Ρυθμίσεις YPAO Yamaha RX-V675 και subwoofer Crystal Audio

dimitris.40

Established Member
Καλημέρα σε όλους τους υπέροχους φίλους.Μολις σήμερα είμαι κάτοχος ενός YAMAHA RXV -675.Θα ήθελα την βοήθεια σας γιατι θα τρελαθώ.Εχω ένα Subwoofer Crystal Audio 10 και ενώ κάνω την αυτόματη ρύθμιση με το YPAO του ενισχυτή δεν παίρνω καθόλου ήχο απο το subwoofer.Ενω στην ρύθμιση του ενισχυτή το sub ακούγεται κανονικά μετά με μουσική απο tuner η απο ιντερνέτ που δοκίμασα δεν ακούω καθόλου το sub όσο δυνατά και να ανοίξω τον ενισχυτή Η αυτόματη ρύθμιση με βγάζει LARGE και τα εμπρός και τα πίσω ηχεία και το sub με απόκριση + 1,5 συνεχίζω να μην ακούω τίποτα.Ποια θα πρέπει να είναι η βέλτιστη ρύθμιση του ενισχυτή σε όλα τα ηχεία και στο sub για να βγάζει ήχο?Το πρόβλημα είναι στο sub που δεν ακούγεται καθόλου .Τι θα πρέπει να κάνω?Μηπως θα πρέπει να κάνω manual ρύθμιση στα ηχεία? ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΜΩΣ? ΠΟΙΕΣ ΤΙΜΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΩ?Ετσι ώστε να ακούγεται ήχος απο το sub? ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ.Ευχαριστω πολύ

Αφού ο ενισχυτής σου ρυθμίζει τα μπροστινά ηχεία LARGE λογικό είναι σε στερεοφωνικό πρόγραμμα να μην ακούγεται το sub. Ο λόγος είναι ότι ο ενισχυτής στέλνει όλες τις χαμηλές συχνότητες στα μπροστινά σου ηχεία. Σε αυτή την περίπτωση το sub θα το ακούσεις μόνο σε πρόγραμμα 5.1 . Δηλαδή σε ταινίες όπου εκεί υπάρχει ξεχωριστό κανάλι για το sub. Αν θέλεις το sub να παίζει και στην μουσική σου, θα πρέπει να ρυθμίσεις τα μπροστινά ηχεία small, και έπειτα να ρυθμίσεις από ποια συχνότητα και κάτω θέλεις να πηγαίνει στο sub.

Εδώ σου βγάζει και τα πίσω αν κατάλαβα large, οπότε δήλωσέ τα όλα small, ρύθμισε και την αποκοπή των ηχείων κοντά στο όριό τους (αλήθεια ποια είναι τα ηχεία σου; ) και ξαναδοκίμασε.

Κοινό σημείο αποκοπής για όσα είναι δηλωμένα small δεν έχει ο 675; Συνεπώς, για να γίνει ανακατεύθυνση στο sub πρέπει να δηλώσεις small τα εμπρός. Να δω πότε θα αποφασίσουν να δώσουν ξεχωριστό σημείο αποκοπής για κάθε σετ ηχείων ορισμένοι κατασκευαστές και στα μικρά μοντέλα και ξεχωριστή ρύθμιση για το που θα ξεκινά να δουλεύει το sub. Λες και αυτά τα μοντέλα δεν έχουν ανάγκη από αυτό.

Κοινό σημείο αποκοπής για όσα είναι δηλωμένα small δεν έχει ο 675; Συνεπώς, για να γίνει ανακατεύθυνση στο sub πρέπει να δηλώσεις small τα εμπρός. Να δω πότε θα αποφασίσουν να δώσουν ξεχωριστό σημείο αποκοπής για κάθε σετ ηχείων ορισμένοι κατασκευαστές και στα μικρά μοντέλα. Λες και αυτά δεν έχουν ανάγκη από αυτό.

Ε κάπως θα πρέπει να ξεχωρίζουν μεταξύ τους, μην ξεχνάμε δεν είναι δωρεάν, είναι καθαρά θέμα marketing.

Ε κάπως θα πρέπει να ξεχωρίζουν μεταξύ τους, μην ξεχνάμε δεν είναι δωρεάν, είναι καθαρά θέμα marketing.

Δημιουργείται θέμα όμως εάν μπροστά έχεις πχ δαπέδου και θες να τα κόψεις λίγο χαμηλότερα από τα πίσω.

Καλημέρα σε όλους ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας τα ηχεία μου είναι τα μπροστινά B&W 604 S3 και τα πίσω B&W 601 S3 που θα πρέπει να τα ρύθμισω τα μπροστά και που τα πίσω για να παίρνω ήχο απο το sub?Προσπαθησα και έβαλα τα πίσω ηχεία Small και στον έλεγχο που έκανα με το YPAO η απόκριση του sub την έβγαλε το σύστημα +1,5 είναι εντάξει η θα Πρεπει να είναι ποιο χαμηλό η ποιο υψηλό απο +1,5 ?Τωρα το sub άρχισε κάπως να ακούγεται.Επισης η συχνότητα που κόβει το έβαλα στα 90ΗΖ είναι σωστό η λαθος?Να τα δηλώσω όλα τα ηχεία small η θα είναι λάθος?Ποιες θα πρέπει κατα την γνώμη σας να είναι οι βελτιστες ρυθμίσεις που θα πρέπει να κάνω?
Σας ευχαριστώ και πάλι για την αμέριστη βοήθεια σας είναι πολύτιμη.Περιμενω εκ νέου την βοήθεια σας.Ευχαριστω!!!

Προσωπική μου άποψη τα ηχεία είναι πολύ μεγάλα, μάλλον λάθος πολύ απαιτητικά για το συγκεκριμένο ενισχυτή, θα σου πρότεινα να τα δηλώσεις όλα small και να τα κόψεις όλα στα 60 Hz, το υπογούφερ καλά το έκοψες στα 90 θα μπορούσες και στα 120Hz.

Προσωπική μου άποψη τα ηχεία είναι πολύ μεγάλα, μάλλον λάθος πολύ απαιτητικά για το συγκεκριμένο ενισχυτή, θα σου πρότεινα να τα δηλώσεις όλα small και να τα κόψεις όλα στα 60 Hz, το υπογούφερ καλά το έκοψες στα 90 θα μπορούσες και στα 120Hz.

Δεν είναι συχνότητα για το sub συγκεκριμένα. Μία κοινή συχνότητα έχει για όλα τα ηχεία μέχρι που θα παίζουν και από κει και κάτω να πηγαίνει στο sub. Δεν είναι δηλαδή LFE ρύθμιση.

Φίλε μου μια χαρά είναι ρύθμιση των ηχείων σου από θέμα μεγέθους. Δεν κατάλαβα όμως, αν το θέμα είναι η έλλειψη χαμηλών η αν το ερώτημα είναι άπλα γιατί δεν παίζει.

Καταρχήν θα σε συμβούλευα πρώτα να αφήσεις όλες τις ρυθμίσεις όπως τις έφτιαξε το YPAO και σε περίπτωση που θα ήθελες περισσότερες χαμηλές συχνότητες και σε μουσική από τα κύρια ηχεία πράγμα που δεν το νομίζω, να πας στο μενού του ενισχυτή εκεί που λέει ( extra bass) και να το κάνεις on. Σε αυτή τι περίπτωση θα έχεις συνέχεα ήχο από το sub ακόμα και σε στέρεο. Δεν θα πειράξεις καμιά άλλη ρύθμιση και θα έχεις μια υποβοήθηση για τα κύρια ηχεία περίπου από τα 60hz και κάτω.

Εγώ πιστεύω ότι χρειάζεσαι έναν τελικό για να γεμίσουν τα ηχεία και να παίξουν σωστά, και μετά να δείς μπάσο.... Το sub στη μουσική θα είναι περιττό! Φυσικά αν ο ενισχυτής σου έχει pre out....

Δεν είναι συχνότητα για το sub συγκεκριμένα. Μία κοινή συχνότητα έχει για όλα τα ηχεία μέχρι που θα παίζουν και από κει και κάτω να πηγαίνει στο sub. Δεν είναι δηλαδή LFE ρύθμιση.

Οπως είχε ο παλιός μου ο Yamaha στάνταρ συχνότητα αποκοπής στα 90; Ετσι δεν νομίζω να μπορέσει να ακούσει μπάσα κι απ την άλλη έχει πιο ενεργοβόρα ηχεία απ τα δικά μου με μικρές δυνατότητες σε ρεύματα από πλευράς ενισχυτή, θα πρέπει αν ισχύει αυτό που λες να θέσει αυτή τη συχνότητα περίπου στα 60 έτσι ώστε ούτε τον ενισχυτή να ζορίζει κι αφού φυσικά τα έχει δηλώσει όλα small.

Ευχαριστώ σε όλους τους υπέροχους φίλους για την πολύτιμη βοήθεια σας.Τελικα έκανα όλα τα μπροστινά LARGE τα πίσω SMAILL ξανά έκανε το σύστημα ρύθμιση απο την αρχή έβγαλε το SUB 0 db πήγα στις manual ρυθμίσεις και έβαλα τα ηχεία να κόβουν στα 80 HZ Και το sub δουλεύει μια χαρά ακόμη και απο τα πολύ χαμηλά.Δεν ξέρω αν έκανα σωστά όλα όσα μου είπατε αυτο που ξέρω είναι οτι η βοήθεια σας ήταν καθοριστική για να καταφέρω να δουλέψει το sub χωρίς αυτήν ακόμη θα προσπαθούσα να το κάνω να δουλέψει.Σας ευχαριστώ και παλι όλους τους φίλους που συνέβαλαν καθοριστικά για όλο αυτο.Να είστε καλά θα επανέλθω για νεότερη ενημέρωση βάζοντας να παίξω μια ταινία HD απο,τον MEDIA PLAYER για να δώ και σε ταινίες πως ανταποκρίνεται το SUB αλλά και τα ηχεία.Ευχαριστω και πάλι για όλα.

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους.Επανέρχομαι και πάλι και σας ενημερώνω οτι τελικά το subwoofer δουλεύει κανονικά μόνο όμως μερικές φορές σε κάποια μουσικά κομμάτια παρουσιάζει ένα ισχυρό μπούκωμα,και βγάζει συνεχόμενα μπάσο κάτι που δεν ξέρω απο που μπορεί να προέρχεται?Χαμηλωσα το ρυθμιστικό volume άλλα και πάλι το ίδιο φαινόμενο μπούκωμα και ισχυρό μπάσο,ποιο πολύ μπούκωμα είναι.Φταίει μήπως που το έβαλα να κόβει στα 90 HZ ? Μήπως θα πρέπει να πάω πάω ποιο ψηλά η ποιο χαμηλά?τι είναι αυτό που το επειρεάζει?εχω κάτι κάνει λάθος μήπως παλι?Σας ευχαριστώ πολύ περιμένω απο την εμπειρία σας μια δεύτερη γνώμη,για το ποια είναι η αιτία που παρουσιάζεται αυτο το υπερβολικό μπούκωμα.