Ρυθμιση βαρους χωρις να χαλασουμε ρυθμιση αζυμουθιου σε unipivot (patented :p )

Σοβαρά τα λέω!
Οι πικαπάδες βάζουν την κεφαλή στο δίσκο και παίζει και οι αϋλάδες το δεκάλεπτο που περνάει μέχρι να ακούσουν την πρώτη νότα κράζουν τους πικαπάδες ότι κάνουν τη ζωή τους δύσκολη και ότι είμαστε στον 21ο αιώνα...

Τελικα οι πικαπαδες μηπως ειναι στον 22ο αιωνα; :flipout:

Η ασχολια με το πικ απ εχει το μηχανολογικο κομματι το οποια εμενα με ευχαριστει ιδιαιτερα. Απο την αλλη η προσεγγιση της πιστης αναπαραγωγης μεσω βινυλιου βαζει τοσους επιπλεον παραγοντες στο τελικο αποτελεσμα (βραχιονας, πλατω, phono stage, καλωδιωση, κεφαλη, αντικραδασμικα ματζαφλαρια) που γινεται χαοτικο το τι να βελτιωσεις και τι οχι πλεον. Αν σε αυτα προσθεσεις και τις ρυθμισεις (γεωμετρια, vta, αζιμουθιο, tracking force) γινεται σχεδον αδυνατο να εντοπισεις το προβλημα αν δεν εχεις μια αναφορα του συστηματος με μια ψηφιακη πηγη.

Δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα οταν εχεις ενα φιλο να βοηθησει.
Εξ'αλλου, 2-3 φορες να πειραματιστει και να δει καποιος μεχρι να μπει στο νοημα,μετα ολα ειναι πιο ευκολα.

Το πρόβλημα με το αναλογικό δεν είναι το τεχνικό μέρος, με την βοήθεια ενός φίλου όπως και αναφέρθηκε το ξεπερνάς, το βασικό πρόβλημα είναι ο ίδιος ο δίσκος, ειδικά εάν είναι ελληνικής κοπής, κακή τύπωση, ηχογράφησης κλπ.!

Το πρόβλημα με το αναλογικό δεν είναι το τεχνικό μέρος, με την βοήθεια ενός φίλου όπως και αναφέρθηκε το ξεπερνάς, το βασικό πρόβλημα είναι ο ίδιος ο δίσκος, ειδικά εάν είναι ελληνικής κοπής, κακή τύπωση, ηχογράφησης κλπ.!
Και αυτο ειναι μεγαλο θεμα. Αλλα υπαρχουν και εξαιρετικοι Ελληνικοι δισκοι, οπως και κακιστοι Αγγλικοι.

Εννοείται ότι υπάρχουν και αγγλικοί, γερμανικοί, αμερικανικοί, 180γρ. κλπ. απλα μίλησα για την πλειονότητα...

χαχαχαχαχαχα!!!! ανοιξαμε μετωπα παλι! Πάντως και στο αυλο καπως αντίστοιχα δεν είναι; Κακο flac σε αναλυση να βρώ κάποιο σε μεγαλύτερη,
ειναι original rip ή ειναι απο mp3 κτλ κτλ! Τελικα το θεμα είναι τι ευχαριστει τον καθένα και τι του αρέσει!! Ολα τα αλλα είναι απλά για να τα συζητάμε!!!!

Re: Απάντηση: Ρυθμιση βαρους χωρις να χαλασουμε ρυθμιση αζυμουθιου σε unipivot (paten

Εγώ γυναίκα Clearaudio δεν θέλω πάντως... :flipout:

Οι άλλοι βραχίονες της clearaudio δεν είναι έτσι.
Εννοείς, δεν θέλεις γυναίκα unipivot;
Η δικιά μου δεν θα είχε πρόβλημα αν μπορούσε να ρυθμίσει έτσι απλά το βάρος της και ας έπρεπε να βάλει σελοτέιπ στο κεφάλι.

Τα γνωρίζω τα μοντέλα (μερικές δεκάδες που έχουν... τεσπά) τόσο των πλατό όσο και των βραχιόνων... απλά έκανα ένα αστείο, στον PanMan... δεν θα το είδε μάλλον...

Τώρα για θέματα γυναικών δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, γιατί δεν έχω βγάλει άκρη... αλλά στο θέμα που λες τις έχω ικανές να βάλουν σελοτειπ στο κούτελο αν κάποιος τις πείσει ότι έτσι θα γίνουν πιο όμορφες (ή ελαφρύτερες :flipout:)