε θα εισαι σε θεση να ακους κοκορετσι ετσι ωστε να το αλλαξεις εχει να κανει με την εμπειρια εγω το καταλαβα στα 4 χρονια

οτι θες ρωτας

Το subwoofer για ταινίες είναι άκρως απαραίτητο!

Απλά συνδέεις το βύσμα του μικροφώνου και ο ενισχυτής μπαίνει μόνος του στη διαδικασία ρύθμισης (εφόσον πατήσεις ΟΚ για να αρχίσει η διαδικασία).

Το μικρόφωνο τοποθετείται στη θέση ακρόασης, δηλαδή εκεί που βρίσκεται το κεφάλι σου. Αυτό βέβαια προϋποθέτει τη σωστή διάταξη των ηχείων στο χώρο: Το κεντρικό κάτω ή πάνω από την τηλεόραση, τα LR σε μια απόσταση τουλάχιστον μισό μέτρο από τις πλαϊνές άκρες της τηλεόρασης (απόσταση L Από R περίπου τρία μέτρα) και τα SL&SR πίσω από τη θέση ακρόασης, λίγο υπερυψωμένα, έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα παραλληλόγραμμο με τα LR.

Ο συγκεκριμένος ενισχυτής διαθέτει 6 μνήμες για 6 διαφορετικές θέσεις ακρόασης. Δεν μπορείς δηλαδή να πάρεις 6 διαφορετικές ρυθμίσεις προκειμένου να σου βγάλει ένα μέσο όρο στάθμεων για όλο το δωμάτιο. Κάθε θέση μνήμης αφορά αποκλειστικά τη θέση στην οποία πραγματοποιήθηκε η ρύθμιση!

Πριν την έναρξη της ρύθμισης έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις τις παραμέτρους που θα ελέγξει ο ενισχυτής. Δηλαδή εκτός από την απόσταση και την ένταση, ο ενισχυτής θα διαμορφώσει και το φάσμα συχνοτήτων του κάθε ηχείου (equalizer) προκειμένου ο συνολικός ήχος να προσεγγίζει το βέλτιστο (διορθώνοντας έτσι -το κατά δύναμη- την ανομοιομορφία που προκύπτει λόγω της χρήσης διαφορετικών ηχείων).

Κατά τη διάρκεια της ρύθμισης ο ενισχυτής παράγει από μόνος του δοκιμαστικούς ήχους προκειμένου να εξαχθούν τα αποτελέσματα της ρύθμισης. Στην όλη διαδικασία δε συμμετέχει καμία άλλη συσκευή! Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι απόλυτη ησυχία, προκειμένου τα αποτελέσματα να είναι αληθή. Εαν το περιβάλλον είναι θορυβώδες θα προκύψει μήνυμα λάθους!

Έχω την αίσθηση ότι ισχύει το παρακάτω:

Εάν τα ηχεία είχαν όλα τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά και ήταν τοποθετημένα σε ένα ιδανικό περιβάλλον, χωρίς αντανακλάσεις, σε ίσες αποστάσεις από τη θέση ακρόασης - που εννοείται ότι θα ήταν στο κέντρο του νοητού παραλληλογράμμου- τότε το μικρόφωνο ίσως να ήταν περιττό και η όλη διαδικασία να απαιτούσε μόνο την εισαγωγή των αποστάσεων των ηχείων από τη θέση ακρόασης. Βέβαια ο μικρόφωνο ρυθμίζει τη φάση και την ένταση του subwoofer, που το έχω παραβλέψει...

σας ευχαριστω με καλυψατε αψογα
πια απορια μονο εχω
οταν λεμε αποσταση ηχειων ,λεμε το μηκος των καλωδιων(το οποιο ειναι 11μ γαι τα πισω) η την αποσταση των ηχειων απο τον ενισχυτη??(που πρεπει να ειναι 4 περιπου μετρα,

Re: Απάντηση: rx v1800 calibration πως????

σας ευχαριστω με καλυψατε αψογα
πια απορια μονο εχω
οταν λεμε αποσταση ηχειων ,λεμε το μηκος των καλωδιων(το οποιο ειναι 11μ γαι τα πισω) η την αποσταση των ηχειων απο τον ενισχυτη??(που πρεπει να ειναι 4 περιπου μετρα,

Τίποτε από τα δύο!!

Εννοούμε την απόσταση από το ηχείο έως το αυτί σου εφόσον κάθεσαι στη θέση ακρόασης! Αυτός είναι ο λόγος εξάλλου για τον οποίο, κατά τη διάρκεια της αυτόματης ρύθμισης, το μικρόφωνο του ενισχυτή θα πρέπει να είναι τοποθετημένο στη θέση ακρόασης.

, τα LR σε μια απόσταση τουλάχιστον μισό μέτρο από τις πλαϊνές άκρες της τηλεόρασης (απόσταση L Από R περίπου τρία μέτρα)

οταν αφτο ειναι εφικτο γιατι δεν υπαρχει παντα ο χωρος

φιλε argi το εφτιαξα και τωρα ολα τα ηχεια εχουν πολυ πολυ ομοιο ηχο και σε κανονικη μουσικη flac 44.1 16 bit pcm "τσιριζουν" πιο πολυ τα μπροστινα
μονο που μου εβγαλε ενα warning οταν τελειωσε το auto setup με το μιροφωνο

warning
out of phase για ενα ηχειο
τι παει να πει αυτο.
?

παιρνεις ενα καλωδιακι και μια μπαταρια
βαζεις το συν της μπαταριας στο συν του ηχειου και το - της μπαταριας στο - του ηχειου
στιγμιαια ακουμπας το καλωδιο και βλεπεις αν το γουφερ κανει διαδρομη προς τα εξω
αν ναι το ηχειο εχει σωστη φαση
τωρα
κοιτας αν εχεις βαλει το καλωδιο του ηχειο σωστα δηλαδη + με + και - με -
αν και αυτο ειναι σωστο που μαλλον δεν ειναι απλα το αγνοεις
αλλα πριν το κανεις δες αν το καλωδιο ειναι σωστα

Νομίζω είναι ένδειξη ότι έχεις συνδέσει ανάποδα το ηχείο (+/-).

Στο manual του marantz λέει όμως ότι η ένδειξη αυτή μπορεί να είναι λάθος, οπότε απλά πρέπει να ελέγξεις το ηχείο να επιβεβαιώσεις ότι είναι σωστά συνδεμένο. Σε εμένα το βγάζει στο μπροστά αριστερό και στο μπάσο (που δεν έχει +/- αλλά το έχω σε phase 180 σύμφωνα με τις οδηγίες του)

EDIT: Ταυτόχρονα γράφαμε

oντως ειχα κανει χοντρη γκαφα ειχα αναποδα συνδεδεμενο το κεντρικο.
το εφτιαξα ολα οκ
σας ευχαριστω