Ρύθμιση του JVD HD1 some help

kventuris

New member
19 March 2008
51
είμαι κάτοχος του JVC HD1

είχα τοποθετήσει τον προβολέα πάνω στο ταβάνι με βάση της Vogels, κεντραρισμένο στην οθόνη, όλα ωραία και καλά. Προχθές έπρεπε να γίνει μια εγκατάσταση aircondition στον χώρο προβολής και άθελα του κάποιος μάστορας κούνησε ελαφρά το προβόλι και από εκεί άρχισε μια ταλαιπωρία.

Εχθές προσπάθησα να κεντράρω το προβόλι, όμως η εικόνα του, ειδικά στο κάτω σημείο έχει μια ελαφριά τάση προς τα πάνω, εντομεταξύ δεν μπορώ εύκολα να βρω τις άκρες του.
παλαιότερα μου το είχε κεντράρει ένας γνωστός και δεν έχανα χιλιοστό από την εικόνα. Εχθές ήμουν πάνω στην σκάλα για κανά δυο ώρες, αλλά δεν κατάφερα σπουδαία πράγματα.

Θέλω να ρωτήσω, αν υπάρχουν κάποια test Paterns για κεντράρισμα, κάποια επιλογή που κάνει reset στην εικόνα, ή κάτι αντίστοιχο που θα με βοηθήσει να τον φέρω στα "ίσια" του. Θα ήθελα να αποφύγω επίσκεψη ειδικου, γιατί για ένα κεντράρισμα είναι too much πιστεύω..
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για την απάντηση

Tα paterns τα δικά του δεν σε βοηθάνε;
Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί χρειάζεσαι ειδικά paterns. Ακόμα και με το μπλέ χρώμα που προβάλει ο προβολέας όταν δεν δέχεται σήμα αυτό μπορείς να το κάνεις σχετικά εύκολα.

είμαι κάτοχος του JVC HD1

είχα τοποθετήσει τον προβολέα πάνω στο ταβάνι με βάση της Vogels, κεντραρισμένο στην οθόνη, όλα ωραία και καλά. Προχθές έπρεπε να γίνει μια εγκατάσταση aircondition στον χώρο προβολής και άθελα του κάποιος μάστορας κούνησε ελαφρά το προβόλι και από εκεί άρχισε μια ταλαιπωρία.

Εχθές προσπάθησα να κεντράρω το προβόλι, όμως η εικόνα του, ειδικά στο κάτω σημείο έχει μια ελαφριά τάση προς τα πάνω, εντομεταξύ δεν μπορώ εύκολα να βρω τις άκρες του.
παλαιότερα μου το είχε κεντράρει ένας γνωστός και δεν έχανα χιλιοστό από την εικόνα. Εχθές ήμουν πάνω στην σκάλα για κανά δυο ώρες, αλλά δεν κατάφερα σπουδαία πράγματα.

Θέλω να ρωτήσω, αν υπάρχουν κάποια test Paterns για κεντράρισμα, κάποια επιλογή που κάνει reset στην εικόνα, ή κάτι αντίστοιχο που θα με βοηθήσει να τον φέρω στα "ίσια" του. Θα ήθελα να αποφύγω επίσκεψη ειδικου, γιατί για ένα κεντράρισμα είναι too much πιστεύω..
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για την απάντηση

Φίλε kventuris ο HD-1 έχει ένα button στο κοντρόλ του pattern. Πατώντας το και κάνοντας scroll θα βρεθείς στο pattern με τους σταυρούς όπου μπορείς να κοιτάξεις την σύγκλιση του προβολέα αλλά και τα κέντρα του.

Παντως η περιπτωση σου πρεπει να ειναι σχετικα ευκολη αν δεν πειραξες καθολου το lens shilf.
Δοκιμασε επισης τα πατερνς του service menu του HD-1. Εχει ενα λευκο με τετραγωνακια που ειναι ο,τι πρεπει.
Για να μπεις στο μυστικο μενου πατησε γρηγορα στο remote αυτη την ακολουθια:
βελος up, βελος down, βελος right, βελος left, κεντρικο κουμπι Enter.

ευχαριστώ παιδιά, δεν γνώριζα την ύπαρξη του μυστικού μενού....

ευχαριστώ παιδιά, δεν γνώριζα την ύπαρξη του μυστικού μενού....

Και δεν χρειάζεται για τον απλό χρήστη. Αυτοί που ασχολούνται με την επαγγελματική ρύθμιση του προβολέα και οι τεχνικοί του service χρησιμοποιούν αυτό το menu.

Είναι αρκετά επικίνδυνο να πειράξεις κάτι όταν δεν γνωρίζεις.

Μέσα από το απλό μενού μπορείς εύκολα να κάνεις ένα reset.

Στο secret menu όμως μπορεί να δημιουργήσεις μεγάλο πρόβλημα.

Για αυτό λοιπόν με τη δέουσα προσοχή.

Re: Απάντηση: Ρύθμιση του JVD HD1 some help

Έχει ο προβολέας διόρθωση τραπεζίου;

Και να χει / χε, μην την ακουμπας καν (αν δεν θες να καταστρέψεις την εικόνα that is...)