Ρύθμιση έντασης ενεργών ηχείων ... από που είναι το σωστό ?

hasp

Established Member
21 December 2009
189
Καλημ(σπ)έρα σε όλους.
Θα ήθελα τη γνώμη σας στο εξής ερώτημα :
Σε ένα σύστημα με PC (foobar-ASIO) -> USB εξωτερική κάρτα ήχου -> ενεργά monitor, ποιός είναι ο σωστός τρόπος για να ρυθμίζω την ένταση της αναπαραγωγής ;
Εγώ το κάνω ως εξής : foobar και ηχεία στο 100% και ρύθμιση της έντασης από το ποτενσιόμετρο της κάρτας. Είναι σωστό;
Κάπου διάβασα οτι το foobar πρέπει να είναι πάντα 100%. To να έχω την ένταση στα monitors όμως στο 100% είναι σωστό;
Μήπως ζορίζονται και θα έπρεπε να τα έχω ας πούμε στο 50%; Η μήπως οδηγούνται σωστότερα στο 100%;
Ευχαριστώ και καλή συνέχεια.

Καλημ(σπ)έρα σε όλους.
Θα ήθελα τη γνώμη σας στο εξής ερώτημα :
Σε ένα σύστημα με PC (foobar-ASIO) -> USB εξωτερική κάρτα ήχου -> ενεργά monitor, ποιός είναι ο σωστός τρόπος για να ρυθμίζω την ένταση της αναπαραγωγής ;
Εγώ το κάνω ως εξής : foobar και ηχεία στο 100% και ρύθμιση της έντασης από το ποτενσιόμετρο της κάρτας. Είναι σωστό;
Κάπου διάβασα οτι το foobar πρέπει να είναι πάντα 100%. To να έχω την ένταση στα monitors όμως στο 100% είναι σωστό;
Μήπως ζορίζονται και θα έπρεπε να τα έχω ας πούμε στο 50%; Η μήπως οδηγούνται σωστότερα στο 100%;
Ευχαριστώ και καλή συνέχεια.

Καλησπέρα. Νομίζω πως αυτή είναι η τυπικά ενδεδειγμένη ρύθμιση. Τώρα για μικροδιαφορές που ενδεχομένως να εντοπίσεις μόνο με πειραματισμό. Λένε πολλά πράγματα τα παιδιά και εδώ :
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=58012
Καλή συνέχεια και ... πειραματίσου.

Τυπικά ενδεδειγμένη ρύθμιση φαντάζομαι εννοείς αυτό που εφαρμόζω.
Στο thread που ανέφερες δεν βρήκα κάτι σχετικό με το ερώτημά μου.
Ευχαριστώ πολύ πάντως.

Last edited:
Το καλύτερο είναι να αφήσεις την ένταση στο 100% και να ελέγχεις την ένταση στα ηχεία από ποτενσιόμετρο,της κάρτας πχ αν έχει,αν και αυτό μάλλον θα την χαμηλώνει στο λειτουργικό.

Δώσε βάση ότι σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις ο ήχος ακούγεται πιο καθαρός όταν η ένταση σε Software είναι στο 70% ή κάπου εκεί,αλλά με την κάρτα ήχου που έχεις (professional φαντάζομαι) δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.

Το πότε ζορίζονται θα το καταλάβεις με το αυτί μην φοβάσαι. -bye-

Τυπικά ενδεδειγμένη ρύθμιση φαντάζομαι εννοείς αυτό που εφαρμόζω.
Στο thread που ανέφερες δεν βρήκα κάτι σχετικό με το ερώτημά μου.
Ευχαριστώ πολύ πάντως.
Ναι αυτό ακριβώς εννοούσα. Αν θες, ανέφερε την κάρτα ήχου και τα ηχεία. Ίσως ανακαλύψουμε κάποια ιδιαιτερότητα.
Αν πάντως κάτι δεν πήγαινε καλά, νομίζω ότι θα το είχες ακούσει.

Ευχαριστώ.
Καλή είναι πράγματι με κάποια μικρά προβλήματα τροφοδοσίας (μόνο από USB).

Τελικά έτσι καταλήγω και εγώ : foobar 100%, ηχεία στο 90% και ρύθμιση της έντασης από το ποτενσιόμετρο της κάρτας ήχου.-bye-

Ευχαριστώ.
Καλή είναι πράγματι με κάποια μικρά προβλήματα τροφοδοσίας (μόνο από USB).

Τελικά έτσι καταλήγω και εγώ : foobar 100%, ηχεία στο 90% και ρύθμιση της έντασης από το ποτενσιόμετρο της κάρτας ήχου.-bye-

ενα ποτενσιομετρο στο 100% και το αλλο ρυθμιση. οχι και τα 2.
πειραματισου ποιο ειναι καλυτερο.

Συνολικά τα ποτενσιόμετρα είναι 3.

1. Του player στον υπολογιστή (foobar) - 100%.
2. Της κάρτας ήχου (cube εξωτερική) - ρύθμιση στάθμης.
3. Των ηχείων (ενεργά γαρ) - 90%.

Απάντηση: Re: Ρύθμιση έντασης ενεργών ηχείων ... από που είναι το σωστό ?

Συνολικά τα ποτενσιόμετρα είναι 3.

1. Του player στον υπολογιστή (foobar) - 100%.
2. Της κάρτας ήχου (cube εξωτερική) - ρύθμιση στάθμης.
3. Των ηχείων (ενεργά γαρ) - 90%.

1. Σωστό
2. Σωστό
3. Κατ αρχήν έχουν ρύθμιση κέρδους τα ηχεία; (Δηλαδή πχ +/- 10db) Τότε να τα ρυθμίσεις στα 0 db.
Αν είναι απλό volume control δοκίμασε αρχικά στο 100%. Αυτό μάλλον σου λέει και ο VetNik
Αν υπάρχει πρόβλημα με υπερβολική ευαισθησία του ηχείου τότε να χαμηλώσεις το κέρδος ή το volume

Τα ηχεία έχουν μόνο volume control. Δεν έχουν άλλη ρύθμιση.

μπερδεμα... να τα ξεμπερδεψουμε...
hasp καθε "volume control" κανει "κακο" στον ηχο.
βαλε το foobar στο 100% για αρχη (για να μην μπλεξουμε σε αυτη τη συζητηση ψηφιακου/αναλογικου κλπ)
βαλε της καρτας στο 100% και παιξε με του ηχειου.
βαλε του ηχειου στο 100% και παιξε με της καρτας.
κρατα οποιο σου αρεσει περισσοτερο...

Πάντως δε θα είναι καθόλου πρακτικό να τρέχει σε κάθε ηχείο να ρυθμίζει ένταση ξεχωριστά. Ασε η ισορροπία καναλιών.....
Ετσι νομίζω ότι το βολιουμ της προντιτζι είναι μονόδρομος.

:afro:

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Θα τα δοκιμάσω και πιστεύω να καταλήξω κάπου τελικά.
Καλή συνέχεια σε όλους. -bye-