Ρυθμίσεις Κεφαλής Denon Dl-110

To project studie δεν παράγεται πλέον και ήταν ένα πλατό που βγήκε το 2002 και μπορούσε να δεχτεί δύο βραχίονες ταυτόχρονα έναν 9ιντσο κι έναν 12ιντσο. Υπήρχε και σχετικό review στο extreme audio video του Σταματάκου.
Ευχαριστω πολυ φιλε , αλλα παλι δεν μπορεσα να βγαλω ακρη.
Δηλαδη να δω κατι να διαβασω κατι.
Παντως σε ευχαριστω και παλι

Γενικά τα πικαπ με δυο βραχίονες δεν πουλάνε και πολύ κι απευθύνονται σε συγκεκριμένους αλλά ελάχιστους χρήστες. Το πικαπ αυτό είχε βγει λίγο μετά το RPM9 και μάλλον δεν πούλησε γι' αυτό και σταματησε να παράγεται, αλλά ούτε η Pro-ject ξανάβγαλε κάτι παρόμοιο.

Δεν είναι βολικό στη χρήση και προσωπικά θα προτιμούσα δύο διαφορετικά πλατό με ένα βραχίονα το καθένα (είτε δύο 9ιντσους είτε έναν 12ιντσο κι έναν 9ιντσο), όπου θα μπορούσα να έχω και την κεφαλή-phono της αρεσκείας μου παρά ένα με δύο βραχίονες που θα ήταν δύσχρηστο.

Οι συσκευές πρέπει να μας υπηρετούν κι όχι να υπηρετούμε εμείς αυτές.

Θυμάμαι στη δοκιμή του Extreme AV, ότι είχε τις εξής κεφαλές: στον 12ιντσο τη Sumiko celebration και στον 9ιντσο την Clearaudio Virtuoso (την μεταλλική).

Εγώ δεν ξέρω το πικάπ αυτό, αλλά δεν μου γεμίζει το μάτι, ούτε φυσικά και οι βραχίονες αυτοί δεν λένε και πολλά...

Στα 1000 ευρώ demo με δύο βραχίονες ίσως αποτελεί καλή αγορά... δεν ξέρω...

Πάντως εγώ που έχω πλατό με δύο βραχίονες (και έχοντας δύο πικάπ εν λειτουργία για αρκετά χρόνια) θεωρώ ότι είναι η καλύτερη λύση, για να ακούς με δύο κεφαλές και δύο βραχίονες με ένα πλατό πολύ καλό...και είναι και η πιο οικονομική και εύχρηστη λύση... παρά να πας σε δύο πολύ καλά πλατό με τους ίδιους ενδεχομένως βραχίονες...

Δεν υπάρχει περιορισμός να χρησιμοποιησεις τις κεφάλες και τα phono της αρεσκείας σου σε ένα πικάπ με δύο βραχίονες, ούτε βρίσκω κάτι περίεργο ή δύσκολο στην χρήση του...

Last edited:
θα συμφωνησω με τον προλαλησαντα. Ειναι πιο βολικο να εχεις ενα πικαπ με 2 βραχιωνες απο 2 πικαπ. εαν αυτοι οι βραχιωνες ειναι και διαφορετικου βαρους και σχεδιασμου ακομα καλυτερα. Αυτο τον καιρο εχω 2 πικαπ με 3 βραχιωνες ενεργα (γιατι εχω και μερικα πικαπ ακομα...). Βλεπεις η καθε κεφαλη θα ματσαρει με συγκεκριμενους βραχιωνες για να δωσει το 100%

Θα συμφωνήσω ότι οι βραχίονες πρέπει να είναι διαφορετικής σχεδίασης και βάρους. Δεν πρέπει να είναι ίδιοι.

Αλλά πιστεύω στα 2 διαφορετικά πλατό. Όχι σε δύο ίδια πλατό με 2 διαφορετικούς βραχίονες από έναν στο καθένα. Γιατί τότε καλύτερα το ένα πλατό με τους δύο διαφορετικούς βραχίονες πάνω του.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός και να μην σας μπέρδεψα.

Θα συμφωνήσω ότι οι βραχίονες πρέπει να είναι διαφορετικής σχεδίασης και βάρους. Δεν πρέπει να είναι ίδιοι.

Αλλά πιστεύω στα 2 διαφορετικά πλατό. Όχι σε δύο ίδια πλατό με 2 διαφορετικούς βραχίονες από έναν στο καθένα. Γιατί τότε καλύτερα το ένα πλατό με τους δύο διαφορετικούς βραχίονες πάνω του.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός και να μην σας μπέρδεψα.

Δεν μας μπερδεύεις... μόνος σου μπερδεύεσαι...

Το ένα πολύ καλό πλατό παρά δύο υπερτερεί... παρά να έχεις δύο το ίδιο καλά διότι απλά εξοικονομείς τα χρήματα ενός από τα δύο...

Ειδοποιός διαφορά βέβαια είναι ότι μιλάμε για πλατό καλά όχι μικρά ή φτηνά.

Το δικό μου είναι άνω από 45κιλά (το βλέπεις στο avatar μου), του Παναγιώτη είναι βαρύτερο νομίζω... δεν μιλάμε για Projectάκια... αντιλαμβάνεσαι από άποψη χώρου/κόστους/τοποθέτησης να είχαμε δύο από το καθένα... δεν παίζει... για μένα ένα πολύ καλό πλατό και δύο βραχίονες είναι η καλύτερη λύση για τον φανατικό βινυλιόφιλο.

Δεν μας μπερδεύεις... μόνος σου μπερδεύεσαι...

Το ένα πολύ καλό πλατό παρά δύο υπερτερεί... παρά να έχεις δύο το ίδιο καλά διότι απλά εξοικονομείς τα χρήματα ενός από τα δύο...

Ειδοποιός διαφορά βέβαια είναι ότι μιλάμε για πλατό καλά όχι μικρά ή φτηνά.

Το δικό μου είναι άνω από 45κιλά (το βλέπεις στο avatar μου), του Παναγιώτη είναι βαρύτερο νομίζω... δεν μιλάμε για Projectάκια... αντιλαμβάνεσαι από άποψη χώρου/κόστους/τοποθέτησης να είχαμε δύο από το καθένα... δεν παίζει... για μένα ένα πολύ καλό πλατό και δύο βραχίονες είναι η καλύτερη λύση για τον φανατικό βινυλιόφιλο.

Τώρα αποσαφηνίστηκαν πολλά. Αφού έχετε πλατό τέτοιου μεγέθους λογικό η επιλογή των δύο βραχιόνων. Σαφώς και μιλούσα για πιο φτηνά και κανονικά σε μέγεθος πλατό όπως π.χ. project, technics MKII, όπου θα έπαιζα τα καλά βινύλια στο ακριβότερο rig και στο φτηνότερο τα 45άρια ή τα πολύ φθαρμένα και μέτριας ποιότητας 33άρια και θα μπορούσαν άνετα να τοποθετηθούν δίπλα δίπλα στο rack.

Ο καθένας κρίνει με τα δικά του δεδομένα κάτι αυτονόητο και λογικό.

Πάντως δε θεωρώ τον εαυτό μου φανατικό βινυλιόφιλο παρόλο που απολαμβάνω τη μουσική που είναι γραμμένη στα βινύλιά μου εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Τώρα αποσαφηνίστηκαν πολλά. Αφού έχετε πλατό τέτοιου μεγέθους λογικό η επιλογή των δύο βραχιόνων. Σαφώς και μιλούσα για πιο φτηνά και κανονικά σε μέγεθος πλατό όπως π.χ. project, technics MKII, όπου θα έπαιζα τα καλά βινύλια στο ακριβότερο rig και στο φτηνότερο τα 45άρια ή τα πολύ φθαρμένα και μέτριας ποιότητας 33άρια και θα μπορούσαν άνετα να τοποθετηθούν δίπλα δίπλα στο rack.

Ο καθένας κρίνει με τα δικά του δεδομένα κάτι αυτονόητο και λογικό.

Πάντως δε θεωρώ τον εαυτό μου φανατικό βινυλιόφιλο παρόλο που απολαμβάνω τη μουσική που είναι γραμμένη στα βινύλιά μου εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Καλησπέρα πάλι¨)
Παιδιά εγώ συμφωνώ με όλους σας , για τον πολύ απλό λόγο ότι εδώ που μπλέξαμε το χόμπι μας δηλαδή , είναι όλα υποκειμενικά .
Σε άλλους αρέσει κάτι, που στους άλλους μισούς φέρνει μέχρι και αναγούλα¨)¨)
Το θέμα ήταν άλλο όμως, μήπως ξέρει κάποιος κάτι για το συγκεκριμένο πλατό? Κανένα σχόλιο , κανένα τεστακι???
Να είστε όλοι καλά , καλή εβδομάδα¨)

Καλησπέρα πάλι¨)
Παιδιά εγώ συμφωνώ με όλους σας , για τον πολύ απλό λόγο ότι εδώ που μπλέξαμε το χόμπι μας δηλαδή , είναι όλα υποκειμενικά .
Το θέμα ήταν άλλο όμως, μήπως ξέρει κάποιος κάτι για το συγκεκριμένο πλατό? Κανένα σχόλιο , κανένα τεστακι???
Και γιατί δεν πας σε κανένα πιο καινούριο πικάπ της project ή clearaudio, κλπ ή κάνα παλιό μεταχειρισμένο thorens πχ;

Αφού δε βρίσκεις και πολλές πληροφορίες οι πιθανότητες το συγκεκριμένο πλατω να είναι εξαιρετικό δεν είναι λογικά με το μέρος του...

Καλησπέρα πάλι¨)

Θέλεις οπωσδήποτε τους δύο βραχίονες ? Γιατί δε βλέπω κανένα άλλο λόγο για την απόκτησή του.

Αν θες τη γνώμη μου μην το πάρεις. Ψάξε για καινούργιο μοντέλο της project αν σου αρέσει ο ήχος της εταιρείας. Αλλιώς ψάξτο περισσότερο.

Θα προσθεσω και το εξής: Δεν αξίζει να ξοδέψεις πολλά για πικαπ πλέον ειδικά αν δεν έχεις μεγάλη δισκοθήκη. Είναι κρίμα να αγοράζεις βινύλια κομμένα από ψηφιακά masters, αλλά και τα μεταχειρισμένα εμπεριέχουν ρίσκο (φθαρμένοι αλλά και βρώμικοι δίσκοι) που θα σε βάλουν σε extra έξοδα (πλυντήριο δίσκων). Άσε που ακριβάινουν συνέχεια οι κεφαλές και τα άλλα αξεσουάρ.

Στη θέση σου θα έπαιρνα ένα 2xperience με μια ortofon 2M bronze κι ένα PHONO BOX S και θα παρέμενα εκεί.
Τα χρήματα θα τα έριχνα στην ψηφιακή πηγή-πηγές του συστήματος, που έχει μέλλον.

BTW έχω το project RPM9 με την ξύλινη βάση εδω και 10 έτη. Αν θες πληροφορίες γι' αυτό να σου τις παρέχω.

Βρε quevedo,ο άνθρωπος ζητά κάτι συγκεκριμένο και πάνω σ'αυτό να του απαντήσουμε,δεν ρωτά για εναλλακτικές λύσεις!
Προτείνω rider 56gr,ν'αφήσεις την ιδέα του πικάπ που κατά πάσα πιθανότητα σε έλκει αισθητικά και ν'αλλάξεις ρόττα.
Στα χρήματα που διαθέτεις βρίσκεις πολύ καλά πικάπ,υπομονή χρειάζεται

Μακάρι να μπορούσα να τον βοηθήσω περισσότερο με το project studie. Δυστυχώς έχω πετάξει προ πολλού τα τεύχη του extreme AV που είχα. Σε κάποιο από αυτά υπήρχε όντως δοκιμή του project studie (νομίζω ότι ήταν στα τεύχη με το μικρό σχήμα).

Κι ο ίδιος όμως δεν γίνεται πιο σαφής για το τι ακριβώς ζητάει.
Εύκολα μπορεί να μπερδευτεί κανείς μέσω του πληκτρολογίου και μην έχοντας επίσης επαρκή στοιχεία να βγάλει λάθος συμπέρασμα.

quevedo Θα προσθεσω και το εξής: Δεν αξίζει να ξοδέψεις πολλά για πικαπ πλέον ειδικά αν δεν έχεις μεγάλη δισκοθήκη. Είναι κρίμα να αγοράζεις βινύλια κομμένα από ψηφιακά masters said:
@quevedo
Εδώ θα διαφωνήσω υπάρχουν παρά πολλοί δίσκοι εκεί έξω των 60'-70' που αρκούν για να χτίσεις μια υπέροχη συλλογή -αρκεί βέβαια να σου αρέσει... Τώρα ότι θα είναι φθαρμενοι κ δε θα ακουγονται δε συμφωνώ καθώς υπάρχουν διαβαθμίσεις στην κατάσταση τους και πλέον με το ιντερνετ μπορείς να βρεις δίσκους του 70 σαν καινούριους..
Αν βέβαια ακούς μόνο καινούρια μουσική συμφωνώ ότι δεν έχει νόημα να ασχοληθεις με τα "ψηφιακά βινύλια "
Όσο για τις κεφαλές δε χρειάζεται να ξοδέψει πλέον κανείς μια περιουσία. Σε παραδιπλανο νήμα γράφονται διθύραμβοι για το ποσό σπουδαία παίζει ο συνδυασμός ΜΜ κεφαλής με jico sas βελόνα με συνολικό κόστος λιγότερο από τα 200 ευρώ πχ!

Δεν πρόκειται για πυραυλική επιστήμη... η Project δεν είχε διακόσια πηγάδια και χίλιους βραχίονες... ένα RPM9 είναι σε μεγαλύτερο πλίνθο... άρα θα παίζει όπως αυτό... απλά πράγματα συν το πλεονέκτημα του 12ίντσου...

Εγώ λέω αν το βρεις εκεί στο χιλιάρικο και με τους δύο βραχίονες, είναι καλά, αλλά θα παίζει ακριβώς όπως ένα RPM9, και με τον 12ιντσο θα έχεις απλά ένα πλεονέκτημα λιγότερου σφάλματος ανάγνωσης.

Αν όμως δεν σου χρειάζονται δύο βραχίονες υπάρχουν άλλες λύσεις όπως Rega κλπ... που τα συγκεκριμένα έχουν πολύ πολύ καλύτερους βραχίονες.

Δεν τίθεται θέμα αν έχει ή δεν έχει πολλά βινύλια ή πόσο κάνουν οι κεφαλές... προφανώς έχει κάνει το κουμάντο του ο άνθρωπος.

Δεν πρόκειται για πυραυλική επιστήμη... η Project δεν είχε διακόσια πηγάδια και χίλιους βραχίονες... ένα RPM9 είναι σε μεγαλύτερο πλίνθο... άρα θα παίζει όπως αυτό... απλά πράγματα συν το πλεονέκτημα του 12ίντσου...

Εγώ λέω αν το βρεις εκεί στο χιλιάρικο και με τους δύο βραχίονες, είναι καλά, αλλά θα παίζει ακριβώς όπως ένα RPM9, και με τον 12ιντσο θα έχεις απλά ένα πλεονέκτημα λιγότερου σφάλματος ανάγνωσης.

Αν όμως δεν σου χρειάζονται δύο βραχίονες υπάρχουν άλλες λύσεις όπως Rega κλπ... που τα συγκεκριμένα έχουν πολύ πολύ καλύτερους βραχίονες.

Δεν τίθεται θέμα αν έχει ή δεν έχει πολλά βινύλια ή πόσο κάνουν οι κεφαλές... προφανώς έχει κάνει το κουμάντο του ο άνθρωπος.

Να προσθέσω ότι ο 12ιντσος μπορεί να έχει κωδωνισμούς αν δεν είναι πολύ καλής ποιότητας.

Τα προϊόντα Rega δεν αντιπροσωπεύονται πλέον στη χώρα μας. Μάλιστα έστειλα σχετικό email στην εταιρεία αλλά δεν μου απάντησαν.

Καλημέρα αγαπητοί φίλοι
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ανταπόκριση και τον χρόνο σας.
Τελικά αυτό το προϊόν είναι χωρίς ιστορία, πέρασε έτσι και έφυγε χωρίς να αφήσει τα σημάδια του, χωρίς κάποιους λόγους να το θυμάται κάποιος.
Σας ευχαριστώ και πάλι, καλό υπόλοιπο καλοκαιριού¨)

Τελικά αυτό το προϊόν είναι χωρίς ιστορία, πέρασε έτσι και έφυγε χωρίς να αφήσει τα σημάδια του

Η "ιστορια" στα πικαπ γραφεται καπως αλοιως :ernaehrung004: imo

Τελικά αυτό το προϊόν είναι χωρίς ιστορία, πέρασε έτσι και έφυγε χωρίς να αφήσει τα σημάδια του, χωρίς κάποιους λόγους να το θυμάται κάποιος.

Και δεν είναι το μόνο. Υπήρξαν και θα υπάρξουν αρκετά.

Άρα το εγχείρημα αυτό της project δε στέφθηκε με επιτυχία γιατί δεν ξανάβγαλε πικάπ με δύο βραχίονες.

Όποιος τυγχάνει συλλέκτης παλιών πικαπ μπορεί να το αποκτήσει και αυτό για τους δικούς του λόγους.