Ρυθμίσεις foobar

Δε μπορώ να πω ότι έχω καταλάβει κάποια διαφορά.
Η κύρια διαφορά της έκδοσης 1.1.2 beta 1 είναι ότι τα plugins βρίσκονται στο home directory.

Το πιο πιθανό να ειναι η ιδέα μου πάντως!!:flipout:
Το οτι τα plugins είναι στο home directory δεν μπορώ να πω οτι καταλαβαίνω τι σημαίνει... εννοείς το wasapi, ks, κλπ; Μπορει αυτό να επιρεάζει τον ήχο;

1.Πως μπορω να βλεπω το εξωφυλλο ενος album (να το 'τραβαει ' απο το ιντερνετ) κατα την αναπαραγωγη τραγουδιων ? Ειναι καποια ρυθμιση , θελει επιπλεον plugin ?

2.Yπαρχει καποιος τροπος για να εχεις-βλεπεις στο foobar ολους τους σταθμους μαζεμενους (shoutcast) , οπως γινεται στο winamp ?

1. δεν γίνεται να το τραβάει στην αναπαραγωγή.
Το τραβάει στο ριπάρισμα όταν το κάνεις με τα συνήθη προγράμματα.

Να ρωτησω κατι, το buffer length σε ποια ρυθμιση το εχετε? Εγω το το εχω στα 120ms.Δεν υπαρχει καποιο προβλημα αλλα μηπως με καποια αλλη ρυθμιση παιζει καλυτερα?

Εγω εχω το εξής πρόβλημα: Όταν εχω ανοικτό το wifi στο λάπτοπ, μετα απο μερικά δευτερόλεπτα αναπαραγωγής, αρχίζει μια έντονη παραμορφωση που πατώντας ξανά play σταματάει. Με κλειστό το wifi, δεν το κάνει. Αλλα players που εχω στο λάπτοπ, παίζουν κανονικά.

Μία ακόμη ερώτηση που αφορά έμμεσα το foobar: Τι default bit rate (16/44,1 ή 24/96...192 κλπ.) βάζουμε στο playback device που αντιστοιχεί στο dac μας; Ότι και να βάλω, το foobar επιλέγει αυτόματα το σωστό (ανάλογα με τον τύπο του μουσικού κομματιού). Όμως, άλλα προγράμματα, όπως το windows media player kai to VLC, κρατάνε το default bit rate. Έτσι, π.χ. μία ταινία avi ή mkv που βλέπω με το VLC παίζει είτε σε 16/44.1 είτε σε 24/192 αναλόγως τι έχω επιλέξει. Και στις δύο περιπτώσεις ακούγεται εντάξει, έχω την εντύπωση ότι ακούγεται καλύτερα στο 24/192 αλλά ποιό είναι το σωστό;

Προσπαθω εδω και λιγες μερες να καταφερω να ρυθμισω τον foobar και δεν τα καταφερνω.
Συνδεσα ενα λαπτοπ με xp,μεσω usb στο musical fidelity m1 οπου υποστιριζει μεχρι 16/48. Το θεμα ειναι οτι παιζει κανονικα ολα τα αρχεια μου που ειναι 16/44,αλλα μολις του βαλω υλικο 24/96 δεν τα αναγνωριζει,ουτε με ΚS ουτε με ASIO.
Aκομα δεν μου αναγνωριζει αρχεια cue. Tα ape με το plugin monkey τα επαιξε κανονικα.

Re: Απάντηση: Ρυθμίσεις foobar

Προσπαθω εδω και λιγες μερες να καταφερω να ρυθμισω τον foobar και δεν τα καταφερνω.
Συνδεσα ενα λαπτοπ με xp,μεσω usb στο musical fidelity m1 οπου υποστιριζει μεχρι 16/48. Το θεμα ειναι οτι παιζει κανονικα ολα τα αρχεια μου που ειναι 16/44,αλλα μολις του βαλω υλικο 24/96 δεν τα αναγνωριζει,ουτε με ΚS ουτε με ASIO.
Aκομα δεν μου αναγνωριζει αρχεια cue. Tα ape με το plugin monkey τα επαιξε κανονικα.

Καλησπέρα.
Menu - File - Preferences - Playback - DSP Manager - Resampler (PPHS) - Μετέφερέ το στα Active DSPs - Configure selected - 96000 η άλλο...
Αν θες αργότερα ψάξε και εγκατέστησε το Resampler (SoX), ίσως να είναι ακόμα καλύτερο απ'το default (PPHS).
Γιάννης