Σ.Α.Ρ.Ε -Κλείνουμε τα μαγαζιά μας Τετάρτη 19 Οκτώβρη 2011!

Status
Not open for further replies.

davinci

AVClub Addicted Member
21 November 2007
2,233
αλιμος
ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ 2011
ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ
Συνάδελφε, Αυτοαπασχολούμενε, Επαγγελματία, Έμπορε, Αυτοκινητιστή, Συνταξιούχε.
Η Φοροεπιδρομή και τα άδικα και εξοντωτικά φοροχαράτσια, η αναδουλειά και τα χρέη που μας πνίγουν, η επίθεση στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, οι περικοπές σε υγεία και παιδεία, μας έχουν οδηγήσει στην απόγνωση και την αγανάκτηση.

Τώρα πρέπει να μετατρέψουμε την οργή και την αγανάκτηση σε
ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΔΥΝΑΜΗ -ΑΓΩΝΑ για τη ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που μας αφανίζει
Η επίθεση δεν έχει τελειωμό, μετά τα νέα φοροχαράτσια, το «Τέλος Επιτηδεύματος», την «Εισφορά Αλληλεγγύης», την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση, που αδυνατούμε να πληρώσουμε…
Τώρα, συνεχίζουν με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και το σχέδιο του προϋπολογισμού και:

• Καταργούν τις «φοροελαφρύνσεις» των λαϊκών νοικοκυριών (νοίκια, φροντιστήρια, υγεία κλπ).
  • Μειώνουν το αφορολόγητο στα 5.000 , ακόμα και ο συνταξιούχος των 400 να πληρώνει φόρους.
  • Επιβάλλουν Κεφαλικό Φόρο στα ακίνητα.
  • Προωθούν την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης.

Προκλητικά μειώνουν τη φορολογία των μεγαλοεπιχειρηματιών και ετοιμάζουν τις «Ειδικές Οικονομικές Ζώνες» για το μεγάλο κεφάλαιο, που χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας και με μηδενική φορολογία, θα λυμαίνονται τον πλούτο της χώρας και θα παίρνουν τη δουλειά των μικρών αυτοαπασχολούμενων

Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης, της Ε. Ε και των μονοπωλίων, που εξυπηρετεί και προστατεύει το μεγάλο κεφάλαιο, που καταστρέφει τους αυτοαπασχολούμενους
Οι αυτοαπασχολούμενοι και οι εργαζόμενοι έχουμε ήδη πτωχεύσει. Τίποτα από όλες αυτές τις περικοπές και τα χαράτσια δεν πάει για μισθούς και συντάξεις.

Δεν περιμένουμε τίποτα από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΕΣΕΕ - ΓΣΕΒΕΕ.
Δεν υπερασπίζουν τα συμφέροντα του μικρού αυτοαπασχολούμενου επαγγελματοβιοτέχνη, είναι ταυτισμένοι με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, υποστηρικτές της ανταγωνιστικότητας και κοινωνικοί εταίροι και συνομιλητές των μεγαλοεπιχειρηματιών…

Δεν θυσιάζουμε τη δουλειά και τη ζωή μας για να σωθεί η ΕΕ και τα κέρδη των τραπεζών και των μονοπωλιακών ομίλων.
Μας κατηγορούν ότι η παρεμπόδιση της εφαρμογής των αντιλαϊκών μέτρων είναι παράνομη.
Η υπεράσπιση της ζωής και της δουλειάς μας είναι νόμιμη και καθήκον για όλους.

Η μόνη διέξοδος είναι η αγωνιστική διεκδίκηση σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση με μαζική οργάνωση και πάλη, μέσα από τα σωματεία, τις επιτροπές αγώνα και την Π.Α.Σ.ΕΒΕ.

http://saregr.gr/index.php?category=2&page=106

Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης, της Ε. Ε και των μονοπωλίων, που εξυπηρετεί και προστατεύει το μεγάλο κεφάλαιο, που καταστρέφει τους αυτοαπασχολούμενους

Η φρασεολογία του ΚΚΕ καλό είναι να λείπει όταν γίνεται προσπάθεια να συσπειρωθούν οι φορείς.

Συσπειρωμένοι είμαστε αρκετοί από εμάς και δεν δίνουμε καμία σημασία στην φρασεολογία Πάνο.
Όντως "δεν λέει" καθόλου η ξύλινη γλώσσα.

Κάποιες φορές για να κατατεθεί πιο έντονα αυτό που θέλει να περάσει "χρησιμοποιεί ξύλινη γλώσσα" για να το καταφέρει...

Τακτικές πεπαλαιωμένες πλέον.

Τέτοια φρασεολογία από το επίσημο συνδικαλιστικό όργανο ενός φορέα απλώς αποτρέπει όσους διαφωνούν με αυτή τη φρασεολογία να συμμετάσχουν. Δεν ενώνει κανέναν, δεν βοηθάει τον αγώνα.

Δε ξέρω ποια παράταξη προεδρεύει του Σ.Α.Ρ.Ε, αλλά όταν πας να κάνεις έναν αγώνα τους θες όλους μαζί.

Όπως έγραψα παραπάνω εγώ προσωπικά έχω πάψει εδώ και καιρό να δίνω σημασία στον ξύλινο λόγο.....

Θα συμμετείχα είτε έβγαζαν ανακοίνωση είτε όχι.... και όπως το αποφάσισα εγώ έτσι το έχουν αποφασίσει και άλλοι..

Ο καθένας μπορεί να βρει δικαιολογία για να μη συμμετάσχει.

Εγώ πάλι, ψάχνω δικαιολογία για να αντιδράσω, οπότε και στην Αραμαϊκή να ήταν γραμμένη η ανακοίνωση, την εταιρία μου πάλι θα την έκλεινα... :p

Εγώ πάλι, ψάχνω δικαιολογία για να αντιδράσω, οπότε και στην Αραμαϊκή να ήταν γραμμένη η ανακοίνωση, την εταιρία μου πάλι θα την έκλεινα... :p

Thats the point !!!! -bye-

:a0210:

Καλόοο . Και ποιανού είναι η πολιτική βρε παιδιά αν δεν είναι της Ε.Ε. και των μονοπωλίων και αν δεν στοχεύει στην ισχυροποίηση του κεφαλαίου ;
Μπα . Η πολιτική του Γιωργάκη θάναι επειδή είναι κακός άνθρωπος και δεν τον θήλασε η Μαργαρίτα όσο έπρεπε !!!!!!!!

Last edited:

Και καλά θα κάνεις. Δυστυχώς όμως κομματικού τύπου ανακοινώσεις που προσπαθούν να παρουσιάσουν μία κινητοποίηση ως το αποτέλεσμα της δράσης και της ιδεολογίας συγκεκριμένου χώρου, τελικά πλήττουν το μέγεθος και την δυναμική της κινητοποίησης, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν μικροπολιτικά συμφέροντα.

Μήπως λέω, μήπως... να μην πολιτικοποιήσουμε και αυτό το νήμα ???

Δόξα το Θεό υπάρχει η καφέ που τρέχουν αρκετά νήματα εκεί μέσα...και λένε και πολλές αλήθειες...

Μήπως λέω, μήπως... να μην πολιτικοποιήσουμε και αυτό το νήμα ???

Δόξα το Θεό υπάρχει η καφέ που τρέχουν αρκετά νήματα εκεί μέσα...και λένε και πολλές αλήθειες...

Συγνώμη αλλά δεν ανέβασα εγώ ανακοίνωση χρώματος κόκκινου στην περιοχή των δορυφορικών. Ας μεταφερθεί όλο το νήμα.

Και καλά θα κάνεις. Δυστυχώς όμως κομματικού τύπου ανακοινώσεις που προσπαθούν να παρουσιάσουν μία κινητοποίηση ως το αποτέλεσμα της δράσης και της ιδεολογίας συγκεκριμένου χώρου, τελικά πλήττουν το μέγεθος και την δυναμική της κινητοποίησης, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν μικροπολιτικά συμφέροντα.

:grandpa: Εγώ δεν έχω καν σχέση με το Σ.Α.Ρ.Ε.

Αν θέλεις να δείξεις τη δυσαρέσκειά σου για τη παράταξη που έγραψε το κείμενο, μην μπεις στο μπλοκ της ρε αδερφέ! Την Τετάρτη δεν θα κάνει απεργία μόνο το Σ.Α.Ρ.Ε. αλλά όλη η Ελλάδα. Οπότε μη φοβάσαι, δεν θα περάσει από κανενός το μυαλό ότι υποκινήθηκες από το ΚΚΕ... :p

Και το Πασχαλινό Λαγουδάκι που προφανώς ευθύνεται για την κρίση κόκκινα αυγά φέρνει.

Και το Πασχαλινό Λαγουδάκι που προφανώς ευθύνεται για την κρίση κόκκινα αυγά φέρνει.

Μπορεί να μην ευθύνεται το λαγουδάκι της αλλά η Θεότητα που γιορτάζουμε το Πάσχα και ο Θεός που γιορτάζουμε τη γέννησή του τα Χριστούγεννα σίγουρα έχουν βάλει το χεράκι τους... :music-smiley-005:

P.S. Μη μου στείλετε τη Λουκά για εξορκισμό, δεν μιλάω για τον Χριστό... Αν και παίζει να φταίει και αυτός... :flipout:

Συγνώμη αλλά δεν ανέβασα εγώ ανακοίνωση χρώματος κόκκινου στην περιοχή των δορυφορικών. Ας μεταφερθεί όλο το νήμα.

Χαλάρωσε, μία ανακοίνωση έβγαλαν. Άστους να γράφουν όπως θέλουν, σύλλογος είναι και αυτός... -bye-

[...]
Δυστυχώς όμως κομματικού τύπου ανακοινώσεις που προσπαθούν να παρουσιάσουν μία κινητοποίηση ως το αποτέλεσμα της δράσης και της ιδεολογίας συγκεκριμένου χώρου, τελικά πλήττουν το μέγεθος και την δυναμική της κινητοποίησης, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν μικροπολιτικά συμφέροντα.

Εμένα πάλι όσο τετριμμένη και ξύλινη μου φαίνεται η γλώσσα της αρχικής ανακοίνωσης, άλλo τόσο μου φαίνεται και αυτής της φράσης σου.
Έχουμε πήξει στις πολιτικές τοποθετήσεις "υπεράνω" ιδεολογιών. Αυτό το "όλοι μαζί" έχει αποδειχτεί πόσο μικροπολιτικό και ύπουλο είναι άλλωστε, μιας και δεν υπάρχει κόμμα και πολιτικός που να μην το έχει επικαλεστεί.
Σύντομα το "όλοι μαζί" γίνεται "όλοι μαζί τα φάγαμε" οπότε καλύτερα χώρια στην αρχή για να είμαστε χώρια όταν θα έρθει και ο λογαριασμός.

Ακούστηκαν και οι δύο απόψεις.

Ας μην συνεχιστεί πολιτική συζήτηση σε νήμα που βρίσκεται στην κατηγορία των Δορυφορικών.

Αν επιθυμείτε, μπορώ όμως να το μεταφέρω στην "Επί Παντός" όπου επιτρέπεται η (έστω και εντός ορίων και πλαισίων) πολιτική συζήτηση, να το συνεχίσετε εκεί...

Status
Not open for further replies.