Ρυθμιση προβολεα epson tw-700

bodaska

New member
7 January 2014
9
Καλησπερα παιδια,

Ειμαι νεος στο forum και γενικα στην εμπειρια με προβολικα μηχανηματα..Ετσι αγορασα εναν epson tw-700 μεταχειρισμενο σε καλη κατασταση..
Αγορασα και ενα πανι και προβαλω απο απο τα 3,5 μετρα..Το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να ανοιξω πολλες ιντσες...Ειναι θεμα αποστασης η πρεπει να κανω καποιες ρυθμισεις???
Οποια βοηθεια δεκτη....

Ευχαριστω ποκαταβολικα

Καλως ηρθες. :smile:

Κανεις χρηση του zoom. ? Ποσες ιντσες θες να βγαλεις. ? (αν δεν γνωριζεις τις ιντσες του πανιου σου, μετρα το μηκος του και πες μας. Επισης το πανι ειναι 4:3 ή 16:9 ?)
Κοιτα παρακατω το calculator.

http://www.projectorcentral.com/Epson_Europe-EMP-TW700-projection-calculator-pro.htm

Last edited:
Ο προβολεας σου με τερμα το zoom απο τα 3.5 μετρα μπορει να δωσει καπου 110 ιντσες. (περιπου 2.5μ μηκος και 1.4μ υψος)
Με τελειως κλειστο το zoom του προβολεα απο τα 3.5 μετρα θα δωσει καπου 52 ιντσες. (περιπου 1.2μ μηκος και 0.60μ υψος)

Re: Απάντηση: Ρυθμιση προβολεα epson tw-700

Καλησπερα και καλως σας βρηκα,,

το πανι ειναι 236χ133 το ωφελιμο μηκος και πλατος..Το θεμα ειναι ομως φιλε warewolf73 οτι δεν μπορω να προβαλω μεγαλη εικονα..και εχω αρχισει να αγχωνομαι οτι μπορει να ειναι κατι ελλατςματικο στον προτζεκτορα..το zoom στον συγκεκριμενο προτζεκτορα δεν ειναι στον φακο πανω και τον γυρνας ειτε δεξια ειτε αριστερα??
Συγνωμη για τις παιδικες ερωτησεις μου αλλα ψαχνω τοσο καιρο και διαβαζω μπας και βγαλω ακρη..

ευχαριστω

επισης οταν γυριζω το ζοομ (αν ειναι το σωστο) ειτε δεξια ειτε αριστερα η εικονα παραμορφονεται και μονο σε καποιο σημειο επανερχεται η καθαροτητα της εικονας..να την μεγαλωσω την εικονα ουτε λογος..Το πανι ετσι οπως μου τα ειπες και ειδα και στο σιτε ειναι ακριβως οτι πρεπει για τα θεωρητικα νουμερα που πρεπει να αποδιδει απο 3,5 μετρα, αλλα επι του πρακτεως εγω δεν μπορω να βγαλω ακρη..

υ.γ 16:9 ειναι το πανι

ευχαριστω

H οθονη σου ειναι 106 ιντσες και ο προβολεας μπορει να δωσει αυτες τις ιντσες απο τα 3.5 μετρα.

Το zoom βρισκεται στο δαχτυλιδι του φακου.
Στο εξωτερικο δαχτυλιδι (με τις ραβδωσεις) ελεγχεις το focus και στο εσωτερικο λειο μερος του δαχτυλιδιου, ελεγχεις το zoom.

View attachment 102917

Last edited:
τι να πω τωρα για μενα(για γελια ειμαι)...και το ζοομ που θα το βρω??τα κουμπακια πανω απο τον φακο δεν ειναι για καθετη και οριζοντια μετατοπιση??

ευχαριστω προκαταβολικα

Οταν περιστρεφεις το δαχτυλιδι εξω εξω, φτιαχνεις/χαλας το focus (εστιαση)
Περιστρεψε το δαχτυλιδι στην εσωτερικη μερια, το σωμα του δαχτυλιδιου που βρισκεται πιο κοντα στο σασι του προβολεα.
Ειναι διπλο το δαχτυλιδι, κοιτα παραπανω το σχεδιαγραμμα που σου εβαλα και θα καταλαβεις.

Ναι, τα αλλα κουμπια που λες ειναι για να μετακινεις το καδρο της εικονας και να την κεντραρεις σωστα επανω στο πανι σου.

Καλημερα παιδια,

Με την βοηθεια σας και μονο καταφερα και βρηκα επιτελους το ζοομ και γεμισα το καδρο μου..Το επομενο βημα τωρα ειναι να κανω τισ καταλληλες ρυθμισεις..
εχω διαβασει σχετικα ποστ αλλα δεν εχω μια ξεκαθαρη εικονα..αν μπορειτε να με κατατοπισετε και σε αυτο το θεμα θα ημουν τουλαχιστον ευτυχισμενος..

ευχαριστω πολυ....

Πρωτα απ'ολα αν δεν το εχεις, καλο θα ηταν να κατεβασεις το manual του προβολεα, ωστε να μαθεις τα μενου του κλπ.
Βρηκα το manual στα Ελληνικα και το ανεβασα σε cloud στο παρακατω link. Κανε κλικ επανω στον συνδεσμο για να το κατεβασεις.

https://mega.co.nz/#!0ExmEAJB!7wBp7Rog3W9zvRYbL360s5tjpudjT4iyK8sUQAMc2bs

Στη συνεχεια, αναλογως του γνωστικου σου πεδιου, θα πρεπει να ξεκαθαρισεις τι ακριβως θες να ρυθμισεις στον προβολεα.
Υπαρχουν καποιες βασικες ρυθμισεις με patterns (black level κλπ) αλλα για τις υπολοιπες ρυθμισεις χρειαζεται να εχεις τις υποτυπωδεις γνωσεις και ενα κολοριμετρο ωστε να καλιμπραρεις τα χρωματα, τo RGB κλπ.

Υποθετω οτι θες να ασχοληθεις με τα απολυτως βασικα.

Ριξε μια ματια στο εγχειριδιο χρησης του προβολεα απο εξηγει τι ρυθμιζεις και απο που και πες μας τι player χρησιμοποιεις για τις ταινιες. (pc, dvd player κλπ)

Σε περιπτωση οπου θελησεις να κανεις καποιες βασικες ρυθμισεις με patterns, θα σου δωσουμε Link για να τα κατεβασεις.

Καλησπερα,

Χρησιμοποιω το bluray player Pioneer bdp-120 ως κυρια πηγη....Το εγχειριδιο το εριξα μια ματια και εχω κατατοπιστει με πιστευω με τις βασικες λειτουργιες του προβολεα...
Τωρα με τα patterns αν πιστευεται οτι θα βοηθησουν να βελτιωσω την εικονα μου θα περιμενω τo link...
Σας ευχαριστω πολυ ολους για τον χρονο σας και την υπομονη σας...:2thumb22sup:

Ριξε μια ματια στο παρακατω link. Εχει καποια αρθρα περι ρυθμισεων των προβολεων. Στο link ειναι οι βασικες ρυθμισεις, αλλα αν ψαξεις το site στην ιδια υποκατηγορια ρυθμισεων θα βρεις και προηγμενες ρυθμισεις αν αποφασισεις να ασχοληθεις.! :smile:

Οταν ανοιξεις το παρακατω link και το διαβασεις, θα παρατηρησεις στο τελος του αρθρου ενα link οπου μπορεις να κατεβασεις τα patterns για διαφορες ρυθμισεις.

http://www.projectorjunkies.com/βασικές-ρυθμίσεις-και-ρυθμιστικά/

Last edited:

Σας ευχαριστω πολυ ολους για την βοηθεια...θα το ψαξω και επανερχομαι...!!!!!