s-video ή composite

giannissoula76

Established Member
12 October 2007
188
ΠΕΤΡΑ ΛΕΣΒΟΥ
Προσπαθώντας να καλυτερέψω κάπως την άθλια εικόνα της νοβα στην τηλεόραση μου αναζητώ διάφορους τρόπους .
Έχω τον παλιό κουτί της νοβα το οποίο έχει έξοδο s-video .
Δοκιμάζοντας αυτή τη σύνδεση διαπίστωσα κάπως καλύτερα χρώματα αλλά και φωτεινότητα αλλά πολλά σπασίματα στην εικόνα.
Έτσι επέστρεψα στην composite σύνδεση.
Εννοείτε ότι η καλύτερη λύση είναι η αγορά άλλου receiver αλλά λόγω οικονομικής στενότητας το αναβάλω συνέχεια.
Κάποια ιδέα η συμβουλή πάντα καλοδεχούμενη

Εννοείται ότι η αγορά ενός καινούριου δέκτη θα απογειώσει την εικόνα σου. Όποιον και να πάρεις, σίγουρα καλύτερη εικόνα από αυτόν που δίνει η συνδρομητική μαζί, θα έχεις σίγουρα. Από εκεί και πέρα εξαρτάται από το τι ζητάς από έναν δέκτη για να αποφασίσεις και για την αγορά σου.
-bye-

Re: Απάντηση: s-video ή composite

Ευχαριστώ για την απάντηση σου.:a0210:
Συμφωνώ μαζί σου,ότι και να κάνω με αυτό το παλιοκούτι δεν υπάρχει σωτηρία.
Ο δέκτης που έχω σταμπάρει είναι ο TECHNOMATE TM-6900 Combo(Full HD 1080i).
Είναι plug and play και έχει καλή υποστήριξη επομένως όταν είμαι έτοιμος θα κάνω κίνηση.
Προς το παρόν θα συμβιβαστώ με αυτό που έχω:grinning-smiley-043

Γιατί επιλέγεις την σύνδεση s-video από τη στιγμή που την καλύτερη εικόνα την παίρνεις μέσω scart με επιλογή RGB?
Σε γενικές γραμμές ο δέκτης της Νοβα παρουσιάζει καλή εικόνα σε RGB. Τσέκαρε το.

Re: Απάντηση: s-video ή composite

Alex το έχω τσεκάρει και αυτό αλλά η composite μου βγάζει καλύτερο αποτέλεσμα ,εκτός αν κάνω κάτι λάθος στις ρυθμίσεις του δέκτη:a0210:

Σιγουρα με scart η S-video θα εχεις καλυτερη εικονα.Τσεκαρετο με πιο προσοχη...

Απάντηση: Re: Απάντηση: s-video ή composite

Alex το έχω τσεκάρει και αυτό αλλά η composite μου βγάζει καλύτερο αποτέλεσμα ,εκτός αν κάνω κάτι λάθος στις ρυθμίσεις του δέκτη:a0210:
Δεν υπάρχει περίπτωση η composite να σου δίνει καλύτερη εικόνα από το RGB. Τεχνικά αδύνατο.

Απάντηση: Re: s-video ή composite

Σιγουρα με scart η S-video θα εχεις καλυτερη εικονα.Τσεκαρετο με πιο προσοχη...
Το scart από μόνο του δε λέει τίποτα. Μέσω του κατάλληλου καλωδίου scart μπορούν και διέρχονται όλα τα σήματα, δηλαδή composite, s-video και RGB. Είναι λοιπόν στο χέρι του χρήστη να επιλέξει αυτό που του επιτρέπει η είσοδος της τηλεόρασης του.
Πιο απλά:
Δεν διέρχεται το σήμα RGB από όλα τα καλώδια scart. Ορισμένα, δηλαδή τα πολύ φθηνά δεν έχουν όλα τα πιν συνδεδεμένα και επιτρέπουν την μόνο διέλευση σήματος composite και s-video.
Αντίστοιχα δεν υποστηρίζουν σήμα RGB όλες οι είσοδοι scart μιας τηλεόρασης.
Συνεπώς θέλει λίγη προσοχή.
Η ιεραρχία του αναλογικού σήματος είναι:
1. component
2. RGB
3. S-video
4. composite

Eυχαριστώ παιδιά για όλες τις πληροφορίες.
Θα το ψάξω και θα πειραματιστώ αν και ο εξοπλισμός δεν είναι και για πολλά πράγματα.
Την τηλεόραση μου(sony bravia full hd) μόνο λυπάμαι, που υπολειτουργεί με αυτής της ποιότητας σήμα.
Καλά που κατεβάζω καμία ταινία σε blueray rip και κάπως στρώνει το μάτι μου.:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: s-video ή composite

Δικό μου λάθος από την αρχή,γράφοντας composite εννοούσα component:violent-smiley-030::AFADF0:.
Με scart έχω συνδεδεμένο το δέκτη επομένως κάτι παραπάνω δε γίνεται.
Δε τα πάω καλά με τις ορολογίες ζητώ συγγνώμη.
Επομένως υπομονή μέχρι την αγορά καινούργιου δέκτη.

φίλε arg1932 έκανες ήδη την ερώτηση και έχεις ήδη την απάντηση, δεν χρειάζεται να χαλάμε το νήμα του φίλου giannissoula76.....

Παιδιά βρήκα στο ebay καλώδιο component σε πολυ καλή τιμή
Η τηλεόραση έχει σύνδεση component,στον δέκτη της νοβα(o παλιος) όμως πως θα το συνδέσω?Υπάρχει ένα που ειναι component και scart .Να πάρω αυτο η component καθαρό.?
Από αυτόν τον seller έχω πάρει ένα 15μ hdmi και κούμπωσε μια χαρά με το pc.
Συγγνώμη πάλι για το μπέρδεμα-bye-

Ο δέκτης της Νοβα δεν προσφέρει component με κανέναν τρόπο.
Συνεπώς καλύτερο σήμα από scart με επιλογή RGB δεν μπορείς να πάρεις.