S-Video από NVidia 8800 GTS - problem

suria

Senior Member
22 June 2006
364
Αγαπητοί, τα φώτα σας παρακαλώ.
Έχω στήσει ένα HTPC με μία 8800 GTS 512. Προβάλλει σε προτζέκτορα μέσω DVI. Προσπαθώ εδώ και καιρό να συνδέσω παράλληλα την GPU σε μία CRT με είσοδο s-video για επιλογή μουσικής κλπ, όσο ο προτζέκτορας είναι κλειστός, χωρίς επιτυχία.
Η τηλεόραση δεν αναγνωρίζεται καθόλου από το setup ενώ το rigorous detection του nvidia control panel δεν βοηθάει.
Η σύνδεση λειτουργεί, καθώς αν βγάλω το βύσμα dvi (του προτζέκτορα) και παραμείνει μόνο το svideo, στην CRT εμφανίζονται οι πρώτες οθονιές φόρτωσης των windows (7). Η εικόνα εξαφανίζεται μόλις εμφανιστεί η οθόνη του password και λογικά αλλάξει η ανάλυση.
Έχετε καμιά ιδέα, για το πώς θα μπορούσα να εμφανίσω τα windows 7 στη CRT;
Ευχαριστώ

Για αρχή βεβαιώσου ότι δίνεις από την κάρτα γραφικών σου ανάλυση έως 1024 χ 768.
Υποθέτω (για να καταλάβει ο φίλος μας), εννοείς τη 2η οθόνη απ' τις δύο που υποστηρίζει η NVidia... Η άλλη (για τον προβολέα), παραμένει με το resolution που έχει.

Κάτι συμβαίνει με τα driver, καθώς σε safe mode ο υπολογιστής εμφανίζεται κανονικά στην τηλεόραση, αρκεί να είναι συνδεδεμένο μόνο το s-video και όχι o projector.

Φίλε μου,

Είναι πολύ πιθανόν να φταίει ο driver, όπως λες.
Έχω κάνει πολλές φορές τέτοιο setup με επιτυχία.
Το ενεργό μου σχετικό setup αυτή τη στιγμή είναι μία nVidia Geforce 4000 σε Η/Υ με Windows 2000 SP4 συνδεδεμένη με S-Video με CRT. Δουλεύει καλά σε κάθε περιβάλλον (BIOS, DOS, Windows)
ΑΝ θυμάμαι καλά, μην ορίζεις όλα στο Auto στον driver. Ψάξε αν έχει επιλογή για PAL 576i.
Επίσης δοκίμασε να τη συνδέσεις με Composite και όχι S-Video. Το Composite είναι 1 RCA και θέλεις απλό καλώδιο RCA. Θα χάσεις λίγο σε ποιότητα συγκριτικά με S-Video αλλά μάλλον δε σ' ενδιαφέρει τόσο σ' αυτή τη σύνδεση..

Έβαλα το svideo σε ενισχυτή και από εκεί στην τηλεόραση και αναγνωρίστηκε.
Μάλλον η TV δεν δίνει την απάντηση που περιμένει η κάρτα γραφικών.

Δημήτρη, σωστά δεν επικοινωνούν, αλλά κάπου διάβασα ότι η κάρτα γραφικών περιμένει να βρει αντίσταση ρεύματος στην έξοδό της για να αναγνωρίσει τις συσκευές. Μια υποτυπώδης επικοινωνία έστω τάσης ρεύματος, πρέπει να υπάρχει, διαφορετικά πώς αναγνωρίζει τι έχει στην έξοδο;

Βασικά δεν αναγνωρίζει τι έχει, αλλά αν έχει. Κοιτάζει πότε αλλάζει η εμπέδηση που βλέπει σε κάθε μια από τις εξόδους της, και ενεργοποιεί ανάλογα.

Οπότε, είναι πιθανό η τηλεόραση να έχει κάποια ιδιαιτερότητα στην είσοδο s-video της, πράγμα που δεν συμβαίνει με τον ενισχυτή σου.