Ρυθμισεις για HDMI συνδεση τηλεορασηςLCD με DVD

polll

New member
7 April 2008
39
Κεφαλλονιά
Εχω την 46V2500, συνδεοντας την με DVD με καλωδιο HDMI η εικονα ειναι αθλια με εντονο χιονι, σε τηλεοπτικο σημα ειναι πολυ καλη!
Σε περιπτωση που δεν ευθυνεται το καλωδιο, μηπως φταινε οι ρυθμισεις του DVD;
Γνωριζει κανεις τις τιμες για, Aspect ratio, view mode, tv system, video out, brightness, sharpness, HD resolution, HD JPEG mode.

Ελεγξε πρώτα τα ακροβύσματα του καλωδίου αν κάνουν καλή επαφή στα inputs της τηλεόρασης και του DVD player. Μετά πρέπει να πας στις ρυθμίσεις από το setup του player σου και να ορίσεις μια συγκεκριμένη έξοδο εικόνας (576p, 720p, 1080i, 1080p). Brightness, Sharpness,... μην πειράξεις τίποτα από αυτά.

Δηλαδη Πανο ποια εξοδο εικονας να επιλεξω; Η τηλεοραση
εχει αναλυση 1366Χ768, θα μπορουσα να βαλω 1080; Τι σημαινει το1080p kai to 1080i?

Re: Απάντηση: Ρυθμισεις για HDMI συνδεση τηλεορασηςLCD με DVD

Δοκιμασε καταρχην με αλλο καλωδιο.

Το DVD player τι μαρκα ειναι?

Υπαρχει περιπτωση να ειναι και χαλασμενο η να εβαλες κατα λαθος καποια λανθασμενη ρυθμιση.

Γιαννη ειναι της silvercrest, με συνδεση scart παντως εχει καλη εικονα σε crt τηλεοραση.
Στη επιλογη tv system εχω βαλει την επιλογη "multi" εξοδο εικονας τα 720p, στο view mode την επιλογη αυτοματο, το HD-JPEG Mode στο auto, καμια ιδεα; βασικα δε πειραματιζομαι και πολυ μην κανω καμια ζημια.

Τελικα ειχε να κανει με συγκεκριμενα DVD εφημεριδων, επιπλεον αγορασα και ακριβοτερο καλωδιο και εχω πλεον αισθητη διαφορα εικονας.

:BDGBGDB55:

Καλά βρε Μάκη, αυτά τα λένε από την αρχή!! DVD από εφημερίδες... τι περίμενες κι εσύ? :grinning-smiley-043