Ρύθμιση Marantz 5003 + Focal Dome

k.m.

Supreme Member
20 November 2007
3,334
Νέο Ηράκλειο
Μετά την αγορά ήρθε η ώρα της ρύθμισης.

Επιτέλους βρήκα σήμερα το χρόνο και έκανα το auto setup του Audyssey MultEQ, αλλά δεν έμεινα ευχαριστημένος (τα πίσω ηχεία και το μπάσο τα ακούω πιο ψόφια από πριν που είχε τις αρχικές ρυθμίσεις) και θέλω την βοήθειά σας για να κάνω τις ρυθμίσεις manual.

Το audyssey μου έβαλε:
1. τα μπροστά ηχεία και το κεντρικό LARGE και τα πίσω SMALL. Δεν θα έπρεπε να είναι όλα ίδια (στο small) αφού είναι τα ίδια ηχεία ?
2. έβαλε το LPF/HPF στα 80ΗΖ. Στο μπάσο το crossover είναι κάπου στο 120Ηz (έχει ειδικό σημείο που γράφει dome ανάμεσα στο 90 και στο 170Ηz αλλά δεν είναι γραμμικό για να υπολογίσω ακριβώς πόσο είναι). Τι τιμή πρέπει να βάλω στον ενισχυτή ? (http://www.focal.tm.fr/catalogue-docs/EN/29/files/1522.pdf)
3. Λόγω του (1) μου έχει βάλει "BASS MIX" σε "ΜΙΧ" το οποίο από ότι είδα λέει "By selecting 'MIX', the low frequencies will play
through the main L&R only." . Αυτό φταίει που ακούω ψόφιο το μπάσο ?
4. To μπα´σο το έβαλα σε phase 180 (σύμφωνα με το manual) επειδή έχει και τα 2 μπροστά ηχεία από την ίδια πλευρά του. Είναι εντάξει αυτό ?
5. Οι αποστάσεις των ηχείων πρέπει να είναι η ευθεία απόσταση από την 1η θέση ? Γιατί μου έβγαλε στο κεντρικό 7,2 μέτρα ενώ είναι 3 μέτρα από την 1η θέση. Το ίδιο και στο sub (που είναι λίγο μακρύτερα αλλά έχει έπιπλο μπροστά)

Μόλις ρυθμίσω (ρυθμίσουμε :laugh:) αυτά θα επανέλθω με τις επόμενες ρυθμίσεις.

thanks

Last edited:
Ξαναπροσπάθησε να κάνεις auto set up και μέτρησε όλες της θέσεις.

Τα ηχεία βεβαίως και είναι small !!!!

Last edited: