Ρυθμιση εντασης

drgt

Senior Member
15 February 2009
456
Μαζεψα καμμια εκατοστη παιδικα βιντεοτραγουδα σε μορφη .avi (xvid) και .dvx (divx) τα οποια τα φορτωνω στο VLC μεσω μιας playlist και ετσι παιζουν με τυχαια σειρα για να μη βαριεται ο πιτσιρικας.

Το προβλημα ειναι οτι η ενταση ηχου ΔΕΝ ειναι ιδια και χρειαζεται ν' αυξομειωνω χειροκινητα αναλογα με το κομματι.

Τι μπορω να κανω ωστε να ειναι ολα τα κομματια στο ιδιο επιπεδο εντασης.

(Batch processing προτιμαται φυσικα, εκτος αν υπαρχει κατι αλλο που δεν ξερω)

Μολις με εσωσες απο το να "φτιαξω" το audio σε εκατονταδες αρχεια.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Παρεπιπτοντως, εσυ τι χρησιμοποιεις?

Ωχ δούλεψε; ΟΚ then. Εγώ χρησιμοποιώ για quick view τον media player classic, αλλά συνήθως βλέπω τα video στην TV μέσω του ταπεινού WDTV media player.

Εχω και εγω media player.
Πως θα λυσουμε το ιδιο προβλημα οταν "παιζουμε" μεσω αυτου στην TV?

(ειτε αυτο ειναι βιντεο, ειτε audio)

Αν τα video είναι δικά μας, φροντίζουμε να τα κάνουμε export αφού διορθώσουμε τη στάθμη στα σωστά επίπεδα χρησιμοποιώντας κάποιο προγραμμα μοντάς (ακόμα και το movie maker σου δίνει τετοια δυνατότητα). Αν είναι κατεβασμένα τότε πρέπει να τα περάσουμε πάλι από προγραμμα και να τα κάνουμε export. Εκτός αν ο player μας έχει ενσωματωμένο normalizer...

...Αν είναι κατεβασμένα τότε πρέπει να τα περάσουμε πάλι από προγραμμα και να τα κάνουμε export. Εκτός αν ο player μας έχει ενσωματωμένο normalizer...

Ποιο προγραμμα προτεινεις και πως γινεται το export?
Ειναι χρονοβορο?

Ξερεις ποια εχουν ενσωματωμενο normalizer?
Ειδικα το PCH C200?

Last edited:
Ποιο προγραμμα προτεινεις και πως γινεται το export?
Ειναι χρονοβορο?

Ξερεις ποια εχουν ενσωματωμενο normalizer?
Ειδικα το PCH C200?

Εγώ χρησιμοποιώ έναν απλό WDTV HD για media player και ξέρω ότι δεν έχει normalisation.

Τώρα για Normalising να πω την αλήθεια σπάνια κάνω μιας και τα δικά μου video τα δουλεύω στο premiere και φροντίζω να φέρνω τον ήχο σε αποδεκτή στάθμη. Τώρα για μια γρήγορη λύση σκέφτομαι κάποιο πρόγμαμμα που να κάνει κάποιου είδους encoding που να περιλαμβάνει και normalising. Κάτι τέτοιο κάνει ο procoder της grass valley. Είναι λίγο περίργο σαν interface (όχι το πιο user friendly GUI που έχω δει) αλλά κάνει τη δουλειά και μάλιστα σε broadcast standards.

Καλα, για τα δικα μας βιντεο δεν τιθεται θεμα.

Αλλα για τα κατεβασμενα, που ειναι και πολλα, ηλπιζα να βρω καποιο freeware (for dummies, preferred) που να υποστηριζει και batch processing ειδικα γι' αυτη τη δουλεια (normalizing).