Ρύθμιση ύψους υπότιτλων σε mkv?

ultraxmode

Senior Member
27 August 2008
587
Athens
Παιδιά να ρωτήσω κάτι ?

Σε Vista Media Center έχω εγκαταστήσει :

Vista Codec Pack (με ffdshow, VSFilter κτλ.)
CoreAVC Pro 1.8.0

Όταν παίζω μία ταινία, οι υπότιτλοι βγαίνουν αρκετά ψηλά. Με ποιό τρόπο μπορώ να βλέπω τους υπότιτλους ΚΑΤΩ απο το πλαίσιο της ταινίας ?

ευχαριστώ προκαταβολικά.. -bye-:grinning-smiley-043

Πιο σωστα ποιος φορτώνει τους υπότιτλους. Στις ρυθμίσεις αυτου του προγραμματος θα κοιταξεις.... Αν και δεν ξερω κατα ποσο είναι εφικτό αυτο. Δηλαδη να πανε οι υποτιτλοι στις μαυρες μπαρες πανω και κατω απο την ταινια.... Νομιζω οτι δεν μπορουν να βγουν εξω απο το καδρο.

Παίζω με VSFilter απο Vista Codec Pack σε Vista Media Center μέσω Windows Media Player.

Κάτω στο tray πάντως μου βγάζει στη σειρά...

1. Το βελάκι του VSFilter
2. Το σηματάκι του CoreAVC Pro 1.8.0
3. Το σηματάκι του Haali Media Splitter

Στο FFDSHOW εχει τρελες ρυθμισεις για υψος, μεγεθος, γραμματοσειρα και σκια υποτιτλων. Νομιζω οτι μπορεις να τρεχεις τον CoreAVC σα decoder και να αναλαμβανει το FFDSHOW τους υποτιτλους...

Μπορεις, επισης, να βαζεις τους υποτιτλους στο μαυρο (αλλα πρεπει να κανεις κλικ την επιλογη Use Full screen) - ετσι το κανω και εγω, για να εχω καθαρο καδρο!

Κατι τετοιο δεν νομιζω οτι γινεται αφου ο στοχος ειναι να μην χρησιμοποιησεις FFDshow αλλα coreAVC. Και επιπλεον νομιζω οτι δεν γινεται να πεσουν οι υποτιτλοι ΕΞΩ απο το κάδρο της ταινιας γιατι εκεινη η περιοχή ειναι εκτός επεξεργασίας του Codec

Οχι οχι! Γινεται να εχεις FFDSHOW kai CoreAVC μαζι - απλα επιλεγεις απο το FFDSHOW να μην κανει decode τα Η264/divx. Το εχω δοκιμασει, (αλλα κατι κολπα εκανε το core και το εβγαλα).

Επισης, εαν καταλαβα σωστα, το FFDSHOW ειναι το τελικο σταδιο επεξεργασιας, και αρα μπορεις ετσι να ριχνεις υποτιτλους πανω απο το μαυρο...

Ελπιζω να μη λεω αηδιες, αλλα το ειχα δει με τα ματια μου! Φυσικα, δεν ειμαι ειδκος και δεν ξερω αν ειχα την βελτιστη ποιοτητα με τα settings μου...

Δεν νομίζω να γίνεται.. το προσπάθησα antid0t.. Οι υπότιτλοι πέφτουν πάντα μέσα στο κάδρο.. ποτέ έξω απο αυτό..

Σίγουρα υπάρχει όμως λύση... θα το ψάξω κι άλλο... i have a feeling.... ;)

Και όμως γίνεται. Αρκεί να αφήσεις τον DirectVobSub να αναλάβει τους υπότιτλους (πχ θα πρέπει να απενεργοποιηθούν από το ffdshow). Με το "Extend to 16:9", βλέπεις σε μια 2.35:1 τους υπότιτλους στο κάτω μαύρο κενό περιθώριο.

vobsub1yg0.jpg

vobsub2vi1.jpg

Απάντηση: Re: Ρύθμιση ύψους υπότιτλων σε mkv?

Δεν νομίζω να γίνεται.. το προσπάθησα antid0t.. Οι υπότιτλοι πέφτουν πάντα μέσα στο κάδρο.. ποτέ έξω απο αυτό..

Σίγουρα υπάρχει όμως λύση... θα το ψάξω κι άλλο... i have a feeling.... ;)

Σου βρήκα τη λύση χθές κατα λάθος...:grinning-smiley-043 Εάν φορτώνεις τον υπότιτλο με ffdshow βάλε το "φίλτρο" των υποτίτλων ΜΕΤΑ (κατω) από το "φίλτρο" resize. Οι υπότιτλοι θα πέφτουν όσο πιο χαμηλά γίνεται και έξω από το κάδρο της ταινίας.

Ωραία θα το κοιτάξω μιας και κάνω απο την αρχή την εγκατάσταση.. Οι υπότιτλοι βγαίνουν μέσω VobSub ? Δλδ. μπορώ να αλλάξω γραμματοσειρά κτλ?

Ευχαριστώ πάντως!

Α! και κάτι άλλο ! Μπορώ στα αρχεία .mkv να βγάλω κάποιους υπότιτλους που θέλω? πχ έχω το Planet Earth το οποίο έχει Νορβηγικά και Φινλανδικά.. μπορώ να τους βγάλω ή να πώ σε κάποιο πρόγραμμα (πιθανότερο στο Haali Media Splitter) να ΜΗΝ διαβάζει τους υπότιλους του mkv αρχείου?

Όταν παίζω απο τον Windows Media Player 11 ένα απο αυτά τα αρχεία, ξεκινάει και δείχνει Φινλανδικά, ξετσεκάρω απο το Haali Media Splitter που βρίσκεται στο tray τους υπότιτλους αυτούς και σταματάει να τους δείχνει.. Αν κλείσω και ξανανοίξω το αρχείο, κρατάει αυτή τη ρύθμιση και δεν τους διαβάζει.. όταν όμως πάω να το ανοίξω μέσω Media Center τους διαβάζει ό,τι και να κάνω..

Ανάλογα προβλήματα είχα και εγώ οπότε κατήργησα το vobsub για τους υπότιτλους και τους φορτώνω μέσω ffdshow(και εκεί αναφερόμουν ότι πρέπει το φίλτρο των υποτίτλων να είναι μετά το resize). Βάλε στο vobsub hide subtitles και ενεργοποίησε το ffdshow να φορτώνει εξωτερικούς.

Απάντηση: Re: Ρύθμιση ύψους υπότιτλων σε mkv?

Α! και κάτι άλλο ! Μπορώ στα αρχεία .mkv να βγάλω κάποιους υπότιτλους που θέλω? πχ έχω το Planet Earth το οποίο έχει Νορβηγικά και Φινλανδικά.. μπορώ να τους βγάλω ή να πώ σε κάποιο πρόγραμμα (πιθανότερο στο Haali Media Splitter) να ΜΗΝ διαβάζει τους υπότιλους του mkv αρχείου?

Mkvmerge GUI.

Βγάζεις ό,τι θες,
βάζεις ό,τι θες.

Θαυμάσιο πρόγραμμα. Διαδικασία περί τα 10-15 λεπτά μάξιμουμ.Εξαρτάται από τον επεξεργαστή σου.

Παρόμοιο πρόβλημα με υπότιτλους έχω κι εγώ.
Στο htpc όταν ανοίγω ένα αρχείο mkv με τον windows media player φορτώνει αυτόματα το direct vobsub όπως ακριβώς δείχνει στην φωτό με την σημείωση auto load version και εμφανίζονται οι υπότιτλοι κανονικά.
κάτω στο task bar εμφανίζεται το εικονίδιο του direct vobsub και του haali media.
Στο pc έχω περάσει τον core avc και το k-lite

Στο άλλο pc που έχω τώρα, περνώντας τους ίδιους codec δεν μπορώ να έχω υπότιτλους με τον wmp.
Δηλαδή δεν ανοίγει αυτόματα το direct vobsub.
Όλες οι ρυθμίσεις είναι στο default και στα 2 pc.
Ξέρετε για ποιο λόγο γίνεται αυτό;