ρυθμιση nvidia 2 οθονων

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
21,172
ΑΘΗΝΑ
asus 8600gts με drivers τους 162.18.
dvi σε ενα 19αρι LG-dvi>hdmi πλασμα PIONEER 427xd.
βαζοντας dualview εχω ουσιαστικα επεκταση του desktop απο την LG στην PIONEER.(αφου δηλωμενη ως πρωτευον εχω την LG.)
εαν επιλεξω clone χανω την επιλογη scaling οποτε μου ειναι αχρηστο αφου η εικονα της πλασμα ειναι στο γαμο του καραγκιοζη...
το καλυτερο που καταφερα, ειναι να χρησιμοποιω μονο την μια οθονη(πλασμα) για να μου δωσει την επιλογη της προσαρμογης(overscan).
μεχρι εδω καλα...
εαν απο την πλασμα ,γυρισω στο μονιτορ ,επισης κανενα προβλημα.
στην περιπτωση που επιλεξω παλι πλασμα ,εχει χαθει η επιλογη προσαρμογης γιατι εχει ΞΕ-τσεκαριστει η επιλογη "χειρισμος ως HDTV" οποτε εχει κλεισει και η αντιστοιχη περιοχη.
με λιγα λογια δεν μπορω να δουλεψω και τις 2 συγχρονως οπως δηλαδη δουλευα με το ati-control...
τι κανω λαθος??

___Ο τρόπος που χρησιμοποιώ εδώ και 2 χρόνια με την FX5600 (με τους 162.18 εδώ και 2 εβδομάδες) είναι μέσω των Profiles του nView Desktop Manager. Βέβαια κάνω χρήση και του πάρα πολύ καλού PowerStrip, αλλά αυτό παίζει το ρόλο του βασικά και για τα Hz που θέλω κάθε φορά, αφού έχω αποθηκεύσει τις ζητούμενες αναλύσεις στα Profiles. Πάντως στην αρχή και χωρίς το PowerStrip στη default ανανέωση των 60Hz δεν είχα πρόβλημα με τον Panasonic AE900.
___Όσον αφορά στην ταυτόχρονη θέαση (clone) από δύο οθόνες τα πράγματα με την 17 CRT που χρησιμοποιώ δεν είναι και τόσο καλά - απλά βάζω την επιθυμητή ανάλυση του προβολέα (1280x720 - ως πρωτεύουσα "οθόνη") και έχω τέλεια απεικόνιση σ' αυτόν και μέτρια στην οθόνη του υπολογιστή...
___Ωστόσο αυτή τη ρύθμιση δεν τη χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ, αφού και δυσκολεύει την κάρτα γραφικών (4 ετών) μου και δε μου χρειάζεται για θέαση ταινιών.Τις φορές που χρειάστηκε για κάποιο λόγο να χρησιμοποιήσω τη ρύθμιση του κλώνου δεν αντιμετώπισα ιδιαίτερο πρόβλημα, απλά λόγω του ότι έχει πολύ χαμηλή ανανέωση (60Hz) και το Desktop δεν καλύπτει όλη την οθόνη (αφού ο προβολέας έχει wide ανάλυση ενώ η CRT είναι 4:3) είναι λίγο κουραστική η CRT και δεν συνίσταται για πολύωρη εργασία.
___Εσύ γιατί χρειάζεσαι ταυτόχρονη χρήση και των δύο οθονών αν επιτρέπεται?
___Αν ενδιαφέρεσαι για το πώς γίνεται οι ρύθμιση των Profiles του nView Desktop Manager ευχαρίστως να βοηθήσω! :2thumb22sup:
___Ελπίζω να σε βοήθησα ήδη...:smile:
-bye-

Λοιπον, ρυθμισε τις δυο οθονες χωριστα. Πρωτα ανοιξε το Monitor και επελεξε την αναλυση που θες. Μετα τον προβολεα και κανε το ιδιο. Οι διαφορετικες αναλυσεις θα αποθηκευτουν, και δημιουργωντας ενα shortcut θα ενναλλασεις μεταξυ των συσκευων απεικονισης.

Βρες το panel στην φωτο, και επελέξε την διαχειριση επιφανειας εργασιας.

Δεξια εχει ενα κουμπι που λεει ενεργοποιηση στο nview desktop manager.

Aφου ενεργοποιηθει, θα σου βγαλει στο διαχειριση επιφανειας εργασιας. το συμβολο +.
Το πατας και ανοιγει το υπομενου με διαφορες κατηγοριες.

Επιλεγεις την κατηγορια ισχυρα πληκτρα.

Στα δεξια τωρα, σου βγαζει καποιες επιλογες.

Αυτη που μας ενδιαφερει τωρα ειναι η λειτουργια οθονης

Πατας το + που βρισκεται αριστερα του, και σου ανοιγει ενα νεο submenu.
H πρωτη επιλογη ειναι αλλαγη στην επομενη συσκευη προβολης

Το επιλεγεις, πατας προσθηκη απο το πιο κατω κουμπακι, και επιλεγεις εναν συνδυασμο πληκτρων.

Πατωντας λοιπον αυτον τον συνδυασμο πληκτρων, αλλαζεις αναμεσα στις δυο συσκευες σου.

Αν θες κανε πρωτα τον συνδυασμο αυτο, επειτα επελεξε μονη προβολη για την καρτα σου, ρυθμισε την συσκευη που ειναι εκεινη την στιγμη ανοιχτη, σε οποια αναλυση θελεις, και μετα πατα τον συνδυασμο πληκτρων (εχοντας ανοιξει βεβαια και την αλλη συσκευη), και η εικονα θα μεταφερθει στην αλλη.

Λογικα, αν η αναλυση δεν υποστηριζεται, θα αλλαξει σε αυτην που πρεπει. Ρυθμισε την αναλυση οπως θες και εισαι ετοιμος.
Οταν ενναλλασεις οθονες, θα ειναι αποθηκευμενες οι διαφορετικες αναλυσεις.

Αν δεν σου πετυχει κατι, δοκιμασε να αντιστρεψεις την σειρα ρυθμισης των συσκευων απεικονισης.

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    83.7 KB · Views: 19
  • 2.jpg
    2.jpg
    92.2 KB · Views: 14
Re: Απάντηση: ρυθμιση nvidia 2 οθονων

Λοιπον, ρυθμισε τις δυο οθονες χωριστα. Πρωτα ανοιξε το Monitor και επελεξε την αναλυση που θες. Μετα τον προβολεα και κανε το ιδιο. Οι διαφορετικες αναλυσεις θα αποθηκευτουν, και δημιουργωντας ενα shortcut θα ενναλλασεις μεταξυ των συσκευων απεικονισης.

Βρες το panel στην φωτο, και επελέξε την διαχειριση επιφανειας εργασιας.

Δεξια εχει ενα κουμπι που λεει ενεργοποιηση στο nview desktop manager.

Aφου ενεργοποιηθει, θα σου βγαλει στο διαχειριση επιφανειας εργασιας. το συμβολο +.
Το πατας και ανοιγει το υπομενου με διαφορες κατηγοριες.

Επιλεγεις την κατηγορια ισχυρα πληκτρα.

Στα δεξια τωρα, σου βγαζει καποιες επιλογες.

Αυτη που μας ενδιαφερει τωρα ειναι η λειτουργια οθονης

Πατας το + που βρισκεται αριστερα του, και σου ανοιγει ενα νεο submenu.
H πρωτη επιλογη ειναι αλλαγη στην επομενη συσκευη προβολης

Το επιλεγεις, πατας προσθηκη απο το πιο κατω κουμπακι, και επιλεγεις εναν συνδυασμο πληκτρων.

Πατωντας λοιπον αυτον τον συνδυασμο πληκτρων, αλλαζεις αναμεσα στις δυο συσκευες σου.

Αν θες κανε πρωτα τον συνδυασμο αυτο, επειτα επελεξε μονη προβολη για την καρτα σου, ρυθμισε την συσκευη που ειναι εκεινη την στιγμη ανοιχτη, σε οποια αναλυση θελεις, και μετα πατα τον συνδυασμο πληκτρων (εχοντας ανοιξει βεβαια και την αλλη συσκευη), και η εικονα θα μεταφερθει στην αλλη.

Λογικα, αν η αναλυση δεν υποστηριζεται, θα αλλαξει σε αυτην που πρεπει. Ρυθμισε την αναλυση οπως θες και εισαι ετοιμος.
Οταν ενναλλασεις οθονες, θα ειναι αποθηκευμενες οι διαφορετικες αναλυσεις.

Αν δεν σου πετυχει κατι, δοκιμασε να αντιστρεψεις την σειρα ρυθμισης των συσκευων απεικονισης.

ευχαριτω πολυ bros......-bye--bye-