S.O.S --> EPSON TW3200 H ACER H7531D

Re: Απάντηση: Re: S.O.S --> EPSON TW3200 H ACER H7531D

Δημητρη το θεωρεις δραματοποιημενο επειδη δεν το βλεπεις!!Εγω πχ.που εχω μεγαλο προβλημα απλα ΔΕΝ μπορω να δω με ρεηνμποου.Αν πιεσω τον εαυτο μου,που το εχω κανει, μετα εχω μεγαλο πονοκεφαλο και ζαλαδα.Ενω πχ,κακη συγκλιση η κοτετσοσυρμα που συζητανε εδω ,ενοχλει αλλα μπορω να δω ταινια.

Το rainbow μια χαρά το έβλεπα, και φυσικά με ενοχλούσε, μέχρι που μια μέρα παρατήρησα ότι.. είχα σταματήσει να το βλέπω!

Βέβαια, έτσι έγινε με εμένα.. Άλλοι δεν είναι τόσο τυχεροί.. αλλά ακόμα πολλοί περισσότεροι απλά ποτέ δεν το βλέπουν.

Δεν είμαι σίγουρος πόσοι τελικά ανήκουν στην δικιά σου κατηγορία, αυτών δηλαδή που δεν το αντέχουν. Με βάση το δικό μου "δείγμα", αυτών δηλαδή που έχουν περάσει από το σπίτι μου, υποψιάζομαι ότι είναι πολύ μα πολύ μικρό ποσοστό.

Re: Απάντηση: S.O.S --> EPSON TW3200 H ACER H7531D

Δημήτρη, ξέρεις για ποια μέθοδο μιλάω; Αυτή με τον custom pixel shader με τον οποίο κάνεις λίγο πολύ ότι θέλεις στο θέμα σύγκλιση (αν ξέρεις και τη γλώσσα HLSL). Πατέντα ενός απίθανου τύπου (Zoglair) σε άλλο forum.

Παίζει και με δεκαδικούς σίγουρα, και όσον αφορά την ανομοιομορφία της σύγκλισης διορθώνεται, απλά πρέπει να ξέρεις να το προγραμματίσεις.

Δες π.χ. τη διόρθωση στο δικό μου SXRD projectorα που μου φεύγει το κόκκινο 1pixel προς τα πάνω:

Πριν - Μετά:

Άλλη μία:

Πολύ καλύτερα ε;

Σίγουρα πολύ καλύτερα, και η προσπάθεια σίγουρα είναι αξιέπαινη, αλλά όπως σου είπα (και βλέπεις λογικά και μόνος σου..) παρότι βελτιώνει την κατάσταση, δεν διορθώνει τελείως το πρόβλημα. Είναι πολύ χρήσιμο για κάποιον που έχει τρίτσιπο προβολέα με σοβαρό πρόβλημα σύγκλισης, ο οποίος δεν έχει καθόλου ρυθμιστικά για αυτή.

Αλλά, σε έναν μονότσιπο η λευκή γραμμή είναι πάντα λευκή.

Re: Απάντηση: Re: S.O.S --> EPSON TW3200 H ACER H7531D

Το rainbow μια χαρά το έβλεπα, και φυσικά με ενοχλούσε, μέχρι που μια μέρα παρατήρησα ότι.. είχα σταματήσει να το βλέπω!

Βέβαια, έτσι έγινε με εμένα.. Άλλοι δεν είναι τόσο τυχεροί.. αλλά ακόμα πολλοί περισσότεροι απλά ποτέ δεν το βλέπουν.

Δεν είμαι σίγουρος πόσοι τελικά ανήκουν στην δικιά σου κατηγορία, αυτών δηλαδή που δεν το αντέχουν. Με βάση το δικό μου "δείγμα", αυτών δηλαδή που έχουν περάσει από το σπίτι μου, υποψιάζομαι ότι είναι πολύ μα πολύ μικρό ποσοστό.

Εγώ σας το χα ξαναπεί, είμαι στην ευτυχισμένη κατηγορία των ανθρώπων που ακόμα δεν ξέρω καν τι είναι το rainbow, δεν το χω δει ούτε σε ένα βίντεο από προβολικό με χαμηλή ταχύτητα τροχό για να ξέρω περί τίνος ακριβώς πρόκειται!!!!! Ισως καλύτερα έτσι γιατί έτσι και μάθω τι είναι ίσως καρφώνομαι και το βλέπω συνέχεια μετά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: S.O.S --> EPSON TW3200 H ACER H7531D

Σίγουρα πολύ καλύτερα, και η προσπάθεια σίγουρα είναι αξιέπαινη, αλλά όπως σου είπα (και βλέπεις λογικά και μόνος σου..) παρότι βελτιώνει την κατάσταση, δεν διορθώνει τελείως το πρόβλημα. Είναι πολύ χρήσιμο για κάποιον που έχει τρίτσιπο προβολέα με σοβαρό πρόβλημα σύγκλισης, ο οποίος δεν έχει καθόλου ρυθμιστικά για αυτή.

Αλλά, σε έναν μονότσιπο η λευκή γραμμή είναι πάντα λευκή.

Όπως είπα και πρίν, μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Και οι δύο τεχνολογίες έχουν bugs τα οποία για μένα είναι μεγάλα και εμφανή. Το rainbow είναι μια εγγενής κατάσταση της συγκρκριμένης τεχνολογίας που δεν αντιμετωπίζεται, ωστόσο το να υπάρχει τόσο ευρύ πρόβλημα σύγκλισης στους τρίτσιπους το θεωρώ απαράδεκτο. Είναι απλά κακοτεχνία - προχειροδουλειά. Έχω δει από κοντά 4-5 τρίτσιπους και κάτω από 1 pixel απόκλιση δεν είχε κανείς. Από 1 εώς και τρία. Με το 1 pixel που χάνει ο δικός μου συγκαταλέγεται μάλλον στη elite !

Last edited:
ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ !!!

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΤΟ ΕΤΟΣ 2011 ΓΙΑ 2012 ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΣΩΣΤΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤΟΡΑ?????
ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΝΑΝ FULL HD ΠΡΟΤΖΕΚΤΟΡΑ & ΚΑΝΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ....& ΜΑΘΑΙΝΩ ΑΠΟ ΤΟ FORUM OTI & OI 2 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΕΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ. Η ΜΙΑ DLP ΕΧΕΙ RAINBOW EFFECT ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΝΙ ΝΑ ΕΝΑΛΛΑΣΟΝΤΑΙ ΚΥΚΛΙΚΑ ( ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ...) ΕΝΩ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ LCD ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ, ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙ, ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΕΩ, ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΜΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ?????

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ! !!!!!

Μπορείς να δώσεις ~23.000 και να πάρεις έναν LED.. :D

Σοβαρά όμως, εδώ έχουμε την τάση να διυλίζουμε τον κώνωπα.. Τα παραπάνω "προβλήματα" δεν είναι τόσο σοβαρά κατά τη διάρκεια της θέασης.

Βασικά δες για αρχή έναν οποιονδήποτε DLP ώστε να δεις αν σε ενοχλεί το rainbow και βλέπουμε.

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΤΟ ΕΤΟΣ 2011 ΓΙΑ 2012 ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΣΩΣΤΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤΟΡΑ?????
ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΝΑΝ FULL HD ΠΡΟΤΖΕΚΤΟΡΑ & ΚΑΝΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ....& ΜΑΘΑΙΝΩ ΑΠΟ ΤΟ FORUM OTI & OI 2 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΕΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ. Η ΜΙΑ DLP ΕΧΕΙ RAINBOW EFFECT ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΝΙ ΝΑ ΕΝΑΛΛΑΣΟΝΤΑΙ ΚΥΚΛΙΚΑ ( ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ...) ΕΝΩ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ LCD ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ, ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙ, ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΕΩ, ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΜΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ?????

Ωπα μην τρελλαίνεσαι, αυτά που λέμε εδώ δεν πρόκειται ούτε κατά διάνοια να τα προσέξεις, θυμήσου τι σου είπα στην αρχή, δες μηχανάκια αν είναι δυνατόν στον τόπο σου κι αποφάσισε, το μάτι σου είναι ο καλύτερος κριτής, αν ανέβεις Αθήνα σε προσκαλώ να ρθεις σπίτι μου να δεις το DLP μου που είναι και παλιό πλέον και μετά πάμε σε κατάστημα που πάω εγώ και βλέπω προβολικά να δεις και να κρίνεις. Απλά αυτά που λέμε είναι για ψείρες με την καλή έννοια, συζήτηση πιο πολύ να γίνεται, προσωπικά έχουν έρθει κι έχουν δει ταινία σπίτι μου πάνω από 40 άτομα και κανείς δεν παραπονέθηκε για rainbow και σε φίλο μου που έχει lcd κανείς δεν παραπονέθηκε για κοτετσόσυρμα και σύγκλιση, RELAX

Φιλε χαλαρωσε τα πραγματα με το rainbow δεν ειναι τοσο τραγικα , ειχα/εχω δυο dlp low budget τον ασερ 5360 (που υποτιθεται ειχε σχετικα εντονο θεμα με το τοξο ) και τον νεον benq w1100. Eγω και οσοι εχουν δει απο τον προβολεα και πανω απο 2-3 ωρες συνεχως ΚΑΝΕΙΣ δεν παραπονεθηκε για πονοκεφαλους και αλλα φαινομενα που κανουν δυσκολη την παρακολουθηση των προβολεων αυτης της τεχνολογιας. Δεν λεω φυσικα οτι οι φιλοι που "δραματοποιουν" τις επιπτωσεις ψευδονται ΑΛΛΑ ευτυχως αποτελουν μια μικρη μειοψηφια που πραγματικα ενοχλειται. Η δικη μου, και των γνωστων μου εμπειρια, λεει οτι 100% δεν ειναι το φαινομενο τετοιο που σε αποτρεπει απο την αγορα γιατι θα βλεπεις ουρανια τοξα και κανεις το κεφαλι με τον προβολεα.

Όπως είπαν και οι φίλοι, ξεκίνα από DLP να δεις αν και κατα πόσο αντιλαμβάνεσαι το rainbow, αν όχι πάρε DLP, αν ναι κοίτα προς τρίτσιπους και καλή τύχη.

Η κάθε τεχνολογία έχει τα συν και τα πλήν της, εγώ είμαι ψείρας το παραδέχομαι. Εξαρτάται από το τι περιμένεις από μια συσκευή προβολής.

Το μόνο που μπορώ να σου πω, είναι δες πριν αγοράσεις.

φιλε υπερβαλεις.ωστοσο θα επιμεινω επειδη ειμαι παθων στο θεμα ρεηνμποου,σιγουρεψου οτι δεν το βλεπεις.Απο κει και περα,πρεπει να καταλαβεις οτι τα προβολικα εχουν κλιμακα.Δεν ειναι τυχαιο οτι ενα κανει ενα χιλιαρικο και αλλο κανει 10 χηνες.Οποτε εξαρταται τι περιμενεις να παρεις.
Πχ.Αμα θες σιγουρια οτι δεν θα βλεπεις ρεηνμποου,παρε τον Οπτομα 82 αλλα μιλαμε για αλλης τιμης μηχανακι.Ακομα κι εγω που παθαινω τραλαλα απο το ρεηνμποου με τον 82 εβλεπα ανετα,μπορω να πω οτι ειναι ο ΜΟΝΟΣ dlp που εχω δει χωρις να εχω προβλημα και αυτο συμπεριλαμβανει πολυ ακριβοτερους.
Πολλα παιδια εδω μεσα τα χωνουν και παιρνουν ακριβα(για τον πολυ κοσμο)μηχανακια.Βλακες ειναι?Οχι.Οταν γινεις προβολακιας το παραμικρο μειονεκτημα μπορει να σε ενοχλησει.Ξερω παιδια που αμα δεις το μηχανακι τους θα σου πεσει το σαγονι και τρωγονται να το αλλαξουν επειδη υστερει λιγο καπου.Προχωρα και καλη αγορα.

Ξερω παιδια που αμα δεις το μηχανακι τους θα σου πεσει το σαγονι και τρωγονται να το αλλαξουν επειδη υστερει λιγο καπου.Προχωρα και καλη αγορα.

Kαλα οταν συμβαινει αυτο και δεν είσαι Ο ΜΑΤΣΟ που μπορείς να χωνεις 7-8 χιλ. το χρονο στο σπορ χωρις να πονας, θεωρω οτι τετοια σταση , η οποια συμφωνω ειναι υπαρκτη, κατανταει αρρωστια. Να παίρνω ενα διαμαντακι 3-4 χιλ ευρω και αντι να το απολαμβανω να ψαχνω με τον μεγενθυτικο τυχον κουσουρια ειναι καπως εκφυλιστικο και δεν οδηγει πουθενα..

Kαλα οταν συμβαινει αυτο και δεν είσαι Ο ΜΑΤΣΟ που μπορείς να χωνεις 7-8 χιλ. το χρονο στο σπορ χωρις να πονας, θεωρω οτι τετοια σταση , η οποια συμφωνω ειναι υπαρκτη, κατανταει αρρωστια. Να παίρνω ενα διαμαντακι 3-4 χιλ ευρω και αντι να το απολαμβανω να ψαχνω με τον μεγενθυτικο τυχον κουσουρια ειναι καπως εκφυλιστικο και δεν οδηγει πουθενα..

καλα,κι εγω στους αρρωστους ανηκω:D παρολο που εχω το ιδιο προβολικο δεκα χρονια τωρα,οποτε μη θεωρηθει οτι κριτικαρω κανενα.Απλα το λεω στον ανθρωπο γιατι εγραψε ενα μηνυμα διαμαρτυρομενος για τα ελατωματα των προβολικων οποτε το λεω για να ξερει οτι αυτο που μπορει να ενοχλει καποιον δεν ειναι μονο αυτα που του ειπαμε αλλα η λιστα ειναι ατελειωτη.

καλα,κι εγω στους αρρωστους ανηκω:D παρολο που εχω το ιδιο προβολικο δεκα χρονια τωρα,οποτε μη θεωρηθει οτι κριτικαρω κανενα.Απλα το λεω στον ανθρωπο γιατι εγραψε ενα μηνυμα διαμαρτυρομενος για τα ελατωματα των προβολικων οποτε το λεω για να ξερει οτι αυτο που μπορει να ενοχλει καποιον δεν ειναι μονο αυτα που του ειπαμε αλλα η λιστα ειναι ατελειωτη.

Oχι φίλε μου μια χαρα σε βρίσκω αν εχεις το ιδιο προβολικο 10 χρονια!! Εσυ δικαιουσε να το εχεις περασει απο 40 κυματα!! Εγω μιλω για αυτους που πρωτα τα σκανε και μετα αρχίζουν την γκρινια ότι βλεπουν φαντασματα!! Προς θεου να μην παρεξηγηθω δεν λεω οτι δεν πρεπει να ψαχνομαστε για το καλυτερο , αφου ολοι λιγο πολυ το εχουμε το σαρακι οσοι γραφουμε εδω, απλα ας χαιρομαστε πρωτιστα τους κοπους και τα αγαθα που εχουμε στα χερια μας.