Sab Ultimate HD

Απάντηση: SAΒ ultimate hd

Όποιος μπορεί να απαντήσει, ο Panthera και ο Aligator, έχουν στα μενού της εγκατάστασης δύο σειρές DiDEqC ?

Αν ΝΑΙ, μπορούμε να έχουμε δύο καλώδια από την ταράτσα (με 16 LNB το καθένα) και να επιλέγουμε το Α ή το Β καλώδιο
και ο δέκτης να κάνει σωστή εναλλαγή και την πόρτα του κάθε LNB μαζί με το καλώδιο, ώστε να φτάσουμε τα 32 LNB?

LNB TYPE ......
LNB FREQ ......
UNICABLE ......
DISEQC 1.0 .. A B = (καλώδιο)
DISEQC 1.1 .. 1/2/3/4/5/6....16 = (πόρτα)
POLARITY ......
0/22 KHZ .......

Επίσης έχω ακούσει τελευταία για καθυστέρηση 4-5" στην αλλαγή των καναλιών. Ισχύει κάτι τέτοιο?

Και κάτι τελευταίο... το τηλεκοντρόλ πως είναι στο χέρι?
Μπορείτε να το δουλέψετε "τυφλά" χωρίς να κοιτάτε καθόλου τα πλήκτρα?

Re: SAΒ ultimate hd

sakis.kom μπορώ να σου πω για τον sab 8000 που είναι ίδιος με τον aligator,(λογικά και στα μενού) με την τελευταία αναβάθμιση που πέρασα η αλλαγή καναλιών είναι πολύ καλύετρη από πριν και το τηλεχειριστήριο του, κατάπρώτον σαν κατασκευή είναι πολύ καλή και εμένα με βολεύει πολύ σε σχέση μέ άλλα. Για τις ρυθμίσεις που ρώτησες, θα σου απαντησω όταν πάω το μεσημέρι στο σπίτι.

Η καθυστέρηση με ενδιαφέρει πάρα πολύ (αν υπάρχει) ή αν η αλλαγή καναλιών είναι γρηγορότερη από το 1".
Είχα δουλέψει τον Aligator για 3-4 λεπτά σε παρουσίαση που είχε γίνει σε κατάστημα και η αλλαγή ήταν ταχύτατη.
Άκουσα όμως πως ο Panthera θέλει 4-5" για αλλαγή και δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο.

Σε ευχαριστώ φίλε!

ο sab 8000 = Aligator, έχει στο μενού της εγκατάστασης δύο σειρές DiDEqC,
DISEQC 1.0 .. A B C D
DISEQC 1.1 .. 1/2/3/4/5/6....16 και 1....8 INP
Για το πως δουλεύει δεν μπορώ να σου πω γιατί δεν έχω κάποιο διακόπτη, πάντος εαν κρίνω από την όλη λειτουργία του δέκτη, με τα λίγα που ξέρω, πρέπει να υποστηρίζει αυτό που θέλεις.
Οι αλλαγές στα κανάλια είναι στο 1'' απ' ότι παρατήρησα, η προτελευταία firmware είχε κάποιες καθυστερήσεις αλλά πλέον όχι.

Και ο SAΒ ultimate hd έχει αυτές τις δυο σειρές .
Στο DISEQC 1.0 για τις τέσσερις επιλογές άν δουλεύεις διακόπτη 4/1 και στο DISEQC 1.1 βάζω τις θέσεις των δορυφόρων στους διακόπτες DISEQC 10/1 και 8/1 ή άν ήθελα τον διακόπτη 16/1 που πήρα πρόσφατα .

Ακόμα στο DISEQC 1.0 δικίμασα δυο διακότες ,έναν DISEQC 1.0 2/1 και έναν DISEQC 2.0 4/1 .
Στους διακότες αυτούς σύνδεσα τους δυο διακόπτες 10/1 και 8/1 και δούλευα και τους δυο διακόπτες μαζί (και το DISEQC 2.0 4/1 ,στην ουσία τρεις διακόπτες μαζί) .
Μάλιστα οι αλλαγές από τον 10/1 στον 8/1 γίνονταν αμέσως χωρίς πρόβλημα,στον Spiderbox 9000 Combo που το δοκίμασα υπήρχε κάποια καθυστέρηση.

Άν είχα τέσσερις (4) δεκαεξαπλούς διακόπτες DISEQC 16/1 θα μπορούσα να τους συνδέσω στο DISEQC 2.0 4/1 και να πιάνω 64 δορυφόρους.

Last edited:

Δυστυχώς με τους διακόπτες δεν μπορω να σε βοήθησω, δεν το έχώ μελετησει καθόλου το θέμα αύτο,πάντως όταν το αποφασίσω, σίγουρα θα σου ζήτήσω την γνώμη :2thumb22sup:

Κωνσταντίνε την θυμάμαι την συζήτηση για τον Spider και το 16άρι.
Δηλαδή το έκανες ΚΑΙ στον SAB και... δούλεψε???!!!!!!:BDGBGDB55:

Καλώδιο Α με 16 δορυφόρους σε DiSEqC 1.1
Καλώδιο Β με 10 δορυφόρους σε DiSEqC 1.1
Τα ρίχνουμε τα δύο καλώδια σε DiSEqC 1.0 ή 2.0 και όλα τέλεια?

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Σάκη την δοκιμή την έκανα με τους DISEQC 10/1 και 8/1.
Το 16/1 το πήρα μετά,λογικά μπορείς να κάνεις το ίδιο με τέσσερις 16/1.

Στον Spider δούλεψε μόνο με τον DiSEqC 2.0.
Στον SAΒ δούλεψε και με τουε δυο διακόπτες ,DiSEqC 1.0 ή 2.0.
Μάλιστα στον Spider υπήρχε μια καθυστέρηση ένα, δυο δευτερελόπτων σε αλλαγή από δορυφόρο του ενός διακόπτη (10/1) σε δορυφόρο του άλλου διακόπτη(8/1).

Στον SAΒ δεν υπήρχε η καθυστέρηση, όλα δούλεψαν τέλεια.

Κωνσταντίνε, χρωστάω κέρασμα! :BDGBGDB55:
Και τώρα η ερώτηση... χτυπάω τον Optibox ALLIGATOR ή τον Optibox PANTHERA??? :fahne90:

Σάκη ,εγώ παρότι η τηλεόραση μου είχε επίγειο, πήρα combo.
Καμια σχέση η ποιότητα εικόνας του combo, με της τηλεόρασης στα ψηφιακά.

Η διαφορά στην τιμή που βρήκες, ποια είναι μεταξύ τους ;

Και εγώ προς τον combo κλείνω, παρόλο που έχω τον Edision combo και παρόλο που έχω παραγγείλει και TV που εννοείται πως υποστηρίζει MPEG4.
Τιμή ακόμα δεν ξέρω.

Από τότε που είχα πάρει τον Octagon 908, ηθελα έναν παρόμοιο με HD.
Απορρώ πως δεν είχε πάει το μάτι μου τόοοοσο καιρό σε αυτήν την ρύθμιση στο DiSEqC!

Αυτό που θα κάνω τώρα, θα βρω το τεύχος που ειχαν κάνει παρουσίαση τα δύο μοντέλα, να τους ρίξω μια πιο καλή ματιά.

Last edited:

εγώ θα πρότεινα τον aligator εάν δεν έχει μεγάλη διαφορά στην τιμή. Και ο λόγος είναι ότι είναι πληρέστερος ως δέκτης. Επίσης ,με επιφύλαξη θα το πω ,μπορεί να πάρει και firmware από άλλο κλώνο ενώ ο sab 8000 δεν μπορεί λόγω ψηφιακής υπογραφής που ακόμα δεν του το επιτρέπει.

Απάντηση: Re: SAΒ ultimate hd

Επίσης ,με επιφύλαξη θα το πω ,μπορεί να πάρει και firmware από άλλο κλώνο ενώ ο sab 8000 δεν μπορεί λόγω ψηφιακής υπογραφής που ακόμα δεν του το επιτρέπει.
Έχεις διαβάσει κάπου κάτι?

είχα διαβάσει σε ένα τουρκικό φόρουμ ή στο satbox4all πριν λίγες μέρες. Γινόταν αναφορά για τον alligator και τον Yext 2000 που είναι κλώνοι και δοκίμαζαν τιs firmware.

ΟΚ, σε ευχαριστώ kten.

Κωνσταντίνε, φίλος που του έχω δανείσει τον Octagon 908, δοκίμασε το παραπάνω που σε ρώτησα.
Η αλλαγή από καλώδιο σε καλώδιο, του δούλεψε μόνο με DiSEqC 2.0.
Δεν δούλεψε με 1.1 (λογικό είναι).
Δεν δούλεψε με το EMP 8/1 v1 σαν 1.0
Δεν είχε κάποιο "απλό" DiSEqC 1.0 για δοκιμή.

Ο δέκτης έκανε περίπου 3" για αλλαγή από δορυφόρο σε δορυφόρο, που κανονικά κάνει λιγότερο από 1".

Θυμάται κάποιος σε ποιο τεύχος υπάρχει παρουσίαση του Alligator ή του Panthera?
Είναι κάποιο τεύχος που έχει μαζί ακόμα έναν "αντίστοιχο" HD, αλλά το κακό είναι πως δεν μπορείς να το βρεις από το εξώφυλλο! :damnyou:

Κωνσταντίνε, ποιο από αυτά τα δύο τηλεκοντρόλ έχεις στον SAB?

octagon-fb_718-818-908_p1.png

276_hg.jpg

το τηλεχειριστήριο του sab είναι αυτό στην μεγάλη φωτογραφία.

Τον κωνσταντίνο τον ρωτάω γιατί έχει τον SAB Ultimate HD.
Έχω δει σε παλιότερη παρουσίαση πως τον SAB Ultimate HD τον έδιναν με το τηλεκοντρόλ που είναι στην μικρή φωτο.

O Ultimedia 8000 ξέρω πως έχει της μεγάλης φωτογραφίας.

Τελικά το βρήκα το περιοδικό. Είναι το Δορυφορικά Νέα Μαϊου 2010, τεύχος 73.
Έχει τον Panthera και τον Sab Ultimedia 8000.

Last edited:
Απάντηση: Re: SAΒ ultimate hd

είχα διαβάσει σε ένα τουρκικό φόρουμ ή στο satbox4all πριν λίγες μέρες. Γινόταν αναφορά για τον alligator και τον Yext 2000 που είναι κλώνοι και δοκίμαζαν τιs firmware.
Πιθανολογώ και εγώ πως τους Combo τους έχουν πιο ελεύθερους και μπορείς να περάσεις αναβαθμίσεις από τον έναν στον άλλον!
Συζητιέται σε διάφορα site από Τουρκία, Ουγγαρία, Τσεχία κλπ...

Kten, με ένα ναι ή με ένα όχι, αν ξαναγόραζες δέκτη combo θα τον ξανάπαιρνες τον 8000?

Last edited: