Ρύθμιση DiseqC σε Dreambox 800 HD

Απάντηση: Re: Ρύθμιση DiseqC σε Dreambox 800 HD

Τότε πιθανόν να μη φταίει το diseqc αλλά κάποιο από τα LNB.

Δοκίμασε τον τετραπλό διακόπτη που έχεις, συνδεδεμένο με δύο LNB μόνον. Κάνε συνδυασμούς και δες αν κάποιο από τα τρία LNB προκαλεί το πρόβλημα.
Κι εγώ δε νομίζω να ωφελήσει η αλλαγή τρίτου διακόπτη diseqc.
Η δυσλειτουργία οφείλεται πιθανότατα σε κάποιο προβληματικό lnb.

Εδώ πρέπει να γίνουν κάποιες διαγνωστικές ενέργειες. Δεν ξέρω πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να ανεβάσει ο φίλος μας μικρή tv & δέκτη στην ταράτσα και να δοκιμάσει απευθείας ένα ένα όλα τα lnb και στη συνέχεια τον διακόπτη.

Αν δεν είναι εφικτό και πριν φωνάξει τεχνικό ας ακολουθήσει την πρόταση σου, συνδέοντας ένα ένα τα lnb.

Λοιπον,το θεμα ειναι οτι υπαρχουν 3 παραγοντες.Τα lnb,o διακοπτης και ο δεκτης.Αν τα 3 lnb ειναι ενταξει τοτε μαλλον φταιει ο διακοπτης.Αν δηλαδη εχεις σημα και μετα απο αλλαγες σε δορυφορο και καναλιων με χαμηλο σε υψηλο sr φταιει ο διακοπτης.Αν κλεισεις το on/off του δεκτη και σου ερχεται το σημα τοτε ειναι μια ακομα ενδειξη οτι φταιει ο διακοπτης σου.Εγω υστερα απο αλλαγη 4 βρηκα αυτον στη φωτο που ειναι ο πιο καταλληλος.

Re: Απάντηση: Re: Ρύθμιση DiseqC σε Dreambox 800 HD

Κι εγώ δε νομίζω να ωφελήσει η αλλαγή τρίτου διακόπτη diseqc.
Η δυσλειτουργία οφείλεται πιθανότατα σε κάποιο προβληματικό lnb.

Εδώ πρέπει να γίνουν κάποιες διαγνωστικές ενέργειες. Δεν ξέρω πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να ανεβάσει ο φίλος μας μικρή tv & δέκτη στην ταράτσα και να δοκιμάσει απευθείας ένα ένα όλα τα lnb και στη συνέχεια τον διακόπτη.

Αν δεν είναι εφικτό και πριν φωνάξει τεχνικό ας ακολουθήσει την πρόταση σου, συνδέοντας ένα ένα τα lnb.

Κάνοντας μια υπόθεση εργασίας πείτε μου γιατί δουλεύει άψογα με τον Triple Dragon ; το ότι είναι diseqC level 2.0 έχει καμία σχέση´παρατήρησα ότι και τα 2 που τοποθέτησα είναι το ίδιο(2.0),τώρα αγόρασα ενα 4 σε 1 diseqc 1.0 θα το δοκιμάσω και θα σας πώ αύριο.
Δεν πιστεύω ότι έχουν πρόβλημα τα LNB γιατι δουλέυουν με άλλο δεκτη

Κανονικα δεν πρέπει να υπάρχει προβλημα καθως το diseqC 2 ειναι συμβατο προς 1.
Υπάρχει περίπτωση όμως να μην συνεργάζεται με το harware του DMM-800. Αυτο λυνετε μονο με μελλοντική αναβάθμιση του δέκτη και εαν το έχει περιλάβει η εταιρία στους νέους ντρειβερς.

Το πρόβλημα τελικά λύθηκε με την αλλαγή του διακόπτη, δηλ. έβαλα DiseqC 1.0 και από 'τι φαίνεται ο δέκτης δεν συνεργάζεται προς το παρόν τουλάχιστον με DiseqC level 2.0 και ειδικά με DS41P2 αφού και τα δύο που δοκίμασα είναι διαφορετικής εταιρείας αλλά του ίδιου τύπου.

Απάντηση: Re: Ρύθμιση DiseqC σε Dreambox 800 HD

Το πρόβλημα τελικά λύθηκε με την αλλαγή του διακόπτη, δηλ. έβαλα DiseqC 1.0 και από 'τι φαίνεται ο δέκτης δεν συνεργάζεται προς το παρόν τουλάχιστον με DiseqC level 2.0 και ειδικά με DS41P2 αφού και τα δύο που δοκίμασα είναι διαφορετικής εταιρείας αλλά του ίδιου τύπου.
Τέλος καλό λοιπόν..
Πάντως με διακόπτες Diseqc 2.0 της Spaun (SAR 411) συνεργάζεται άψογα.