ρυθμιση χρωματων

hxostil

AVClub Addicted Member
γεια σας παιδες!!!μολις καλιμπραρα την τηλεοραση μου (ue46d8000 samsung)με ρυθμιστικο χρωματων με τα προτυπα cie .. το τριγωνο το εφερα γεματο ακριβως στα μετρα του.(μονο το πρασινο εμεινε ελαχιστα κορεσμενο).την θερμοκρασια στις 6500. την κλιμακα του γκρι και τα τρια χρωματα ειναι σε μια ευθεια αλφαδι και η φωτεινοτητα ακολουθει πιστα την πορεια της προτεινομενης καμπυλης...το θεμα μου ομως ειναι οτι τα χρωματα ειναι για τα γουστα μου πολυ θερμα και εχω χασει το λευκο!δεν ειναι λευκο αλλο πιο κοκκινο....μπορει να φταιει το γουστο μου αλλα μετα απο ταινιες και παιχνιδια που δοκιμασα προτιμησα επιλογη με πιο ψυχρους τονους..λογω του ασπρου...ειχα χασει αυτην την αισθηση του λευκου που βγαζει ματι...απο την μια εχω τα αποτελεσματα και απο την αλλη την αισθηση που βγαζει η εικονα και με εχει βαλει σε σκεψεις...το colormeter μου ειναι ολοκαινουριο και βγαζει σωστοτατα νουμερα...εχει τυχει κατι αναλογο σε εσας??

Για δώσε μας περισσότερες λεπτομέρειες φίλε μου.

Τι hardware/software χρησιμοποιήσες για τις ρυθμίσεις ?

Κάνα διαγραμματάκι παίζει ? ;)

Το λευκό του προτύπου ΔΕΝ κοκκινίζει. Αν φυσικά κάποιος είναι συνηθισμένος σε πιο "ψυχρό" λευκό (που μπλεδίζει), τότε αυτό του προτύπου θα του φανεί πιο "θερμό" (ότι κοκκινίζει).

Απάντηση: Re: ρυθμιση χρωματων

Για δώσε μας περισσότερες λεπτομέρειες φίλε μου.

Τι hardware/software χρησιμοποιήσες για τις ρυθμίσεις ?

Κάνα διαγραμματάκι παίζει ? ;)

Το λευκό του προτύπου ΔΕΝ κοκκινίζει. Αν φυσικά κάποιος είναι συνηθισμένος σε πιο "ψυχρό" λευκό (που μπλεδίζει), τότε αυτό του προτύπου θα του φανεί πιο "θερμό" (ότι κοκκινίζει).
software hcfr και spyder3tv home theater της colordata...colormeter spyder3...το σχεδιαγραμμα δεν εχω ψαξει πως να το ανεβασω...μπορει να ειναι θεμα συνηθειας αλλα το λευκο ειναι πιο λευκο σε πιο ψυχρα...κλιματα και αυτο σιγουρα δεν ειναι θεμα συνηθειας...μαλιστα ειναι εμφανη σε pattern chessboard..
ισως να ειμαι του ψυχρου....πιο πολυ βεβαια στα παιχνιδια οπως σe σκηνες με χιονια...

software hcfr και spyder3tv home theater της colordata...colormeter spyder3...το σχεδιαγραμμα δεν εχω ψαξει πως να το ανεβασω...μπορει να ειναι θεμα συνηθειας αλλα το λευκο ειναι πιο λευκο σε πιο ψυχρα...κλιματα και αυτο σιγουρα δεν ειναι θεμα συνηθειας...μαλιστα ειναι εμφανη σε pattern chessboard..
ισως να ειμαι του ψυχρου....πιο πολυ βεβαια στα παιχνιδια οπως σe σκηνες με χιονια...

Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω, τα spyder από την πρώτη τους έκδοση έχουν ''θέμα'' με το κόκκινο (δεν το μετρούν καλά) με αποτέλεσμα όταν το hcfr σου λέει ότι όλα είναι καλά, η οθόνη σου να κοκκινίζει. Το έχω πάθει αρκετές φορές με τη δεύτερη έκδοση της ''αράχνης''....

Re: Απάντηση: Re: ρυθμιση χρωματων

Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω, τα spyder από την πρώτη τους έκδοση έχουν ''θέμα'' με το κόκκινο (δεν το μετρούν καλά) με αποτέλεσμα όταν το hcfr σου λέει ότι όλα είναι καλά, η οθόνη σου να κοκκινίζει. Το έχω πάθει αρκετές φορές με τη δεύτερη έκδοση της ''αράχνης''....

Γιάννη επειδή και εγώ κάτι παρόμοιο χρησιμοποιώ δεν πιστεύω πως είναι θέμα οργάνου. Προσωπικά το έχω χρησιμοποιήσει σε αρκετές τηλεοράσεις και δεν είχα ποτέ τέτοιο θέμα με την κλίμακα του γκρι. Δεν λέω πως έχει την ακρίβεια άλλων οργάνων, αλλά ανακρίβεια σε βαθμό που να μετράει εντελώς ουδέτερο λευκό και εσύ να βλέπεις κάτι που κοκκινίζει δεν νομίζω να υπάρχει. Στα χαμηλά IRE ναι έχει θέμα αλλά εκεί μιλάμε για φωτεινότητες κάτω από 1 nit.

Edit: Θα ήθελα πάντως να δω ένα σχεδιάγραμμα της κλίμακας του γκρι με τις ρυθμίσεις που ο φίλος hxostil θεωρεί καλύτερες για τα γούστα του.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ρυθμιση χρωματων

Γιάννη επειδή και εγώ κάτι παρόμοιο χρησιμοποιώ δεν πιστεύω πως είναι θέμα οργάνου. Προσωπικά το έχω χρησιμοποιήσει σε αρκετές τηλεοράσεις και δεν είχα ποτέ τέτοιο θέμα με την κλίμακα του γκρι. Δεν λέω πως έχει την ακρίβεια άλλων οργάνων, αλλά ανακρίβεια σε βαθμό που να μετράει εντελώς ουδέτερο λευκό και εσύ να βλέπεις κάτι που κοκκινίζει δεν νομίζω να υπάρχει. Στα χαμηλά IRE ναι έχει θέμα αλλά εκεί μιλάμε για φωτεινότητες κάτω από 1 nit.

Γιώργο, δεν είχαν όλες οι ''αράχνες'' το πρόβλημα, αλλά, αν θυμάμαι καλά, στο αμερικάνικο φόρουμ έχει καταγραφεί ένα υψηλό ποσοστό. Το δικό μου, πάντως, είναι με τις ''μέρες του''. Άλλες φορές μετράει καλά και άλλες φορές υπομετράει το κόκκινο (σε άλλα χρώματα δεν φαίνεται να παρουσιάζει πρόβλημα). Το έχω τσεκάρει δεκάδες φορές. Όσο για την μέτρηση των χαμηλών <10 ire, δεν με πολυενοχλεί που δεν είναι ακριβές, λίγη σημασία έχουν τα απόλυτα νούμερα.

Και για να γίνω πιο σαφής όταν γράφω με τις ''μέρες'' του, λέω τούτο:

Υπάρχουν φορές που μετράω και μεταβάλλοντας έστω και +/- 1 το gain, η μεταβολή αυτή καταγράφεται και από το software και από το μάτι μου, και υπάρχουν φορές που ανεβάζω-ανεβάζω (η εικόνα έχει κοκκινίσει αρκετά) και το κόκκινο στο hcfr δεν λέει να κουνηθεί προς τα πάνω. Φυσικά όλες οι μετρήσεις είναι επαναλαμβανόμενες αρκετές φορές. Έχει τύχει, δε, να αφήσω την κοκκινίλα όπως ήταν, να το πετύχω στα ''καλά'' του την άλλη μέρα και να μου δώσει τιμή 115% στο κόκκινο εκεί που την προηγούμενη μου έδινε 80-85%.

λοιπον ειχα θεμα με το κοκκινο αλλα πηγα στις ρυθμισεις του προγραμματος και κλικαρα επιλογες να κανει πολλαπλες ρυθμισεις..μετα απο αυτο ολα οκ...πιστευω οτι μπορει να χανει λιγο στο κοκκινο αλλα με επιλογη θερμοσ2 και με διαβαθμισεις του γκρι να ειναι σχεδον σε ολες τις κλιμακες το μπλε απο -4 εως -8 (μοιαζει με του fullhd 55d8000 oi ρυθμισεις) .ειναι πολυ θερμο...τι να πω γουστα ειναι και θα ακολουθησω του ματιου μου τις ρυθμισεις...ισως να το βαλω στο θερμος1 για αρχη μηπως ειναι θεμα συνηθειας και σιγα σιγα μπορει να θερμανω τα κλιματα χεχε...ευχαριστω παιδια παντως για οποιαδηποτε βοηθεια!!!!!

λοιπον ειχα θεμα με το κοκκινο αλλα πηγα στις ρυθμισεις του προγραμματος και κλικαρα επιλογες να κανει πολλαπλες ρυθμισεις..μετα απο αυτο ολα οκ...

Όταν λες του προγράμματος, εννοείς το hcfr?? Και αν ναι, σε ποιες επιλογές για ρυθμίσεις αναφέρεσαι?

Όταν λες του προγράμματος, εννοείς το hcfr?? Και αν ναι, σε ποιες επιλογές για ρυθμίσεις αναφέρεσαι?
ζητω συγνωμη ηταν τυπογραφικο μου λαθος..εννοω πολλαπλα διαβασματα του αισθητηρα ιδιαιτερα στα σκουρα χρωματα - patterns. ειναι στην επιλογη measure-sensor-configure εκει κλικαρα ολες τις επιλογες και ειχα πολυ καλυτερα αποτελεσματα.ιδιαιτερα στο κοκκινο οπου μου εκανε εντυπωση πριν γιατι εχω τοσο κορεσμενο κοκκινο.τελικα ηταν λαθος του αισθητηρα.

Re: Απάντηση: Re: ρυθμιση χρωματων

με επιλογη θερμοσ2 και με διαβαθμισεις του γκρι να ειναι σχεδον σε ολες τις κλιμακες το μπλε απο -4 εως -8 (μοιαζει με του fullhd 55d8000 oi ρυθμισεις) .ειναι πολυ θερμο...τι να πω γουστα ειναι και θα ακολουθησω του ματιου μου τις ρυθμισεις...ισως να το βαλω στο θερμος1 για αρχη μηπως ειναι θεμα συνηθειας και σιγα σιγα μπορει να θερμανω τα κλιματα χεχε...ευχαριστω παιδια παντως για οποιαδηποτε βοηθεια!!!!!

Το "Θερμό 2" των Samsung D8000 όντως κοκκινίζει:

http://www.perfectimage.gr/wp-content/uploads/2011/05/SAMSUNG-UE40D8000-PICTURE-MODE-MOVIE-RGB-LEVELS.jpg/

http://www.avforums.com/review/Samsung-D8000-UE-40D8000-46D8000-55D8000-3D-LED-LCD-TV.html

http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ue55d8000-ue46d8000-201105131065.htm

Αλλά μιλάμε για την default μέτρηση αν επιλεγεί Cinema και Warm2.

Μετά από σωστή ρύθμιση το λευκό θα είναι ουδέτερο και εκεί που πρέπει ;)

Γενικά, στα κορολίμετρα υπάρχει και το θέμα της αλλοίωσης των χρωματικών φίλτρων (κυρίως από υγρασία) με την πάροδο του χρόνου, και μερικές φορές υπάρχει και αλληλεπίδραση με τα χρωματικά φίλτρα των LCD...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ρυθμιση χρωματων

Το "Θερμό 2" των Samsung D8000 όντως κοκκινίζει:

http://www.perfectimage.gr/wp-content/uploads/2011/05/SAMSUNG-UE40D8000-PICTURE-MODE-MOVIE-RGB-LEVELS.jpg/

http://www.avforums.com/review/Samsung-D8000-UE-40D8000-46D8000-55D8000-3D-LED-LCD-TV.html

http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ue55d8000-ue46d8000-201105131065.htm

Αλλά μιλάμε για την default μέτρηση αν επιλεγεί Cinema και Warm2.

Μετά από σωστή ρύθμιση το λευκό θα είναι ουδέτερο και εκεί που πρέπει ;)
οταν χαλαρωσω λιγο θα ξανακανω ενα καλιμπραρισμα αν και μου φαινεται πως θα ακολουθησω τις εξης ρυθμισεις(σημ. πιο πολυ για games) με ps3 και το deep colour στο automatic.
οπ.φωτισμος 10
αντιθεση 88
φωτεινοτητα 40-42
οξυτητα 30
χρωμα 50
τ.μαυρου σκουρο
δ. αντιθεση μετριο(καποιες φορες off)
χρωμα τυπικο(θερμος1 ταινια)
την ισοροπια λευκου ειναι default
σημ.. εξοικονομηση ενεργειας στο χαμηλο.
αυτα...........

index
αυτα ειναι με ρυθμισμενα στο warm2 και καλιμπραρισμενα τα διαστηματα του γκρι....

συγνωμη για τις πολλαπλες κοπιες αλλα ειναι η πρωτη φορα που τα ανεβαζω...με αυτες λοιπον τις ρυθμισεις ειναι πολυ θερμα για μενα αλλα και για αλλους που εχουν δει...παραδειγμα φωτογραφιες του γαμου μου εχουν δειξει αποκλιση με την πραγματικη παλεττα που εχουν τραβηχτει....