S O S ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

K.ROMPOTIS

AVClub Fanatic
22 August 2009
10,924
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Χαιρετώ την παρέα, θα μπω κατευθείαν στο ψητό. Στην περιοχή του Περιστερίου που διαμένω, σχετικά ψηλά, το ανώτερο της ταχύτητας που μπορώ να πάρω είναι το 4,5Mbps. Αυτή την ταχύτητα είχα κι εγώ εδώ και 8 χρόνια, μέχρι και την προηγούμενη βδομάδα. Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, πριν φύγω διακοπές είχα τη συγκεκριμένη ταχύτητα, το έβλεπα στο ρούτερ και το βλεπα και σ αυτά που κατέβαζα. Γυρνώντας απ τις διακοπές παρατηρώ αργή φόρτωση σελίδων, μπαίνω στο ρούτερ να δω ταχύτητα και βλέπω κάτω από 1Mbps περίπου στο 0,7. Παίρνω λοιπόν τη HOL που είναι ο πάροχός μου και δηλώνω βλάβη. Μου στέλνουν τεχνικό μετά από δύο εργάσιμες και το πόρισμα λέει ότι θέλω αλλαγή ρούτερ, το οποίο αναλαμβάνει να το στείλει εντελώς δωρεάν χωρίς καμία χρέωση από μέρους μου. Ερχεται το ρούτερ μετά από 3 εργάσιμες το βάζω πάνω,μία απ τα ίδια, ξαναδηλώνω βλάβη και μου λένε θα μου ξαναστείλουν τεχνικό, έρχεται ο τεχνικός και το πόρισμα λέει πρόβλημα στην εσωτερική καλωδίωση, μετράει λέει 4,4 κάτω στο κουτί και πάνω 2,8 (που εγώ δεν τα έχω δει ποτέ, το μεγαλύτερο ήταν 1,4 από τότε που έχω δηλώσει βλάβη) άρα έχω μεγάλη απώλεια λόγω του εσωτερικού καλωδίου και πρέπει να περάσω καινούριο. Φωνάζω τον ηλεκτρολόγο, πριν ο άνθρωπος μου λέει στο περάσω και κάνουμε τσάμπα κόπο θα το ρίξουμε εξωτερικά και θα το συνδέσουμε να δούμε αν όντως είναι πρόβλημα του καλωδίου. Προσέξτε τώρα, ο άνθρωπος μου λέει να στο περάσω εσωτερικά θα σου πάρω 70 ευρώ κι αν δεν φταίει το καλώδιο να πληρώνεις τσάμπα; Επαγγελματίας και μπράβο του, το περνάει λοιπόν εξωτερικά, συνδεόμαστε με το ρούτερ πάλι 1,1!!!!!!! Παίρνω τώρα λοιπόν τον πάροχο, μάλιστα με τεχνικό τους που είχα μιλήσει δεν δεχόταν την πιθανότητα να συμβεί αυτό, ήταν 1000% σίγουρος ότι ήταν η εσωτερική καλωδίωση και ξαναδηλώνω ότι πλέον είναι δικό σας το πρόβλημα απ τη στιγμή που έκανα και το τελευταίο που συστήσανε και τώρα αυτοί επιμένουν ότι εμείς μετρήσαμε κάτω 4,4 και δε δέχονται ότι πέρασα και δοκίμασα καινούριο καλώδιο γενικώς συνεχίζουν κι επιμένουν ότι φταίει η εσωτερική καλωδίωση!!!!!!!! ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ; Εμείς λέει θα σας στείλουμε τεχνικό αλλά αν μετρήσει πάλι 4,4 το πρόβλημα είναι σε σας, πως γίνεται ρε παιδιά και με καινούριο καλώδιο να φταίω πάλι εγώ; ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ ΕΙΜΑΙ 3 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΣΧΕΔΟΝ Η ΜΕ 1,1 Η ΚΑΘΟΛΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, Σ.Ο.Σ.!!!!!!!!

Τι λες ρε Κώστα τέτοια ταλαιπωρία; Αν δεν με απατά η μνήμη μου μένουμε αρκετά κοντά. (χωράφα μεριά εγω.) Μετράω απο 6.5 εως 7,8 καμιά φορά, με τον ίδιο πάροχο hol. Κάποια στιγμη που συνέβει και σ εμένα μεγάλη πτώση τις ταχύτητας, μίλησα με τον τεχνικό και αφού μου είπε να ξεσυνδέσω όλες τις τηλεφωνικές συσκεβές απο τις πρίζες, ξαναέστειλε είπε το (σήμα_ ίντερνετ) και όλα έγιναν όπως πρίν. Τώρα αν Κώστα δοκιμάσατε με απλό τηλεφωνικό καλώδιο... Αυτό που έχουμε απο την πρίζα εως το ρούτερ, και οχι με σύρμα τηλεφωνικό, (κοδωνόσυρμα) που λέμε, τότε ναι η απώλεια είναι μεγάλη...

Που ακριβως στο Περιστερι μενεις?
Ξερεις ποσο απεχεις απο τον κομβο της HOL?
Ξερεις αν εχει δικο της δικτυο ή στηριζεται σε αυτο του ΟΤΕ?

Nίκο έβαλε καλώδιο utp ο τύπος που είναι μου είπε το καλύτερο σε σχέση με το υπάρχον, το ίδιο αποτέλεσμα. Φίλε Gallen στα άσπρα χώματα μένω, πολύ κοντά στο άλσος. Απέχω κοντά στα 2900 μέτρα και στηρίζεται στις γραμμές του ΟΤΕ. Τι να πω ρε παιδιά, το κουφό είναι ότι το καινούριο ρούτερ που μου φεραν είναι λέει χειρότερο απ το netfaster που έχω, όμως μόνο αυτό κλειδώνει, 4 ρούτερ δοκίμασα κανένα δεν κλειδώνει, δεν ξέρω ρε παιδιά μάλλον θα πάω προς Cyta πλευρά που μου καναν προσφορά με 22 ευρώ. Εγώ ξέρω βάσει λογικής, αφού μου είπανε φταίει το καλώδιο, το άλλαξα και πάλι έχω το ίδιο αποτέλεσμα άρα κάτι φταίει με τη γραμμή τους. Δεν μπορώ άλλο πια μ αυτά τα προβλήματα με το ίντερνετ, η ίδια καραμέλα, φταίει η απόστασή σας, φταίει η εσωτερική καλωδίωση, φταίει ο ΟΤΕ, αυτοί δεν φταίνε ποτέ. Οταν θα τους ζητήσει το βρόγχο η καινούρια εταιρία θα με παίρνουν όμως τηλέφωνο να με παρακαλάνε και θα ρωτάνε γιατί φεύγω έτσι; Φταίω εγώ μετά να τους διαολοστείλω;

Δεν μπορείς να κάνεις κάτι έκτός από έλεγχο στη δικιά σου καλωδίωση. Το ποιος φταίει δύσκολα θα το βρεις, γιατί ο οτε μας έχει συνηθίσει σε αδιαφορία και οι άλλοι σε μόνιμο κατηγορώ.
Μπορεί να φταίει οξείδωση στο καφαο, που πρέπει να το τσεκάρει ο οτε, μπορεί να φταίει το crosstalking, δύσκολα τα πράγματα.
Αν έχεις σκοπό να αλλάξεις τσέκαρε και forthnet, που έβγαλε προσφορά με προπληρωμή 12μήνου, στα 15 ευρώ τον μήνα και πιθανότατα θα ανέβει και η ταχύτητα λόγω του 6sn margin που χρησιμοποιεί, έναντι του 11 που δίνει η hol και σου περιορίζει την μέγιστη ταχύτητα, σε περιπτώσεις που η γραμμή σου το αντέχει.

Φίλε kourmpa όπως είπα και πιο πάνω έφερα ηλεκτρολόγο και πέρασε καινούρια γραμμή εξωτερικά βέβαια ώστε να δοκιμάσουμε απ ευθείας και το συμπέρασμα ήταν το ίδιο, οπότε είναι καθαρά θέμα της γραμμής. Πρίζα άλλαξα, το καλώδιο που πάει στο ρούτερ το άλλαξα, το ίδιο το ρούτερ το άλλαξα, ε τι άλλο να κάνω δηλαδή απ την πλευρά μου;

Δοκιμασες να αφαιρεσεις ΟΛΑ τα τηλεφωνα και φιλτρακια αυτων απο ολες τις τηλεφωνικες πριζες οπου υπαρχουν. ?
Αν οχι, κανε το και υστερα κανε μια επανεκκινηση στο ρουτερ και κοιτα τι γινεται.
Πριν απο αρκετους μηνες, ειχα πτωση στο συγχρονισμο και χωρις να ξερω γιατι, ενα φιλτρακι στο τηλεφωνο εκανε τη ζημια.
Το αντικατεστησα με ενα αλλο (ειχα 2-3 ρεζερβα) και το προβλημα λυθηκε.!
Δεν ξερω αν τα φιλτρακια χαλανε με τον καιρο, ή δεν φιλτραρουν σωστα.

Δοκιμασε παντως, μιας και δεν ειναι μεγαλος κοπος.!

Re: Απάντηση: S O S ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Δοκιμασες να αφαιρεσεις ΟΛΑ τα τηλεφωνα και φιλτρακια αυτων απο ολες τις τηλεφωνικες πριζες οπου υπαρχουν. ?
Αν οχι, κανε το και υστερα κανε μια επανεκκινηση στο ρουτερ και κοιτα τι γινεται.
Πριν απο αρκετους μηνες, ειχα πτωση στο συγχρονισμο και χωρις να ξερω γιατι, ενα φιλτρακι στο τηλεφωνο εκανε τη ζημια.

Εννοείται ότι όλα αυτά γίνανε, όλες οι δοκιμές έγιναν με τηλέφωνο εκτός και απευθείας στη γραμμή του τηλεφώνου στο ρούτερ κι απευθείας ολοκαίνουριο καλώδιο UTP στην πρίζα, μην το ψάχνεις είναι καθαρά θέμα της hol, δεν ξέρω πόσο συμπτωματικό είναι αυτό που θα σας πω, αλλά ο βοηθός μου στη δουλιά είχε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με την ίδια εταιρία, από 14Mbps έπεσε στα 4 και του έλεγαν τα ίδια πράγματα και μόλις άλλαξε εταιρία βρήκε την υγειά του πάλι. Το χω πάρει απόφαση θα αλλάξω κι εγώ κι ας χάσω την έκπτωση λόγω συνδυαστικού με τη vodafone, ο τεχνικός τους ήταν προκλητικότατος, αμφισβήτησε τον ηλεκτρολόγο κι ό,τι έχω κάνει που οι ίδιοι έχουν συστήσει, αλλά τι συζητάμε τώρα, δύο φορές έβγαλαν ψεύτες οι ίδιοι τους εαυτούς τους κι εγώ ασχολούμαι;

Ακριβώς Κώστα αυτό που λέει ο φίλος εδω έγινε και σ εμένα

Κατάλαβα Κωστή. Απλα ανάφερα το ίδιο πρόβλημα με του φίλου πιο πανω. Λυπάμαι που εχεις ακόμα θεμα και φοβάμαι πως και πάροχο ν αλάξεις, το πρόβλημα θα υπάρχει.

Κατάλαβα Κωστή. Απλα ανάφερα το ίδιο πρόβλημα με του φίλου πιο πανω. Λυπάμαι που εχεις ακόμα θεμα και φοβάμαι πως και πάροχο ν αλάξεις, το πρόβλημα θα υπάρχει.

Εγώ Νίκο πιστεύω πως με το που θα τους ζητήσουν τον βρόγχο ως δια μαγείας η ταχύτητα θα διορθωθεί, το ίδιο έγινε με φίλο μου στην Κέρκυρα. Ακριβώς η ίδια διαδικασία και μετά του έστειλαν μήνυμα πως έφταιγε κάτι στη γραμμή και το έφτιαξαν, απλά βαριούνται να δουλέψουν και αρνούνται ότι φταίνει, νοοτροπία καθαρά δημοσίου. Αυτή η χώρα δεν πρόκειται να πάει ποτέ μπροστά, λυπάμαι και στεναχωριέμαι ειλικρινά για τα παιδιά μου.

υπάρχει πιθανότητα (επειδή λες ότι έγινε ξαφνικά) να έχεις διαρροή (κοινώς κάποιο βραχυκύκλωμα) σε κάποιο μπριζάκι τοίχου.
ή για κάποιο λόγο στο κύκλωμα του σπιτιού (από κάποια στιγμή και πέρα, από υγρασία ή άλλο λόγο)

υπάρχει πιθανότητα (επειδή λες ότι έγινε ξαφνικά) να έχεις διαρροή (κοινώς κάποιο βραχυκύκλωμα) σε κάποιο μπριζάκι τοίχου.
ή για κάποιο λόγο στο κύκλωμα του σπιτιού (από κάποια στιγμή και πέρα, από υγρασία ή άλλο λόγο)

Επαναλαμβάνω, συνδέσαμε απευθείας το παροχικό καλώδιο του ΟΤΕ απευθείας με την πρίζα μου, είχε απομονωθεί η γραμμή που έδινε στην κρεββατοκάμαρα, πιο καθαρή σύνδεση απ αυτήν δεν υπάρχει. Αν υπήρχε βραχυκύκλωμα απ την εμπειρία μου δεν θα είχα καθόλου σήμα, αυτό που μια έχω 1,6 μετά 1,1 μετά 0,7 μετά να μην κλειδώνει καθόλου κάτι μου λέει ότι έχει σχέση με την ποιότητα της γραμμής.

Απάντηση: Re: S O S ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Επαναλαμβάνω, συνδέσαμε απευθείας το παροχικό καλώδιο του ΟΤΕ απευθείας με την πρίζα μου, ....

Yπαρχει περιπτωση η βλαβη να ειναι καπου στον κοινοχρηστο χωρο της πολυκατοικιας. ?
Δηλαδη ΗΔΗ να εχεις προβλημα απο τον κατανεμητη της πολυκατοικιας.
Μερικες φορες, βαζουν χερι ειτε τεχνικοι, ειτε ασχετοι (π.χ. συνδεση/αποσυνδεση αγωγων κατα μετακομιση κλπ)

Ισως κατω στον κατανεμητη να κουνησαν κανα αγωγο και να βραχυκυκλωνει ή γενικοτερα να εχει γινει εκει καποια ζημια. (Εγω σε μια απελπιδα προσπαθεια, θα εβαζα ενα λαπτοπ με το ρουτερ κατω, απευθειας στον κατανεμητη της πολυκατοικιας. Μπελας μιας και το ρουτερ χρειαζεται πριζα ρευματος και πρεπει να βρεις τη δικη σου γραμμη στον κατανεμητη)

Αν και εκει η γραμμη σου ειναι οκ, τοτε παρατα τους και πηγαινε σε αλλο παροχο αν δεν στο φταξουν γρηγορα.

EDIT:
Τωρα θυμηθηκα για τα 70 μετρα καλωδιο utp που σου ελεγε ο τεχνικος να δοκιμασετε. Τοσα μετρα να υποθεσω οτι υελικα κανατε αυτο που περιγραφω. ? Δηλαδη πηρατε με νεο καλωδιο κατω απο τον κατανεμητη. ?
Αν ναι, τοτε εσυ εισαι μια χαρα αφου οπως λες τα ελεγξες ολα. (ρουτερ, φιλτρα, κλπ κλπ)

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: S O S ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Yπαρχει περιπτωση η βλαβη να ειναι καπου στον κοινοχρηστο χωρο της πολυκατοικιας. ?
Δηλαδη ΗΔΗ να εχεις προβλημα απο τον κατανεμητη της πολυκατοικιας.
Μερικες φορες, βαζουν χερι ειτε τεχνικοι, ειτε ασχετοι (π.χ. συνδεση/αποσυνδεση αγωγων κατα μετακομιση κλπ)

Ισως κατω στον κατανεμητη να κουνησαν κανα αγωγο και να βραχυκυκλωνει ή γενικοτερα να εχει γινει εκει καποια ζημια. (Εγω σε μια απελπιδα προσπαθεια, θα εβαζα ενα λαπτοπ με το ρουτερ κατω, απευθειας στον κατανεμητη της πολυκατοικιας. Μπελας μιας και το ρουτερ χρειαζεται πριζα ρευματος και πρεπει να βρεις τη δικη σου γραμμη στον κατανεμητη)

Αν και εκει η γραμμη σου ειναι οκ, τοτε παρατα τους και πηγαινε σε αλλο παροχο αν δεν στο φταξουν γρηγορα.

EDIT:
Τωρα θυμηθηκα για τα 70 μετρα καλωδιο utp που σου ελεγε ο τεχνικος να δοκιμασετε. Τοσα μετρα να υποθεσω οτι υελικα κανατε αυτο που περιγραφω. ? Δηλαδη πηρατε με νεο καλωδιο κατω απο τον κατανεμητη. ?
Αν ναι, τοτε εσυ εισαι μια χαρα αφου οπως λες τα ελεγξες ολα. (ρουτερ, φιλτρα, κλπ κλπ)

Αυτό σου λέω, παρακάμψαμε ό,τι είχε σχέση με κοινόχρηστο ή δικό μου χώρο, συνδέσαμε απευθείας το καλώδιο στην είσοδο του ΟΤΕ, είμαι κι ο μόνος στο τριώροφο που έχω τηλέφωνο, στον τρίτο δεν μένει κανείς και στον πρώτο ο ιδιοκτήτης που δεν έχει τηλέφωνο. Νομίζω είναι ξεκάθαρο, δεν μπλέξαμε με τίποτα κοινόχρηστο, σαν να φερε ο ΟΤΕ το καλώδιο απευθείας στο ρούτερ μου!!!!!! Το έκανα κι αυτό που λες, τράβηξα παλαντέζα απευθείας κάτω και έβαλα το ρούτερ και το σύνδεσα στο λάπτοπ, τζίφος!!!!!

Ε μα τοτε μην το ψαχνεις αλλο. Απο τη στιγμη που τους λες οτι εκανες αυτα που εκανες και σε αντιμετωπιζουν με αυτο τον τροπο, πηγαινε σε αλλον παροχο αν δεν επιληφθουν του θεματος αμεσα.
Δυστυχως δεν γνωριζω στην περιοχη σου (και σε αποσταση απο το dslam) αν και τι θα κερδισεις με αλλον παροχο.
Ρωτησε κανα φιλο/γειτονα εκει κοντα σου εντυπωσεις απο αλλους παροχους.!

Ενδεχεται παντα φυσικα να γινει κι αυτο που ανεφερες:

- Γεια σας, φευγω.
- Γιατι καλε μου κυριε. ?
- Δεν μου φτιαχνετε τη βλαβη.
- Και δεν μας το λετε τοσο καιρο. ? Αμεσως θα σας τακτοποιησουμε. !

Το σημείο που μένω είναι στα 3100 μέτρα απ το αστικό κέντρο, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η γειτονιά όλη να κλειδώνει μάξιμουμ στο 4400. Εγώ πάντα έβλεπα στο ρούτερ αυτή την ταχύτητα περίπου, έχω δει μάξιμουμ τα 5100. Οταν γύρισα απ τις διακοπές είχα το 1/5 αυτής της ταχύτητας κι ακόμα αυτή έχω εδώ και 3 βδομάδες πλέον. Οποια εταιρία κι αν έχω ρωτήσει μου έχουν πει το ίδιο πράγμα, "εδώ βλέπω ότι απέχετε 3χλμ. απ το αστικό κέντρο άρα κοντά στα 4,5 θα κλειδώσετε". Εγώ ξέρω λοιπόν ότι δεν πρόκειται να δω παραπάνω απ αυτή την ταχύτητα όποια και να ναι η εταιρία, θέλω απλά να έχω αυτή που δίνει η απόσταση που είμαι, αυτή που είχα πριν τις διακοπές. Κάτι έκαναν στη hol και δεν την έχω, δεν μπορεί ξαφνικά μετά από 8 χρόνια που δεν είχα κανένα πρόβλημα να συμβαίνει αυτό. Προσωπικά πιστεύω ότι ούτε κι οι ίδιοι ξέρουν τι έχει γίνει και ψάχνονται, απλά δεν παραδέχονται ότι είναι δική τους η ευθύνη.

Και γκρινιαζα εγω που απο φορθνετ πηγα νοβα και με το νεο ρουτερ συγχρονιστηκα στα 15 Mbps με κατεβασμα 1.5 MB/sec. Ευτυχως που ξανα εβαλα το παλιο ρουτερ και επανηλθα στα 19xxx και κατεβαζω με 2.2 MB/sec.

Στην προκειμενη περιπτωση, τα δικα σου νουμερα θυμιζουν adsl τις πρωτες εποχες.
Σκεφτομουν οτι θα μπορουσες να τους δωσεις στατιστικα του ρουτερ σου (margin., κλπ) ωστε απο εκει ισως καταλαβουν τι ειδους βλαβη να υπαρχει.