Ρυθμισεις σε Panasonic AG-HVX200E

Yiota

New member
19 March 2011
9
Καλησπερα σας.
Χρειαζομαι βοηθεια σε τεχνικα θεματα βιντεο διοτι ψαχνοντας στο ιντερνετ δεν μπορεσα να βοηθηθω σωστα ή να καταληξω καπου με σιγουρια.
Παραδιδω δουλειες σε dvd (PAL EUROPE), αλλα θα ηθελα καποιες φορες να ανεβαζω σε youtube, vimeo καποιο βιντεοκλιπ αυτων των δουλειων.
Η μια περιπτωση απαιτει interlaced βιντεο, ενω η αλλη progressive. Ειναι αποτελεσματικοτερο να τραβαω progressive και να το μετατρεπω se interlaced, οπως πολλοι λενε, αλλα βλεποντας το αποτελεσμα της μετατροπης απο progressive σε interlaced σε dvd δεν εχει την ιδια ομαλοτητα οπως ενα ηδη τραβηγμενο interlaced βιντεο.
Δουλευουμε με καμερα Panasonic AG-HVX200E και τολμησα να τραβηξω για πρωτη φορα με 25p και με 50i (576). Στις ιδιοτητες των κλιπ τα βλεπω και τα δυο interlaced (lower fields). Οταν τα εισαγω στο Adobe Premiere μου προτεινει sequence με lower fields. Στο metadata παλι εχω να κανω με lower. Πως το εξηγειτε αυτο? Τη μονη διαφορα που μπορεσα να βρω αναεσα στα δυο κλιπ μεσω των ιδιοτητων τους ηταν οτι στο 25p αναγραφοταν το pulldown 2:2.

Στα 1080p αναφερεται το progressive, αλλα και το pulldown 2:2

Την συγκεκριμένη κάμερα την εχω δουλέψει πολύ. Εχεις τη δυνατότητα να τραβήξεις το υλικό σου σε High definition σε DVCProHD 1080 50i, DVCProHD 720 50p, DVCProHD 720 25p (Native) με διπλάσιο χρόνο εγγραφής στην P2 κάρτα, DVCPro50 576 50i, DVCPro25 576 50i. Ολά αυτά σε κάρτες μνήμης P2. Επίσης έχεις τη δυνατότητα να γράψεις σε MiniDV κασέτα, στο πρότυπο DV το οποίο είναι ΜΟΝΟ interlaced (ανεξαρτήτως ρυθμίσεων του αισθητήρα στην κάμερα) και γράφεις πάντα 576 50i (γι αυτό σου έβγαλε στις ιδιοτητες το interlaced).

Αυτό που εγώ θα σου πρότεινα για τη δουλειά που θες να κάνεις ειναι να τραβάς σε P2 κάρτα σε DVCProHD 720 50p. Μοντάρεις αυτό το υλικό και κάνεις export τόσο σε MPEG-2 576i για τα DVD σου (αν και προσωπικά προτιμώ το porgressive 25p αλλά αυτό είναι δικό μου γούστο), όσο και σε 720p για Youtube και Vimeo. Αν θες έχεις και μια δυνατότητα στην κάμερα αυτή που λέγεται dubbing και επιτρέπει την μεταγραφή του υλικού που έχεις τραβήξει στην P2, κατευθείαν στην mini DV. Με αυτό τον τρόπο έχεις και ένα backup (έστω και σε χαμηλότερη ανάλυση) αν στραβώσει κάτι με τις κάρτες και το ξεφόρτωμα...

Ελπίζω να βοήθησα.