ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ PROJECTOR

nasos206

Established Member
9 March 2008
242
Μπορεί να μου κάποιος που να ξέρει τι ρυθμίσεις να βάλω στο catalyst για ati για να βλέπω απροβλημάτιστα την εικόνα σε μια ταινία στον προτζέκτορα ?γιατί βάζω TMT 5 ΚΑΙ μου κολάι η εικόνα ανα 40 50 δεύτερα. στο mpchc με ματρόσκες τα ίδια .

Γιάννη στην οθόνη όχι. Μόλις τράβηξα καλώδιο από το pc (HDMI) και το έβαλα στο προβολέα μου έκανε τα κολλήματα …το κακό είναι οτί πείραξα στο catalyst κάποια πράγματα και δε ξέρω αν μπορώ να το επαναφέρω και ποιες είναι οι σωστές ρυθμίσεις για να παίζει σωστά ?για αυτό ρωτάω…και σε ποια xertz παίζει σοστά στα 24η στα 25?

Ποιο είναι το μοντέλο του προβολέα? Ποια η εγγενής ανάλυσή του?

Το PC είναι πολύ δυνατό για να αντιμετωπίζει έστω και υποψία προβλήματος αναπαραγωγής. Επομένως, κάπου αλλού είναι η ''λαδιά''. Χρησιμοποίησες το ίδιο καλώδιο για σύνδεση με το μόνιτορ που όλα παίζουν καλά?

Είναι ο benq w1200….και αυτό που μου λες …με πιάνεις αδιάβαστω για την εγγενή ανάλυση .το καλώδιο είναι 15 μέτρο καλής ποιότητας…

Η ανάλυσή του είναι 1920χ1080. Επομένως, τον κλειδώνεις σε αυτή την ανάλυση και ανανεώνεις στα 23Hz για HD ταινίες και στα 50, 60Hz για όλα τα υπόλοιπα.

Κοίταξε αν έχεις και τους τελευταίους drivers της κάρτας.

Τσέκαρε επίσης την ώρα που χτυπάει τα κολλήματα, αν τρέχει τίποτα από πίσω από τα ρολογάκια της cpu και της ram.

Κάτι άλλο...

Δοκίμασε και μ' ένα πιο κοντό καλώδιο, διότι 15 μέτρα είναι πολλά. Θα μου πεις, με το ίδιο κλειδώνεις και το μόνιτορ και παίζει σωστά...

Για δοκίμασε αυτά και τα ξαναλέμε.

Λοιπόν… βαλα τον καινούργιο τον catalyst και δουλεύει σχεδόν καλά…κολίματα δε κάνει αλλά …στα 23 hertz που μου είπες να το βάλω ….δεν! μόλεις το βάλω πάι από μόν του στα 24 και μετα το άλο που κάνει είναι ότι δε σιχρονιζι ομιλία με εικόνα ..όταν θα παίξω mkv αρχεία όλα καλά… αν βάλω BDMV ΣΤΟ TMT5 η στο MPCHC δεν υπάρχει συγχρονισμός ..εχο βάλει το τελευταίο ffdshow αλλά δεν είδα κάποια διαφορά ….μίμπος πρέπει να ρυθμίσω κάτι?

Ο ήχος που πηγαίνει και με τι σύνδεση?

ΥΓ

Καλό θα ήταν να μεταφερθεί το θέμα στην HTPC κατηγορία, αφού δεν έχει άμεση σχέση με τον προβολέα, αλλά, με το σετάρισμα του υπολογιστή.

O ήχος είναι με καλώδιο hdmi από την κάρτα γραφικών απευθείας …απλά όταν συνδέω με το ίδιο καλώδιο στην tv αλλάζον τα δεδομένα και παίζουν όλα κανονικά και από μόνο του Πάι στα 60 hertz ενώ το αντίστοιχο γίνετε με των προβολέα στα 24 …

Κατευθείαν από το pc στον προβολέα ,έχει 2 δικά του ηχεία .

Να ρωτήσω και κάτι άλλο:

Δοκίμασες με διάφορους players (mpchc, km, vlc κ.λ.π.)?
Έχεις εγκαταστήσει κάποιο πακέτο codecs, όπως k-lite, cccp κ.λ.π.?
Αν δώσεις τον ήχο να βγαίνει από άλλα ηχεία (π.χ. επιτραπέζια) συνεχίζει το πρόβλημα?
Έχεις ακολουθήσει κάποιον οδηγό εγκατάστασης που έχουμε στην κατηγορία HTPC?

Το βασικό μου ερώτημα είναι…. Ότι όταν ρυθμίζεις ένα pc με μια tv ..εάν με τις ίδιες ρυθμίσεις σινδέσεις ένα προβολέα θα δουλέψει το ίδιο καλά? η χρειάζονται διαφορετικές για τον προβολέα και διαφορετικές για τιν tv?

Απάντηση: Re: ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ PROJECTOR

Το βασικό μου ερώτημα είναι…. Ότι όταν ρυθμίζεις ένα pc με μια tv ..εάν με τις ίδιες ρυθμίσεις σινδέσεις ένα προβολέα θα δουλέψει το ίδιο καλά? η χρειάζονται διαφορετικές για τον προβολέα και διαφορετικές για τιν tv?

Πιθανότατα να θέλει διαφορετικές ρυθμίσεις π.χ. διαφορετική ανάλυση ή ρυθμό ανανέωσης. Εάν και τα δύο μέσα έχουν ανάλυση 1920χ1080, κάνεις μία ρύθμιση και ισχύει και για τα δύο.