ρυθμισεις προβολεα

tegonik

Supreme Member
22 July 2006
6,022
Athens
Αγορασα προσφατα ενα χρωμομετρο να το πω..φωτομετρο..κατι τετοιο.Ειναι το spider2.Αφου το συνδεσα στον υπολογιστη μου και δουλευοντας το HCFR σαν προγραμμα αρχισα να κανω μετρησεις.Μπορω να πω με βεβαιοτητα οτι δουλευει αψογα.Καθε αλλαγη στις ρυθμισεις την εβλεπε αμεσως.Το μοναδικο πραγμα που δεν μπορω να ρυθμισω ειναι το gamma(ενω εχω ρυθμισει αψογα θερμοκρασια χρωματων,κοντραστ χρωματων,κλιμακα του γκρι).Eιναι με οτι ρυθμιση και να κανω πολυ κατω απο το 2.2
IRE 0 gamma 1.8
IRE 20 gamma 1.9
IRE 40 gamma 1.8
IRE 60 gamma 1.7
IRE 80 gamma 1.7
IRE 100 gamma 1.6
Εχει κανεις καμια ιδεα?
(Να πω επισης οτι σε ρυθμιση χρωματων D65 που καταφερα η εικονα δεν μου αρεσε καθολου!)

Αγορασα προσφατα ενα χρωμομετρο να το πω..φωτομετρο..κατι τετοιο.Ειναι το spider2.Αφου το συνδεσα στον υπολογιστη μου και δουλευοντας το HCFR σαν προγραμμα αρχισα να κανω μετρησεις.Μπορω να πω με βεβαιοτητα οτι δουλευει αψογα.Καθε αλλαγη στις ρυθμισεις την εβλεπε αμεσως.Το μοναδικο πραγμα που δεν μπορω να ρυθμισω ειναι το gamma(ενω εχω ρυθμισει αψογα θερμοκρασια χρωματων,κοντραστ χρωματων,κλιμακα του γκρι).Eιναι με οτι ρυθμιση και να κανω πολυ κατω απο το 2.2
IRE 0 gamma 1.8
IRE 20 gamma 1.9
IRE 40 gamma 1.8
IRE 60 gamma 1.7
IRE 80 gamma 1.7
IRE 100 gamma 1.6
Εχει κανεις καμια ιδεα?
(Να πω επισης οτι σε ρυθμιση χρωματων D65 που καταφερα η εικονα δεν μου αρεσε καθολου!)

Δυστυχώς το εν λόγω όργανο δεν είναι ακριβείας.
Θα μπορούσες να μου πεις με τι προβολικό το δοκίμασες? (Να υποθέσω τον 8720 ή κάνω λάθος)
Επίσης δεν υπάρχει gamma στο 0 IRE.
Μάλλον κάποιο λάθος έχεις κάνει.

Μανωλη το δοκιμασα σε sony AW15.Για το 0 εχεις δικιο.Η καμπυλη ξεκιναει απο το 10 IRE και τελειωνει στο 90IRE(το μηχανημα δυσκολα μετραει κατω απο 20 IRE).Το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να ξεφυγω απο το 1.8-1.9 gamma οτι ρυθμιση και να κανω.Το ψυχολογικο οριο 2.0 δεν το πιανω σε καμια διαβαθμιση.Υπαρχει περιπτωση να ειναι λαθος η μετρηση?Αντιθετα με την θερμοκρασια χρωματος και το επιπεδο RGB που παιζοντας αρκετα τα εφερα σε πολυ καλο επιπεδο.Παντως μπορω να πω οτι οτι ρυθμιση σε χρωμα εκανα το μηχανημα την 'εβλεπε' αμεσως.

Last edited:
Απάντηση: Re: ρυθμισεις προβολεα

Μανωλη το δοκιμασα σε sony AW15.Για το 0 εχεις δικιο.Η καμπυλη ξεκιναει απο το 10 IRE και τελειωνει στο 90IRE(το μηχανημα δυσκολα μετραει κατω απο 20 IRE).Το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να ξεφυγω απο το 1.8-1.9 gamma οτι ρυθμιση και να κανω.Το ψυχολογικο οριο 2.0 δεν το πιανω σε καμια διαβαθμιση.Υπαρχει περιπτωση να ειναι λαθος η μετρηση?Αντιθετα με την θερμοκρασια χρωματος και το επιπεδο RGB που παιζοντας αρκετα τα εφερα σε πολυ καλο επιπεδο.Παντως μπορω να πω οτι οτι ρυθμιση σε χρωμα εκανα το μηχανημα την 'εβλεπε' αμεσως.

Είναι εύκολο να ανεβάσεις φωτό από το gamma..

Οι μετρησεις εγιναν ανα 20 IRE.Μην λαμβανεις υποψιν τα 10-30-50-70 IRE

Attachments

• gamma.jpg
    gamma.jpg
    56.5 KB · Views: 29
  • rgb.jpg
    rgb.jpg
    61.5 KB · Views: 33
Θα πρεπει να μετρησεις ολα τα picture mode για να επιλεξεις ποιο ειναι πιο κοντα στο ζητουμενο και μετα να προσπαθησεις πρωτα να το διορθωσεις απο το gamma correction που εχει στις επιλογες.

Απο αυτα που βλεπω στις μετρησεις, ισως πρωτα θα πρεπει οπως εισαι να δοκιμασεις το gamma2 και gamma3 να δεις τι θα κανει.

Αυτα πολυ πολυ χοντρικα !

για σου ρε tegonik calibration man
ποτε θα ερθεις σπιτι με τα εργαλεια σου να κανουμε καμια ρυθμιση?

Να επανερθω στο θεμα (Johny ειναι 'ψιλα' γραμματα για σενα) εχω παιξει με την διορθωση του gamma και αυτη ειναι η καλυτερη τιμη που μπορω να παρω.

ΤΕΓΟΝΙΚ η γκομενα ειναι το αλλο μου hobby την ποσταρω τουλαχιστον 2 φορες τη μερα.
εξαλου δεν κανω και τπτ
ιντερνετ -βολτες-καφεδες-καφεδες-ξυσιμο-ιντερνετ-μου....α-μηχανη-αυτοκινητο-Α και μπανια.
και τοσο που μου αρεσει εδω να διαβαζω-γραφω θα αυξησω παρα παρα πολυ τα ποστ

οταν ερθεις προς τα πανω παρε και το βαλιτσακι σου μαζι και στειλε πμ

Last edited:
Θα παρακαλέσω να παραμείνουμε εντός του θέματος.

Πραγματικά με έχετε κουράσει με τις 'κοκκορομαχίες' σας.

Είναι η τρίτη φορά που προειδοποιώ.

Σας παρακαλώ να σταματήσετε και να επανέλθετε...

Συζητήσεις για γκόμενες και καφέ στην Cafe...

Τέλος!

Συνεννοηθείτε με PM.

Re: Απάντηση: ρυθμισεις προβολεα

ΤΕΓΟΝΙΚ η γκομενα ειναι το αλλο μου hobby την ποσταρω τουλαχιστον 2 φορες τη μερα.
εξαλου δεν κανω και τπτ
ιντερνετ -βολτες-καφεδες-καφεδες-ξυσιμο-ιντερνετ-μου....α-μηχανη-αυτοκινητο-Α και μπανια.
και τοσο που μου αρεσει εδω να διαβαζω-γραφω θα αυξησω παρα παρα πολυ τα ποστ

οταν ερθεις προς τα πανω παρε και το βαλιτσακι σου μαζι και στειλε πμ

Και πραγματικά johny1989 δεν μας ενδιαφέρει τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου.

Κύριε Vesper δεν γνωρίζω από πού προκύπτει αυτή σας η πικρία, όμως αν θέλετε να εκφράσετε τη δυσαρέσκειά σας υπάρχουν οι προτάσεις όπου ο καθένας μπορεί να θέσει τους προβληματισμούς του.

Το μήνυμα σας διαγράφηκε γιατί περιείχε προσβλητικό περιεχόμενο προς μέλος.

Εφόσον λοιπόν ισχυρίζεστε ότι γνωρίζετε το forum μας από παλιά θα έπρεπε να σέβεστε και τους κανονισμούς του.

Εξάλλου δεν σας υποχρεώνει κανείς να διαβάζετε κάτι που ας ενοχλεί.

Ευχαριστώ.

vesper ο johny1989 εχει βοηθησει πολλους εδω μεσα σε αντιθεση με εσενα και το tegonik και εχει πει πολυ καλες ιδεες.
δεν καταλαβα του την λες επειδη ειναι 19
οπως λεει και ο κωστας
δεν σας υποχρεώνει κανείς να διαβάζετε κάτι που ας ενοχλεί
τελος εγω εδω μονο διαβαζω και εχω μαθει πολυ περισοτερρα πραγματα απο τα ποστ του johny παρα απο εσας .

Βρε Κωστα να σε ρωτησω κατι?
Ανοιγω ενα θεμα με εναν προβληματισμο μου πανω σε ρυθμισεις που προσπαθω να κανω.Δεχομαι το παρακατω ειρωνικο και παντελως ασχετο με το θεμα post απο τον Johny 'για σου ρε tegonik calibration man
ποτε θα ερθεις σπιτι με τα εργαλεια σου να κανουμε καμια ρυθμιση?'
.
Δεν παιρνεις καμια θεση επι του θεματος.Αντιθετως μολις εξοργιζομαστε μα τον οντος 19 χρονων φιλο μας αρχιζεις και δηλωνεις παρων.
Δηλαδη για να καταλαβω.Επικροτεις αυτους που χαλανε ενα θεμα και αποδοκιμαζεις αυτουε που εξοργιζονται επειδη καποιος 'ανωριμος' γραφει ασχετα στο θεμα τους.Ο φιλος Georgef αδερφη με ανεβαζει μ.....α με κατεβαζει με πμ που μου στελνει λες και με γνωριζει.Μπορεις σε παρακαλω να μου πεις τι συμβαινει?

tegonik
δεν ηταν ειρωνικο το ειπα μπας και καλητερευσουνε οι σχεσεις μας επειδη εσυ συνεχεια μου την ελεγες
εχεις καποιο προβλημα με την ηλικα μου?εισαι 90 και σε πειραζει που ειμε 19 δεν καταλαβαινω γιατι το λες συνεχεια.
και διπλα στο avsite ετσι κανεις.

επισης καποιος πρεπει να αλλαξει αβαταρ
μπερδευοντεαι πολλοι